Koji adapter?!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pele_metal

Koji adapter?!

Post by pele_metal » 16 Dec 2013, 17:57

Pozdrav ljudi, mozda malo banalno pitanje ali bih bio zahvalan da mi odgovorite. Dakle, imam 3 pedale, sve su negativnog polariteta, 9V i DC. Sad bih zeleo da uzmem jedan adapter da napajam sve tri (dojadilo mi nosenje 3 adaptera na svaku svirku :bambi: ). E sad je pitanje, posto na sve tri pise 9V/300mAh, da li mi tom logikom treba adapter 9V/1A ili jednostavno da samo kupim daisy chain pa ce i ovaj od 300 zavrsiti posao? Jos da napomenem da mi kupovina nekog bloka za napajanje nije opcija(zbog cene). Hvala unapred! :D

Funkomat
MF veteran

Re: Koji adapter?!

Post by Funkomat » 16 Dec 2013, 19:02

ako je dobar adapter, daisy chain ce ti zavrsiti posao.

pele_metal

Post by pele_metal » 16 Dec 2013, 19:40

Ok, daisy chain mi ne gine da uzimam... A u slucaju da nije dovoljno dobar, nece nista faliti pedalama ako ih zakacim na taj adapter od 1A? :?

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 16 Dec 2013, 20:09

pele_metal wrote:Ok, daisy chain mi ne gine da uzimam... A u slucaju da nije dovoljno dobar, nece nista faliti pedalama ako ih zakacim na taj adapter od 1A? :?
Ne.

:ziveli:

pele_metal

Post by pele_metal » 16 Dec 2013, 20:51

Hvala ljudi, zivi bili! :ziveli:

Bane bass

Post by Bane bass » 18 Dec 2013, 08:44

Uvek bih racunao sa vecom zalihom struje.Medjutim,ako pise na pedalama 300mA, ne mora da znaci da je tacno toliko,obicno je manje.Bilo bi najbolje premeriti, kolike su zaista struje. Ipak je mirniji zivot sa 1,5A,npr. Od viska glava ne boli,rekose nasi stari.

bancika

Post by bancika » 18 Dec 2013, 11:51

Moze da se desi da daisy-chaovane pedale zuje zbog ground loop-a. Sve zavisi od pedala...meni u nekim kombinacijama radi lepo, u nekim ne. Recimo wah nikako ne mogu da napravim da ne zuji sa kojom god pedalom ga povezem. Uporedi obavezno nivo suma sa 3 adaptera i sa jednim.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Dec 2013, 12:09

sta god radio, nemoj uzimati zoom adaptere. skoro uzeo drugar to toliko suma dodaje i broom-a uzas.
ja imam visual sound one spot i perfektan je. po 10 pedala povezem i nema ni ground loop-a ni suma, nicega. ponekad se pojavi na KP, a ako ne, naruci iz inostranstva, nisu mu ni blizu u tom cenovnom rangu ovi koje mozes naci kod nas. provereno. :ziveli:

komil

Post by komil » 18 Dec 2013, 12:32

Trebao si da napišeš koje su ti pedale. Da nije možda tih 300mA ustvari oznaka za adapter a ne za potrošnju? Jer kako to da baš sve troše isto... Neko okvirno pravilo je da digitalne troše zaista puno, a analogne dosta manje, pa možda su sve tri tvoje digitalne...

Elem, napravio je jedan lik tabelu potrošnje poznatijih pedala:
http://stinkfoot.se/power-list

(ima i neki članak http://stinkfoot.se/archives/526 )

pele_metal

Post by pele_metal » 18 Dec 2013, 18:12

Hvala na odgovorima. Imam EHX Micro Metal Muff, Behringher EQ700 i jedan rucno pravljeni overdrive(brown sound in a box, ako je neko cuo za to), sve tri pedale su analogne i koliko sam nasao po netu EHX trosi 6-13mA, behringher 30-tak, pa idem logikom da ovaj overdrive ne moze da trosi bas jos tih 250... A i bile bi mi dve ukljucene max. Imam i wah, ali njega sviram na bateriju pa ga zato nisam pomenuo. Adapter koji koristim je neki od 300mAh i njega sam dobio uz Digitechov procesor. Bilo kako bilo probacu da samo daisy chain-ujem, pa ako bude bilo problema razmisljacu o drugom adapteru. :D

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 18 Dec 2013, 20:01

Cortex wrote:sta god radio, nemoj uzimati zoom adaptere. skoro uzeo drugar to toliko suma dodaje i broom-a uzas.
ja imam visual sound one spot i perfektan je. po 10 pedala povezem i nema ni ground loop-a ni suma, nicega. ponekad se pojavi na KP, a ako ne, naruci iz inostranstva, nisu mu ni blizu u tom cenovnom rangu ovi koje mozes naci kod nas. provereno. :ziveli:
Ja imam Zoom adapter na 500mA , gura 8 pedala bez najmanjeg šuma! :nixweiss:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Dec 2013, 08:08

Ja bih opet predložio neko DIY rešenje :hide: ^^

majtimika

Post by majtimika » 19 Dec 2013, 08:28

Cortex wrote:sta god radio, nemoj uzimati zoom adaptere. skoro uzeo drugar to toliko suma dodaje i broom-a uzas.

ti naravno znas da je taj visual sound copersko napajanje po kome svi kenjaju, kako je moguce da radi tako dobro, koliko je placeno ako nije tajna

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Dec 2013, 08:40

Prvi primerak sam unistio
Spoiler:
Image
Image
Image
Image
Image
pa sam ga otvorio sto je bilo dosta tesko, napon mi varirao, 5 minuta radi pa krene da sheta i tako...ali sam bio nemilosrdan prema njemu bacao ga po zemlji st amu nisam radio..postavio sam ove slike na DIYSB i odgovorio mi dizajner R.G. Keen mozgao je on tu nesto ali mi je na kraju rekao da se ne zajebavam nikako zbog voltaza i da ga bacim :D nisam ga bacio jos mi je u nekom ormaru a u medjuvremenu sam narucio nov sa Banzai-a za 19e. U Mitrosu imas potpuno smece u poredjenju sa ovim za 3-4 ljade.
Jbg znam ja da ovo nije sa neke elektricarske tacke gledista idealno, ali radi, jebe kevu. Pa i onaj DC Brick koji je najpopularnije napajanje je isto neko sranje glorifikovana daisy chainovana prigusnica, ako se secam bancikinih reci, pa ga opet svi koriste, od Bonammase do Funkomata :D

if it works...

ovo koristim za board br2 gde imam i digitaliju i analogiju i nikad nista zucnulo nije.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 19 Dec 2013, 10:52

+1 Za Visual sound One spot, kupio sam ga na KP za nekih 1200 ili 1500 din, na njemu je 12 pedala, radi kao zmaj. Cak mu se ni kabl ne uvija i ne deformise brzo kao kod Boss ili Behringer pedalboard adaptera.

Post Reply