Maska za Ibaneza, gde kupiti???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

banjacNT

Maska za Ibaneza, gde kupiti???

Post by banjacNT » 29 Dec 2013, 02:41

Dakle ljudi, hteo bi da zamenim masku mom matorom Ibanezu, u pitanju je RX 350 iz 94. godine, sa HSH konfiguracijom magneta.
Obzirom da po oglasima nema nista, jel ima radnja gde bi to mogao da kupim?
Kao alternativa se javlja maska sa ovih novijih RG-ova, ali opet, ni to ne znam gde bi mogao da kupim, pa molim za smernice i upu'stva...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mislim_stvarno

Re: Maska za Ibaneza, gde kupiti???

Post by mislim_stvarno » 29 Dec 2013, 08:29

kod nas nigde, 99,9%. Kod nas mozes da nadjes samo za strata. Ne verujem da ces na netu lako naci mesto gde mozes da uzmes masku za rx. Kupi komad plastike za pickguard kakav zelis sa stewmac-a ili guitar fetisha (mada, mozda to nadjes i kod nas na oglasima) i iseci ga, ili odnesi kod nekog koga poznajes/kod nekog majstora ili servis za gitare/u neku firmu koja se bavi cnc i glodanjem...

nesharm

Post by nesharm » 29 Dec 2013, 10:04

Slicna situacija, imam Blazer Custom kome je pukla maska, apsolutno se moze naci samo na jednom mestu - Ebay oglasi u US, tako da je bio skup shipping, a i maska je bila 38$ :D. Reseno je tako sto je Kristijan skenirao masku, nacrtao po obrisima skena u Corelu, a ja odneo u firmu koja sece pleksi - kostalo me 900 kinti rezanje sa njihovim materijalom. Pleksi nije dobro resenje, mekan je, te sam naleteo na plastiku u Mix Music Nis, 1200 din veliki komad, i evo ga stoji za rezanje, cekam da krenem u sredjivanje te gitare jedno godinu i nesto dana, ali lova uvek ode u bitnije stvari :cry:.Mozda imaju jos te plastike, tako da ili da nadjes nekog da ti skenira/iscrta to u Corelu ako ne znas, ili majstor koji ce verujem resiti problem na isti nacin.

fattwang

Post by fattwang » 29 Dec 2013, 10:31

Ako imaš originalnu ploču ne moraš da se mučiš sa Corelom. Iskopiraj, iseci blank ploču pomoću ručne glodalice i kopir glodala (glodalo sa lagerom na vrhu). Zalepi original i blank nekom debljom dvostruko lepljivom trakom i vozi.

Varijanta b. Internet, ebay... Nije shipping uvek ekstremno skup.

ApplePie

Post by ApplePie » 29 Dec 2013, 12:01

Nema ni u svetu maski za Ibaneza baš svuda. Originalne distributeri mogu da naruče ali cene su abnormalne ... oko 60 € za RG masku. Ono što se nadje na evilbay su pravljene a dva najveca "proizvodjača" su Jennin picguard i Pickguard paradise (tako nešto). Problem je što maske koje su od njih stizale nisu sasvim tačne što je mene provociralo da napravim fajlove za skoro sve do čega sam došao, prvenstveno za JEM i Universeali i ostale varijante Korejskih i Indonežanskih maski. Ipak je najsigurnije da na bilo koji način prekopiraš postojeću masku ili daš nekom da ti uradi. Ne preporučujem mene jer sam skup a i dugo se čeka ...

banjacNT

Post by banjacNT » 29 Dec 2013, 13:47

A kako bese, maska sa ovih novih RG-ova se ne hvata?
Ak osam vec osudjen na improvizaciju, ne znam da li bi mi uspelo da je napravim od drveta... Jel neko od vas pravio od drveta, kakva su iskustva?
U svako slucaju, hvala na pomoci...
:ziveli: :ziveli: :ziveli: :bow: :bow: :bow:

fattwang

Post by fattwang » 29 Dec 2013, 15:15

Šta se tako strašno desilo sa postojećom maskom kada si spreman da je zameniš čak sa ružnom drvenom kopijom?

banjacNT

Post by banjacNT » 29 Dec 2013, 16:23

Pa naprsla je kod srafa kojim se podize gornja strana neck magneta, a i nekako mi je ruzna, pohabana je i i zgrabana, pa eto... A i da probam nesto novo... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Izgleda da mi ne preostaje nista drugo nego da pokusam da je izrezem od blanko plastike, ili da modifikujem neku vec postojecu...

