Solo "takmicenje" jun/jul 08

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Solo "takmicenje" jun/jul 08

Post by Guitar_thrill » 25 Jun 2008, 17:08

Gde nalazite ovakve podloge? Bas mi se dopada.....nasnimicu i ja nesto ako mi jos radi Line In :) mada imam utisak da nema sanse pored vas iskusnih matoraca, ali dobro, meni je sviranje uz ovako dobre podloge pravo uzivanje, tako da, samo da namestim Line In i eto me :) e da, ja cu snimiti kao neko dzemovanje tj. necu bas svirati solo koji ima neki zpalet i rasplet itd. kao kada sviram u nekoj pesmi jer tesko je nesto tako raditi dva minuta (bar meni)

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 17:51

Evo,dobio sam zesci napad inspiracije,pa reko ajd da nasnimim nesto...

http://www.box.net/shared/ogj39hroc8

Kao prvo,izvinjavam se zbog kvaliteta zvuka.Nisam se sa tom temom jos uvek pozabavio,a i procesor unosi odredjeni sum na snimak...nadam se da mi necete zameriti.Ipak,muzika je bitna.... :D

Kao drugo,cuje se poneki promasen ton sa vremena na vreme,ali sta da radim,nikad se nisam trudio da budem perfekcionista.A nisam hteo da skidam sve ovo sto sam izimprovizovao pa da snimam ponovo...mislim da je ovako ipak malo bolje.Opet,nadam se da mi necete puno zameriti. :mrgreen:

Bas bas bas dobra podloga.Samo steta sto je toliko kratka,taman sam se zaleteo.... :rlol:

Eto,toliko od mene za ovaj mesec....nadam se da ce povecati broj ucesnika.... :D

edit:ako vam play funkcija ne bude radila,probajte download.Mene nesto zeza,valjda vas nece... :?

Zlo

Post by Zlo » 25 Jun 2008, 18:10

Ljudi ,ne bi bilo lose da navedete sta ste koristili od procesora,pedala,pojacala,VST i td.
Dopada mi se snaga zvuka tvoje gitare i Dekijeva gitara 2.

Inace,necu glasati ni za kog jer u ovom takmicenju svi pobedjuejte.

Bilo bi predivno kad bi se ukljucili i najmladji pocetnici.Napisano je koja je skala pa mislim da nije problem da napakuju bar po 3 tona .

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 18:12

Zlo wrote: Dopada mi se snaga zvuka tvoje gitare
Moje?

Ako je odgovor da(a kontam da jeste posto sam ja jedini postavio solo sem dekija),onda recimo da je razlog sto sam koristio metal opremu za ne bas toliko metal svirku.Svidja mi se jako ta kombianacija.

Dakle,ibanez rg370dx,metal master distorzija,namestena da ima malo dublji i ne toliko naopadan ton(koliko to moze posto je pedala definitivno pravljena za metal,kako joj i ime kaze :mrgreen: ),procesot V-amp 2,nemam pojma ni ja kako podesen! :mrgreen: Dakle,simulacija pojacala,kabineta,reverb,i delay.

Operemu sam kupio dok sam bio u "iskljucivo metal periodu", a kasnije kad sam presao na sve i svasta,odlucio sam da menjam samo stil sviranja,a zvuk da ostavim nagnut ka agresivnijoj muzici(od na primer ove na snimku).
Last edited by goodlikesweeper on 25 Jun 2008, 18:24, edited 1 time in total.

Zlo

Post by Zlo » 25 Jun 2008, 18:22

Da. :D :D :D

Koja gitara i proc su u pitanju?
Dok sam pisao post uleteo je post Guitar_thrill-a :lol:
Naravoucenije-ne koristiti zamenice na forumu.Samo nickove . :lol: :lol:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 18:33

hehe eno ti gore odgovora! :mrgreen:

i da,zaboravio sam da napisem,iz procesora sam ukljucio u line-in i to je to.Krajnji rezultat,poprilicno los,ali sudeci po tvom pitanju,ipak se nazire sta je pisac hteo da kaze.... :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Jun 2008, 18:50

Meni se podloga ne dopada preterano, ok je, ali ne daje bash previshe prostora za "filozofiranje tonovima" if you're diggin' my wibe :lol:

Snimicu neshto chim mi prodje rok, naravno nema ni govora o nekakvom komponovanju jer nemam elektrichnu ali bih voleo da uchestvujem te cu otici kod druga i opichiti, take one i to je to. :D

Kuki, super ti je solo, svidjaju mi se ideje sa bojama dzhitre i efektima.

