Novi Sad, oduzimanje pojačala, efekta, opreme
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Novi Sad, oduzimanje pojačala, efekta, opreme
U petak u 17h sati je na Trgu u Novom Sadu protest protiv oduzimanja opreme muzičarima (kad sviraju posle 1h noću). Ako ste iz Novog Sada, dođite, sa nekim akustičnim instrumentom da sviramo i pevamo sat vremena, od 17 do 18h.
http://novosti.rs/vesti/srbija.73.html: ... uzikantima
NOVI SAD, PETAK, TRG, 17H
p.s.
Izvinjavam se ako ovo deluje kao politička poruka na forumu, u suštini, radi se samo o solidarnosti muzičara sa drugim muzičarima kojima je policija oduzela instrumente, a muzičari, kao što znamo, rade onako kako gazde lokala kažu te nemaju političke i druge odgovornosti.
http://novosti.rs/vesti/srbija.73.html: ... uzikantima
NOVI SAD, PETAK, TRG, 17H
p.s.
Izvinjavam se ako ovo deluje kao politička poruka na forumu, u suštini, radi se samo o solidarnosti muzičara sa drugim muzičarima kojima je policija oduzela instrumente, a muzičari, kao što znamo, rade onako kako gazde lokala kažu te nemaju političke i druge odgovornosti.
Re: Novi Sad, oduzimanje pojačala, efekta, opreme
Vidimo se tamo i tad. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja sam mislio da je u sredu, jbg... sviram pa mi je na knap vremenski do ns i nazad.
Yebite im kevu, podrska iz sm.
Ovde je odavno pravilo da se svira do 10 do 1, 5 do 1 najkasnije i gashenje bajdvej, posle ulaze i prave problem, tako da smo se navikli, ali u NS i BG je to jako glupo jer nocni zivot pocinje mnogo kasnije. Debilna drzava, debilni zakoni koji vaze samo za one koji nemaju da plate.

Ovde je odavno pravilo da se svira do 10 do 1, 5 do 1 najkasnije i gashenje bajdvej, posle ulaze i prave problem, tako da smo se navikli, ali u NS i BG je to jako glupo jer nocni zivot pocinje mnogo kasnije. Debilna drzava, debilni zakoni koji vaze samo za one koji nemaju da plate.

-
Ma sve to stoji.
Samo ne vidim kakve veze ima sa muzičarima i sa njihovom opremom.
Čiji je lokal, kazna i gotovo.
Samo ne vidim kakve veze ima sa muzičarima i sa njihovom opremom.
Čiji je lokal, kazna i gotovo.
Mora se znati red™.
Nema tog zakona koji dozvoljava oduzimanje, zaplenu imovine ili bilo šta slično na licu mesta. Tj bez presude ili pokrenutog istražnog postupka. To je isto kao kad bi zbog pokvarenog žmigavca pandur zaustavio i oduzeo vozilo. Bojim se da je to testiranje države na novi vid otimačine jer od uhapšenih tajkuna nisu iscedili ni dinara... Na nama je da ih zaustavimo u ovom prvom pokušaju 

Da se razumemo, nemam ja nista protiv da se svira do 1 posle poneci samo. Stavise, meni iskreno to UOPSTE ne smeta - ranije sam kuci posle svirke.
ALI, ako vi na insistiranje gazde lokala svirate do pola 2 ili 2, i onda dodje neko i *ebe vama milu majku, pa jos oduzme instrumente bez prethodnog upozorenja...
Naravno da gazda treba da snosi odgovornost a ne muzicar koji "radi" po njegovom nalogu.
I da, nedavno je drugar popio prijavu na svirci (da ne ulazim u detalje koji su nebitni), ali poenta citave price je da vama NIKO nema pravo da oduzme vasu licnu svojinu - to mu je rekao cale od njegove devojke, koji je neki sef kriminalistickog dela panduracije u gradu odakle je. Moze da se zapleni imovina tek po sudskom nalogu, bla bla bla, ali na licu mesta NIKO ne sme da vam oduzmo ono sto je vase. U protivnom - advokat, i ako se to ne vrati u roku od 24h, padaju kazne i suspenzije za pandure, itd. Bar bi trebalo tako, ako nista drugo. Tako rece covek koji je 100% u materiji.
U svakom slucaju, ko moze, neka dodje u petak na trg.
ALI, ako vi na insistiranje gazde lokala svirate do pola 2 ili 2, i onda dodje neko i *ebe vama milu majku, pa jos oduzme instrumente bez prethodnog upozorenja...