kwiss

Post by kwiss » 29 Dec 2013, 17:54

banjacNT

Post by banjacNT » 29 Dec 2013, 20:04

Kwiss, hvala za link, vrlo zanimljiv sajt. :bow: :bow: :bow:
Ali ipak, nosim se mislju da je stvarno napravim od drverta, ali me brine debljina same daske, tj. koliko najtanja sme da bude. Cim dodjem kuci pricacu sa nekim stolarom, pa cemo videti sta i kako. Mozda je i malo predefinisem, ko zna...

ApplePie

Post by ApplePie » 29 Dec 2013, 20:52

Od komada drveta ne može. Ende- Bilo je reči na forumu ali ukratko najbolje da nadješ furnir i napraviš sam ploču od 2 mm lepeći furnir sloj po sloj upravno jedan na drugi po godovima. U tom slučaju dobiješ upotrebljivu i čvrstu ploču koja sa različitim kombinacijama furnira može čak i lepo izgledati. Mislim na ivice, kao troslojna npr. :)

kwiss

Post by kwiss » 29 Dec 2013, 21:45

Image[/img]
Radio sam od mahagonija ovaj mali picguard 3mm debljine,mislim i da dosta veći se nebi iskrivio :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 30 Dec 2013, 02:50

kwiss wrote:Image[/img]
Radio sam od mahagonija ovaj mali picguard 3mm debljine,mislim i da dosta veći se nebi iskrivio :ziveli:
E... bas tako nesto... Inace, lepo izgleda, svaka cast.
A ako ta solucija sa drvenom maskom ne uspe, i budem osudjen da kupim blanko tablu pa da je secem, jel ima neka caka kako to izvesti a da plastika ne pukne, da ne izgleda opet onako grubo i neravno na mestu gde se sece??? Nikad nisam radio nista slicno pa ne znam kako i sta...

bancika

Post by bancika » 30 Dec 2013, 17:04

ja i cale smo rucno pravili masku za jednu moju gitaru pre 100 godina i dobro je ispala, zajedno sa oborenim ivicama i svim. Rupe za magnete smo isekli na laseru (za 100-200din ce ti uraditi ako odneses pripremu u corelu), a ostalo smo sekli testericom za oto, pa smirglom doveli na pravi oblik i na kraju nozicem za skalpel oborili ivice. Secivo je taman pod uglom pa mozes da gledas da ona tupa strana ide paralelno sa stolom i tako kontrolises da ugao bude svuda isti. Najdivljackiji moguci metod ali je rezultat bio skroz ok. A kupio sam jednom i masku od jennie pickguards i super se uhvatila na RG2550. Samo ne znam da li si spreman da se odvojis od 60ak zelembaca za to zadovoljstvo :)

Image

banjacNT

Post by banjacNT » 30 Dec 2013, 17:25

bancika wrote:ja i cale smo rucno pravili masku za jednu moju gitaru pre 100 godina i dobro je ispala, zajedno sa oborenim ivicama i svim. Rupe za magnete smo isekli na laseru (za 100-200din ce ti uraditi ako odneses pripremu u corelu), a ostalo smo sekli testericom za oto, pa smirglom doveli na pravi oblik i na kraju nozicem za skalpel oborili ivice. Secivo je taman pod uglom pa mozes da gledas da ona tupa strana ide paralelno sa stolom i tako kontrolises da ugao bude svuda isti. Najdivljackiji moguci metod ali je rezultat bio skroz ok. A kupio sam jednom i masku od jennie pickguards i super se uhvatila na RG2550. Samo ne znam da li si spreman da se odvojis od 60ak zelembaca za to zadovoljstvo :)

Image
U brale, ovo profi izgleda...
A 60ak zelenbaca je mnooogo kume, pre bi za te pare zamenio jedan magnet, iako nemam potrebe za tim... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Videcemo posle praznika sta i kako, ovih 5-6 dana cer da presedi tako, i onako nece ni bioti svirana, pa se posle prazneka javljam sa, zdrqavlje Boze, rezultatima.
Hvala Banciki za infomaciju, bitno mi je da znam kako i cime da radim...

Post Reply