Evo upravo se skinuo i sweeper-ov solo... :) Druzhe al si se iz...dr...*ao :lol: Shalim se super je, Satriani ce te zvati na razgovor. :lol: Ima par vrlo dobrih ideja ovde-onde, mozhda da ih identifikujesh i onda poradish na njima? Ma super je sve u svemu, vidi se da si snimio odjednom i predlazhem da se tako i radi, u naletu inspiracije zabelezhish, kakvo crno komponovanje... :)

Svaka chast momci!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Jun 2008, 18:53

Evo jos jedna. 3 solazice u 2 minuta.
Korisceni: Cubase SX za snimanje, Sound Forge za blago editovanje i Amplitube Metalla. Direct u line in, jbg. :(
Naravno, moglo je to i bolje(da je neko drugi svir'o:-)), al' 'ajd sad... :)

http://www.mediafire.com/download.php?c4gwlmlemnj

Doduse, bilo je malo,'' komponovanja'', jedna temica se nazire tu i tamo.
Mnogo je 2 minute za 2 akorda. Toliko inspiracije za cistu improvizaciju nemam. :)

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 18:59

Cortex wrote:Meni se podloga ne dopada preterano, ok je, ali ne daje bash previshe prostora za "filozofiranje tonovima" if you're diggin' my wibe :lol:
Da,upravo to upravo to mi je drug zamerio,da sam previse izlazio van akorda.Ali sta ja znam,meni to ne smeta,cak sta vise.

Cortex wrote:Evo upravo se skinuo i sweeper-ov solo... :) Druzhe al si se iz...dr...*ao :lol: Shalim se super je, Satriani ce te zvati na razgovor. :lol:
heh ne kontam sta si hteo da kazes sa tackicama.Aj na pp ako se stidis ovde... :lol:

Striani?Pa sumnjam da cika Satch voli sweepingovana arpedja ali da,definitivno ima slicnosti.Pravo da kazem i sam sam sebe iznenadio sa ovim.Ja uglavnom sviram vise na tehnicku stranu nagnuto(sto mozes cuti na onoj improvizaciji sto sam ti poslao pre neki dan,ona malo vise odrazava moj stil :D ),ali poceo sam da improvizujem,i krenulo je porilicno melodicno,pa reko,aj neka, I'll stick with it... :lol:
Cortex wrote: Ima par vrlo dobrih ideja ovde-onde, mozhda da ih identifikujesh i onda poradish na njima? Ma super je sve u svemu, vidi se da si snimio odjednom i predlazhem da se tako i radi, u naletu inspiracije zabelezhish, kakvo crno komponovanje...
Da,mogao sam izolovati ideje zbog ovih promasenih tonova,ali nisam preveliki fan toga.ubilo bi dusu improvizacije.... :rlol:
Aj videcu,kad budem imao vremena mozda i uradim to...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Jun 2008, 20:45

Zlo wrote:Ljudi ,ne bi bilo lose da navedete sta ste koristili od procesora,pedala,pojacala,VST i td.
Sto se mene tice, ja sam snimao: Gitara Slammer by Hamer u Zoom 3030, Zoomce u line inn i samo sam dodao cab simularor u Nuendou... zapravo RAL (Rock Amp Legends)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2008, 22:49

goodlikesweeper wrote:Evo,dobio sam zesci napad inspiracije,pa reko ajd da nasnimim nesto...

http://www.box.net/shared/ogj39hroc8

Kao prvo,izvinjavam se zbog kvaliteta zvuka.Nisam se sa tom temom jos uvek pozabavio,a i procesor unosi odredjeni sum na snimak...nadam se da mi necete zameriti.Ipak,muzika je bitna.... :D

Kao drugo,cuje se poneki promasen ton sa vremena na vreme,ali sta da radim,nikad se nisam trudio da budem perfekcionista.A nisam hteo da skidam sve ovo sto sam izimprovizovao pa da snimam ponovo...mislim da je ovako ipak malo bolje.Opet,nadam se da mi necete puno zameriti. :mrgreen:

Bas bas bas dobra podloga.Samo steta sto je toliko kratka,taman sam se zaleteo.... :rlol:

Eto,toliko od mene za ovaj mesec....nadam se da ce povecati broj ucesnika.... :D
Bez obzira sto je u pitanju improvizacija, neke stvari moram da iskomentarisem. Ritmika ti nije jaca strana a to je JAKO bitno pogotovu u studijskom radu, dakle manje skala/sweepinga/trtmrt vise metronoma i ritmickih vezbi. Vibrato moras da "rasiris" da ne bi zvucao rastimovano, pogotovu na visim pozicijama. Bending mora da bude precizniji, ne zaboravi da se kvalitet gitarskog sviranja i zrelost procenjuju najcesce na bazi ovih parametara, koji se cine dosadnim i osnovnim ali su realno najbitniji... Pohvalio bih hrabrost da se izadje iz box-a, za mene je to plus, doduse ova podloga nije bas narocito zahvalna za takve ekshibicije ali dobro sad...
May the shwartz be with ya :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 23:17

DrGreenthumb wrote:Ritmika ti nije jaca strana a to je JAKO bitno pogotovu u studijskom radu
Vezbi?A sta je to vezba?hahahahahah
Ti stvarno mislis da ja vezbe radim?Sviram gitaru 5,5 godina,i od tog vremena potrosio sam mozda dve nedelje sve ukupno radeci VEZBE.Improvizacija,improvizacija i jos malo improvizacije.to je moj recept.Nije bitno,tehnike teorija.Sve se to uvezba jednostano svirajuci,tako da vezbe uglavnom radio nisam.Samo sto time ritmika,izgleda, nije bas obuhvacena.
Hm,metronom cu zaobici,to je sigurno.Al pazi,nemam pojam kako to da uvezbam.Imas neki savet?Ja licno to ne primetim.I uopste ne volim bezgresno i savrseno sviranje,perfektno u ritmu...uvek volim ton viska tamo,ton vamo,ispadnem ovde,ispadnem onde.Ljudi smo,zar ne?Zasto bi hteli da se ponasamo kao ritam masine?A opet,mozda gresim.Mozda ja jednostavno nesto ne vidim.Tako da,ajd molim te,ako ti nije frka,daj koji savet. :D
DrGreenthumb wrote:dakle manje skala/sweepinga/trtmrt
da,dobra fora...manje ovoga, da...oce to kad dobro zazimi,onda cu ja da smanjim ovo... :lol: salim se,ali ozbiljno,vise metronoma,manje ovoga?Not in this life time... :lol:

A sto se ovoga tice:
DrGreenthumb wrote:Vibrato moras da "rasiris" da ne bi zvucao rastimovano, pogotovu na visim pozicijama. Bending mora da bude precizniji
pazi...kao sto sam napisao,ima gresaka,a jedna od najvecih je taj bending,koji je ispao ocajno.Prst mi se okliznula,sta ja znam,jednostavno sam pogresio.I odatle utisak da to neumem.A sto se tice vibrata,da usavrsavanje doticnog mi je na to do listi...nije da ga ne umem,vec ne koristim ga dovoljno,i kako treba.Ali sta da raim kad mi uvek sidje s'uma...

hvala na komentaru i savetima.Samo od tolikog savetovanja nisi ni rekao konacno misljene sto se improvizacije tice. :wink:
Svidja ti se ili ne?Reci slobodno,ne bojim se ja da prihvatim istinu.... :lol:
Mislim,pazi,pre mozda mesec dana sam u potpunosti promenio stil sviranja sa metal lupetanja na teoriju.Kao da sam od nule poceo,samo sto sam imao brzinu i znao sam tehnike.Drugo nista.Skale,akordi...nista nisam imao pojma pre mozda mesec,dva.Tako da je i realno da ova improvizacija nije bas na nivou,svestan sam ja toga.... :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Jun 2008, 23:35