I da, nedavno je drugar popio prijavu na svirci (da ne ulazim u detalje koji su nebitni), ali poenta citave price je da vama NIKO nema pravo da oduzme vasu licnu svojinu - to mu je rekao cale od njegove devojke, koji je neki sef kriminalistickog dela panduracije u gradu odakle je. Moze da se zapleni imovina tek po sudskom nalogu, bla bla bla, ali na licu mesta NIKO ne sme da vam oduzmo ono sto je vase. U protivnom - advokat, i ako se to ne vrati u roku od 24h, padaju kazne i suspenzije za pandure, itd. Bar bi trebalo tako, ako nista drugo. Tako rece covek koji je 100% u materiji.
U svakom slucaju, ko moze, neka dodje u petak na trg.
Ček malo, oduzimanje opreme???
Odakle takva ideja i ko je dozvolio sebi da stoji sa strane i posmatra izvršenje takvog zlodela?!
Ok je zezanje na trgu ali pre svega utužiti dotična uniformisana lica, suspendovati, kazniti, zatvoriti a njuške im objaviti na netu da svi znaju ko su ti majmuni!

Odakle takva ideja i ko je dozvolio sebi da stoji sa strane i posmatra izvršenje takvog zlodela?!
Ok je zezanje na trgu ali pre svega utužiti dotična uniformisana lica, suspendovati, kazniti, zatvoriti a njuške im objaviti na netu da svi znaju ko su ti majmuni!
- Kauto Labs
stvarno zvuci nadrealno "oduzimanje opreme muzicarima", koje li to budale pisu zakone...
Ima, jbg, to je kontroverzni zakon donet u relativno skorije vreme gde policija ima pravo da oduzme sredstvo kojim je počinjeno delo. Znači, uradiš prekršaj mašinom od milion eura i oni mogu da je uzmu (jeste da je privremeno, ali to privremeno je rastegljiv pojam. a ako ti je malo izadaraju ti posle dokaži da su je izudarali).ApplePie wrote:Nema tog zakona koji dozvoljava oduzimanje, zaplenu imovine ili bilo šta slično na licu mesta.
A počinjeno delo je buka, dakle zaplenili su razglase?
Počinilac dela je vlasnik lokala ili su honorarni muzikanti nasilno opseli lokal i buku bučili mimo i protiv volje poslodavca?
Počinilac dela je vlasnik lokala ili su honorarni muzikanti nasilno opseli lokal i buku bučili mimo i protiv volje poslodavca?
Mislim da razglase nisu dirali, iz praktičnih razloga jel, ko bi to nosio, ali piše ti gore u reportaži da su odneli miksetu (inače, gazda "Londona" recimo ima bar dve svoje kvalitetne miksete u lokalu a muzičari donose svoju - pa ti zaključi zašto). Piše ti gore da su priveli i muzičare i vlasnike. Muzičari se računaju kao neposredni počinioci, a vlasnici lokala kao odgovorni. Tako je bar meni rekla policija, ja sam pre jedno dve nedelje bio u jednom kafiću u centru. Bilo je 15min do ponoći kad je banula policija. U momentu kada je jedan od muzičara video policijsko plavo svetlo kroz vrata - iste sekunde je prstom isključio razglas. Dok se policija parkirala muzičari su seli. Kako je policijac bio relativno raspoložen, pristao je da konstatuje da na licu mesta nije zatekao nikakvu buku. Međutim rekao je da će ako se svirka nastavi oduzeti instrumente. Na konstataciju jedne devojke zašto to ne rade u Laze Telečkog, rekao je da rade i da će raditi još više (što se i obistinilo, u četvrtak - radni dan je bio). U Laze Telečkog se to radilo manje verovatno zato što se obezbeđenje svakog lokala tamo sastoji od policajaca (koji u tom trenutku nisu na dužnosti).
Kao i obično, problem je u tome što je ovo sve problem koji nije nijedna vlast rešavala, onako sistemski i normalno. Stvar je u tome da je i ulica Laze Telečkog zvanično stambena zona. Stanari formalno imaju puno pravo da traže da mogu mirno da spavaju, a policija ima obavezu da izlazi na takve prijave... Oduzimanje instrumenata je naravno sulud potez, ali najverovatnije potpuno legalan..
Kao i obično, problem je u tome što je ovo sve problem koji nije nijedna vlast rešavala, onako sistemski i normalno. Stvar je u tome da je i ulica Laze Telečkog zvanično stambena zona. Stanari formalno imaju puno pravo da traže da mogu mirno da spavaju, a policija ima obavezu da izlazi na takve prijave... Oduzimanje instrumenata je naravno sulud potez, ali najverovatnije potpuno legalan..
ingwarr je inace jako naporan i mnogo kenja ali ovo mu je na mestu skroz:
http://www.igormihaljevic.com/2013/11/m ... a-sve.html
http://www.igormihaljevic.com/2013/11/m ... a-sve.html

Na sreću, ovaj protest nije u organizaciji nijedne političke partije. Ne može da se garantuje da neće biti nekih žešćih političkih poruka i zloupotrebe, ja se iskreno nadam da neće. Ja vidim samo spontano okupljenja kao protest zbog oduzimanja instrumenata (policija najavljuje da će instrumenti ipak biti TRAJNO oduzeti). U tom smislu me ne interesuje kenjanje Igora koji je "samo" prijavio ovaj protest u policiji, i drago mi je da mediji uglavnom i ne prenose njegove reči 
Vidimo se onda forumaši
Ja ću doći sa akustarom, da svirućkamo malo..

Vidimo se onda forumaši