Z.VEX SONAR vs DIAMOND TRM-1 TREMOLO

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

Z.VEX SONAR vs DIAMOND TRM-1 TREMOLO

Post by Midnight Rider » 04 Oct 2013, 17:02

Drugari upomoc...planiram uskoro da pazarim tremolo.Hteo bih neki koji moze da proizvodi chop sound i da ima malo vise da ponudi od obicnog tremola.Ove dve pedale su mi u igri,pa ajde nekako da izglasate umesto mene,da me posavetujete itd.
Ja sam se vec naostrio na Zvexa a onda sam video da je i Daimond veoma dobar (Chaotic Chop mode me je ostavio u nedoumici) ali skuplji za nekih 20tak $.

Sonar je dosta kazu kao pulsar nego klasican tremolo,ima on the fly Machine mode (distorziju),ubrzavanje & usporavanje...

ZVEX SONAR:

DIAMOND TR-1 (chaotic mode 06:49min)

i jbga ne umem jos uvek da postavljam YT linkove na forumu da se vide sa slikom :D ...naucite me :)

Kill surf city

Re: Z.VEX SONAR vs DIAMOND TRM-1 TREMOLO

Post by Kill surf city » 04 Oct 2013, 17:14

Midnight Rider wrote:pa ajde nekako da izglasate umesto mene
OK. Kupi Cusack Tap a Whirl. Zahvalices mi posle. :ziveli:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 04 Oct 2013, 20:06

...iskreno matori, i ovo je kul,mada nema bash opcija kao vec navedene pedale. Kosta 99$ sto i nije mnogo a slika je mega-dobra :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Oct 2013, 20:28

Ima vise opcija™ od druge, i sigurno ima bolji i veci zvuk. Zvex je, imo, gimmick pedal. I od njega ima vise opcija, ako se ne broji machine kolo i ostali non-tremolo zacini.

Drugi deo recenice ne razumem?
Kosta 99$ sto i nije mnogo a slika je mega-dobra
Inace, ja licno ne razumem ove teme gde 'neko bira umesto tebe' , pa je moj post vise bio sala. :)

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 04 Oct 2013, 21:25

:) Mislio sam da je slika sa svetlecim diodama jako dobra.
A sto se tice teme "da neko bira umesto mene" to je malo pogresno formulisano zbog sale.Naravno da cu ja odabrati, samo sto nisam imao prilike da probam ni jednu, a video klipovi umeju da zavaraju, pa pitam druge koji mozda imaju iskustva...
Hvala na misljenju ;)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Oct 2013, 21:48

Jea. :ziveli:

+ Ovde malo koga zanima tremolo, il je to vec resio.

Verovatno ces dobiti vise predloga/vecu diskusiju na onom forumu. :)

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 05 Oct 2013, 02:27

I ja odavno želim tremolo, i mislim da će mi Bossov tr-1 raditi posao .... koliko sam primetio , mnogi sveCki gitaroši ga rabaju; šta bih ja imao da zamerim tu? :mrgreen:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 05 Oct 2013, 09:06

...naravno,al najvaznije je sta zelis od tremola.klasican zvuk ili jos nesto dodatno (sto imaju ova dva recimo..).
Ja sam za Bossov cuo da je dosta blag,tj da ne mozes da izvuces iz njega choppy zvu,dobar je ako zelis klasican tremolo...
poneki ljudi se zale da ume da se cuje his kod te pedale.

xspaceman

Post by xspaceman » 05 Oct 2013, 09:41

najbolji opticki tremolo ubedljivo...kad se uzme u obzir cena i kvalitet...šije tr-2 :ziveli:
Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Oct 2013, 13:44

Ovo nije trem, al izmedju ostalog ima i chop

(znam da je poprilicno random pedala, ali da dajem 250$+ na pedalu...nema zanimljivije)

andrej]

Post by andrej] » 05 Oct 2013, 16:39

ja trenutno pisem softver za klona te pedale. it's dead simple (bitwise and za bitdepth, clock interrupt za samplerate i lookup arrayevi za waveshaping).
skontao sam kako cu za waveformove - originalne waveove ce dumpovati jedan lik kog sam nasao na fsb koji ima pedalu, tako sto ce povezati arduino sa nekim adc-om i dac-om, pa ga povezati serial-om na kompjuter. i iz tog arduinovog dac-a shibati dc signal izmedju -1V i 1V u 2^9 inkremenata tacno na ulaz gajgerovog adc-a, a arduinov adc ce vrednosti na izlazu gajgerovog dac-a da shiba preko serijala u komp, a ovaj lik ce samo taj log da sacuva u text fajl i posalje mi, pa cu ja pretvoriti u format koji mi treba pomocu regular expressiona. i tako za svaki preset. ostalo je lagano, imam vrh gutshotove.

bice delovi ispod 30e, radim sve sa jednim cipom (koji ima ugradjen adc/dac), mocice da stane u hammond 1590b. razmisljam da dodam presete i footswitch za menjanje preseta, al to ce bit rev2. bice open source sve, ako te zanima.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 05 Oct 2013, 18:32

to matori...sve cemo pedale provaliti :) ...super je da ima ljudi kao ti koji imaju dovoljno znanja da naprave klonove takvih pedala...
:ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Oct 2013, 18:55

Ofc da me zanima ^^ Hvala unapred, pa cu se nekako oduziti

Avlijaner

Post by Avlijaner » 06 Oct 2013, 01:54

@andrej - Zainteresovan! :ziveli:

@tremolo
Supa trem ili Tremulator - jednostavni, napravljeni ko tenk i cuje se gitara u miksu kad je ukljucis :)
stvarno, ovo poslednje je cini mi se najvaznije... svi tremolci "rade" u sobi, neki imaju brdo opcija neki ne, ali glavna mi je razlika upravo bila to sto kad na svirci nagazis pedalu mislis da ti crko neki gajtan il nesto... i to nema nikakve veze sa volume dropom... prosto neke se cuju kao efekat, a neke ko killswich...
Za razliku od ostalih pedala demoi za trem bi trebalo da budu sa nekakvom matricom :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 06 Oct 2013, 02:05

Ja sam basista :D pa ako imam problema sa prisustvom u miksu, samo ublendujem i cist zvuk. Stavis bilo kakav tremolo u loop sa blend kontrolom i voila :mrgreen:

Post Reply