Sinisake, kupio si me tim fade out-om na kraju. :D
Haha... salim se.
Lepo odsvirano. :wink:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2008, 23:38

goodlikesweeper wrote:
DrGreenthumb wrote:Ritmika ti nije jaca strana a to je JAKO bitno pogotovu u studijskom radu
Vezbi?A sta je to vezba?hahahahahah
Ti stvarno mislis da ja vezbe radim?Sviram gitaru 5,5 godina,i od tog vremena potrosio sam mozda dve nedelje sve ukupno radeci VEZBE.Improvizacija,improvizacija i jos malo improvizacije.to je moj recept.Nije bitno,tehnike teorija.Sve se to uvezba jednostano svirajuci,tako da vezbe uglavnom radio nisam.Samo sto time ritmika,izgleda, nije bas obuhvacena.
Hm,metronom cu zaobici,to je sigurno.Al pazi,nemam pojam kako to da uvezbam.Imas neki savet?Ja licno to ne primetim.I uopste ne volim bezgresno i savrseno sviranje,perfektno u ritmu...uvek volim ton viska tamo,ton vamo,ispadnem ovde,ispadnem onde.Ljudi smo,zar ne?Zasto bi hteli da se ponasamo kao ritam masine?A opet,mozda gresim.Mozda ja jednostavno nesto ne vidim.Tako da,ajd molim te,ako ti nije frka,daj koji savet. :D
DrGreenthumb wrote:dakle manje skala/sweepinga/trtmrt
da,dobra fora...manje ovoga, da...oce to kad dobro zazimi,onda cu ja da smanjim ovo... :lol: salim se,ali ozbiljno,vise metronoma,manje ovoga?Not in this life time... :lol:

A sto se ovoga tice:
DrGreenthumb wrote:Vibrato moras da "rasiris" da ne bi zvucao rastimovano, pogotovu na visim pozicijama. Bending mora da bude precizniji
pazi...kao sto sam napisao,ima gresaka,a jedna od najvecih je taj bending,koji je ispao ocajno.Prst mi se okliznula,sta ja znam,jednostavno sam pogresio.I odatle utisak da to neumem.A sto se tice vibrata,da usavrsavanje doticnog mi je na to do listi...nije da ga ne umem,vec ne koristim ga dovoljno,i kako treba.Ali sta da raim kad mi uvek sidje s'uma...

hvala na komentaru i savetima.Samo od tolikog savetovanja nisi ni rekao konacno misljene sto se improvizacije tice. :wink:
Svidja ti se ili ne?Reci slobodno,ne bojim se ja da prihvatim istinu.... :lol:
Mislim,pazi,pre mozda mesec dana sam u potpunosti promenio stil sviranja sa metal lupetanja na teoriju.Kao da sam od nule poceo,samo sto sam imao brzinu i znao sam tehnike.Drugo nista.Skale,akordi...nista nisam imao pojma pre mozda mesec,dva.Tako da je i realno da ova improvizacija nije bas na nivou,svestan sam ja toga.... :D
1. Ok, ne mora da bude bas tehnicka vezba, ali cisto da malo vise obracas paznje na ritmiku, probaj da oslusnes taj aspekt bilo koje solaze koje volis, videces da je to vrlo zanimljiv segment.
2. Kako hoces, ali cini mi se da si preskocio neke fundamentalne elemente a skocio na sweeping/string skipping i ostalo, a mora nesto da se i odsvira izmedju tih virtuoznih bravura, bar ja tako mislim.
3. Improvizacija mi se ne svidja preterano jer mi ne zvuci narocito muzikalno, ali to je stvarno stvar ukusa, pogotovu sto bas i ne slusam vise metal, i progresive pokret uopste. Ali opet se oseca entuzijazam i kreativnost pa imam mixed feelings about it :D .
Eto, ja rekoh sta sam imao, sad je na tebe red :D Snimio sam nesto malo:
http://www.2shared.com/file/3497967/d6b ... aaawn.html

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 25 Jun 2008, 23:41

sinisake wrote:Evo jos jedna. 3 solazice u 2 minuta.
Korisceni: Cubase SX za snimanje, Sound Forge za blago editovanje i Amplitube Metalla. Direct u line in, jbg. :(
Naravno, moglo je to i bolje(da je neko drugi svir'o:-)), al' 'ajd sad... :)

http://www.mediafire.com/download.php?c4gwlmlemnj

Doduse, bilo je malo,'' komponovanja'', jedna temica se nazire tu i tamo.
Mnogo je 2 minute za 2 akorda. Toliko inspiracije za cistu improvizaciju nemam. :)
Very nice, my friend :P , clean solaza je dags bawls :D

Locked