Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fattwang

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by fattwang » 19 Dec 2013, 21:58

jagoda wrote: ... ja imam manje para . Znaci nista . Ako su im svi kupci kao ja , mislim da ce oni uskoro da propadnu. Nadam se da nije tako.
Tu je glavni problem. U posledjih par godina kupovna moć je kod nas opala bar dvostruko, više nego što je dinar otklizao u odnosu na evro. Pare odu na a preskupe bazne potrebe tako da malo ostaje za muzičku nadgradnju.
Cene u Mitrosu i u ostalim radnjama su u rangu evropskih prodavnica. Amerika je druga priča, to se ne računa. Ne mogu naše cene da prate pad našeg standarda.
Nadam se da će biznis sa muzičkom opremom opstati jer je mnogo tužno kada prave instrumente možeš da vidiš samo u novinama, TV-u ili na internetu.

komil

Post by komil » 19 Dec 2013, 22:05

:1: Upravo tako...

nesharm

Post by nesharm » 19 Dec 2013, 23:10

Pre par dana kad sam u Mitrosu kupovao jedan deo za gitaru, dva coveka su kupovala gitare, jedan je kupio nekog hollow body Epiphone-a, a drugi je kupio nekog Fendera, ne znam kog, bio je u kutiji, tako da se ipak nesto prodaje osim zica. I cene su sasvim ok, pogotovo kad su popusti, to sto nam je kupovna moc jadna, to je druga stvar.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Dec 2013, 03:30

Evo ja sam recimo kupio 4-5 (mozda i vise) gitara u mitros music ne znam tacan broj. Uvak kad sam kupovao iskustvo mi je bilo da sam mogao da lepo isprobam (tele deluxe sam izabrao posle 5-6h provedenih u radnji!), za svaku gitaru mogao sam da dobijem imbus po potrebi i da si namestim kako mi odgovara..nikakav problem nisam sa njima imao. U sky sam par puta bio sikaniran dok sam bio mladji ali posle su i oni bili okej,mada kod njih nisam kupio nikad gitaru, mix su u ns kul,u bg isto...nemam pojma da li se ja ok postavim ili kako god, ali uvek ok iskustvo u bukvalno svim radnjama gde sam bio. Sto se tice cena, pa jbg jeste jeftinije napolju,ali realno imaju te popuste kad cene budu kao napolju i malko jeftinije i to je ok. Ima tu mnogo stvari sigurno koje bi mogle da se poboljsaju po pitanju poslovanja, ali za razliku od recimo nekih drugih prodavnica tj koje prodaju npr mobilne i elektroniku, muzicke radnje su skroz ok...bar je moje takvo iskustvo

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 20 Dec 2013, 07:41

treba i mi da uvezemo "Crni petak" ... bilo bi dobro i njima i nama :mrgreen:

bancika

Post by bancika » 20 Dec 2013, 09:57

nemanjavelimirovic wrote:Evo ja sam recimo kupio 4-5 (mozda i vise) gitara u mitros music ne znam tacan broj. Uvak kad sam kupovao iskustvo mi je bilo da sam mogao da lepo isprobam (tele deluxe sam izabrao posle 5-6h provedenih u radnji!), za svaku gitaru mogao sam da dobijem imbus po potrebi i da si namestim kako mi odgovara..nikakav problem nisam sa njima imao.
jbg, drugacije tretiraju celebrity-je

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Dec 2013, 10:34

:mrgreen: :mrgreen: pwnd by bancika haha

anyway meni je najjace bilo kad je bio zoki cvijanovic a ja tamo gledam neke gitre. i sad doso on, sludjen skroz, ko da vodi mile tranziciju, sa tjerkom, a cera lepa, mlada, daj boze 16god, polu gola oce devojka da peva pa to ti je, oce da bude pevacica, jebes ga, nema zokiju druge poso da joj kupi mikrofon i pojacalo, a vidim ga sve zivo mu neprijatno, em je on celebrity, em mu cerka polugola, em oce da bude pevaljka, al ocinska ljubav od neprijatnosti je jaca, poso zoki da joj micka kupi

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Dec 2013, 10:52

Cortex wrote: lepa, mlada, daj boze 16god, polu gola
Ovo je sasvim dovoljno za prodavca da posveti paznju kupcu, yebesh cinjenicu sto je tata selebriti :XD:
bancika wrote:
Ahahhahahhahahhahahhaha. Nisam napomenuo da sam svaki put nosio ovu masku kad kupujem instrumente:
Image
Margaret ne diraju dok isprobava djitre... :mrgreen:

jagoda

Post by jagoda » 20 Dec 2013, 20:56

bancika wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Evo ja sam recimo kupio 4-5 (mozda i vise) gitara u mitros music ne znam tacan broj. Uvak kad sam kupovao iskustvo mi je bilo da sam mogao da lepo isprobam (tele deluxe sam izabrao posle 5-6h provedenih u radnji!), za svaku gitaru mogao sam da dobijem imbus po potrebi i da si namestim kako mi odgovara..nikakav problem nisam sa njima imao.
Identicno iskustvo imam.
Ja nisam celeb , ali seda brada mi izbija, a zadnji desni dzep na farmerkama mi debeo i poluiscepan (tj. nekad je bio) .
I lepo su me uvek usluzili i obracali mi se sa "Vi".
I nisu pogresili .
p.s. Starost je losa, ali ponekad je i kvalitet.
p.s.2. Mada bih ja vise voleo da sam mlad.
p.s.3. Al' ne moze.

jagoda

Post by jagoda » 20 Dec 2013, 21:08

https://www.kupujemprodajem.com/Silikon ... er_id=3034
5 eur. Pametno.
Ili kupis u apoteci pa seckas.
Image

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Dec 2013, 21:23

Nisu iste čvrstine ...
No, koja mu je fora da je to "nekada" Fender koristio u svojim gitarama? Zar ih ne koristi i dalje? Msm ... moj "stradža" :mrgreen: ima ove gumice, evo slike:

Image

Mora da sam pogodio baš dobar "komad", ha?!?

jagoda

Post by jagoda » 20 Dec 2013, 21:48

Trzalica wrote:
Nisu iste čvrstine ...
Meni "rade" bez greske.

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Dec 2013, 21:53

Iskreno, i ja bih prerezao i stavio najobičnije gumeno crevo, sigurno ne bih plaćao 1€ komad najobičnijeg odstojnika. :?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Dec 2013, 23:04

Trzavi, zavisi sve od verzije strata, magneta koji su unutra itd, nekad stave gumu, nekad oprugice

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Dec 2013, 01:49

socio wrote:
Cortex wrote:ljudi sta vam je, mitros sluzi da kupis zice, i to je to..
to se zove ucenje putem pokusaja i pogreski :ziveli:
Iliti 'metoda tisucu uzaludnih pokusaja'.

Post Reply