simulacija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dusan
MF veteran

simulacija

Post by Dusan » 25 Jun 2008, 21:18

Bio sam se primio da uzmem procesor iz cisto prakticnih razloga, hteo sam da izbegnem muku sa transportom pojacala, i njegovim ozvucavanjem,hteo sam da koristim simulacije sa procesora.Isprobao sam nekoliko njih ali sam trip procesora me je zbunjivao i nervirao.
Sad sam smislio da uzmem nesto sto ce da simulira pijacalo a efekte cu da koristim sa pedala, bitno mi je da samo da ima reverb i XLR izlaz (mikrofonski) preko koga se povezuje na mikser.Sta mi preporucujete,i sta ste vi koristili u tu svrhu. Video sam ono cudo V-amp, valjda to tome sluzi...
Znam da u potpunosti nista ne moze da zameni pojacalo, ali nemojte o tome da razglabate.

Drugo pitanje je dali neko 'ozvucuje' pojacalo preko Di-box-a, i koji Di-box koristi?

Ajde kad vec davim- cini mi se da mi reverb sa pojacala u zadnje vreme mnogo bolje radi, dali je moguce da su se oni federi od toplote razvukli pa jace vibriraju

dejankuki
Ćale - moderator

Re: simulacija

Post by dejankuki » 25 Jun 2008, 21:58

Ok probaj line6 POD II
Image
ovo je u sustini procesor ali ima veoma hvaljene simulacije pojacala

ili BEHRINGER V-TONE GUITAR GDI21
Image
Ovo ti je i DI-box i simulator pojacala

ili BEHRINGER V-AMP SERIE II
Image
ovo je u sustini procesor ali je veoma lako da nadjes neku simulaciju pojacala

HUGHES&KETTNER TUBEMAN II
Ovo je jedna ubercool sprava
Image

ili ovo
Image
HUGHES&KETTNER RED BOX CLASSIC
active DI-Box, switchable Speaker-Simulation (4x12'' & 2x12"), Power by Phantompower/Powersupply/Battery

ALI., zasto ne probas i Digitech RP350 on jeste procesor ali ima i balansirane XLR i simulacije pojacala i USB
Image
Image

Ja sam veoma siguran da bi ti RP-350 mnogo dobro sluzio... a nije ni skup..

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 25 Jun 2008, 22:35

dejankuki wrote: HUGHES&KETTNER TUBEMAN II
Ovo je jedna ubercool sprava
Image
Mozda jeste kul sprava, ali je cena jako visoka.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Jun 2008, 22:51

hmmm pazi nije cool nego ubercool zato je i cena takva :obrve:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Jun 2008, 00:36

Dusan wrote: Sad sam smislio da uzmem nesto sto ce da simulira pijacalo a efekte cu da koristim sa pedala, bitno mi je da samo da ima reverb i XLR izlaz (mikrofonski) preko koga se povezuje na mikser.
Samo i jedino Behringer GDI21, poznatiji kao 1:1 Tech21 SansAmp klon. On je analogni, nije digitalni, što znači da će klipovati vrlo prirodno ako i "nagaziš" pedale ispred njega. Digitalne konvertere je vrlo lako "pregrejati" ili "izobličiti" ako pedala ispred njih nije na "unity gainu".

Kod nas ne može da se nađe SansAmp, jedini Tech21 za koji znam je u posedu vlasnika ovog Foruma, tako da... Behringer ga je, međutim, totalno "skinuo" - i sam SansAmp je u SMD komponentama.
Dusan wrote:...cini mi se da mi reverb sa pojacala u zadnje vreme mnogo bolje radi, dali je moguce da su se oni federi od toplote razvukli pa jace vibriraju...
Moraću da proverim na svom. :D

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 26 Jun 2008, 13:55

Tubeman II je ludilo, moj komsija ga je imao, ja nisam cuo uzivo bolji ton.Davno sam bio otvorio temu o njemu.

Ne znam dali H&K red box moze da zameni pojacalo,mislio sam da se njime samo "ozvucuje" pojacalo(umesto mikrofona na zvucnik), ali ako moze odma bi ga uzeo.

Behringer gdi21 verovatno nije skup,pogledacu sad na sajtu dali ima neki reverb na njemu

Nisam ukapirao za V-amp 2, zbog tog pregrevanja elektronike, i oni Line 6, zna li neko koja im je cena kod nas, i gde ih ima

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Jun 2008, 14:35

Dusan wrote: Behringer gdi21 verovatno nije skup,pogledacu sad na sajtu dali ima neki reverb na njemu
Mislim da nema reverb.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 15:15

Dusan wrote: Ne znam dali H&K red box moze da zameni pojacalo,mislio sam da se njime samo "ozvucuje" pojacalo(umesto mikrofona na zvucnik), ali ako moze odma bi ga uzeo.
Red Box (75 evra) je DI-box i cabinet simulator ujedno... znaci sluzi "umesto"pojacala.. kao da je ozvuceno pravo pojacalo...
Dusan wrote: Behringer gdi21 verovatno nije skup,pogledacu sad na sajtu dali ima neki reverb na njemu
Ne, nazalost nema reverb, ali za ukupno 100Evra mogu se kupiti
GDi21(35evra)+BEHRINGER DR 100 (35 evra) ili BEHRINGER RV600 (45 evra) i imati veeeoma pristojan ton.

Dusan wrote: Nisam ukapirao za V-amp 2, zbog tog pregrevanja elektronike, i oni Line 6, zna li neko koja im je cena kod nas, i gde ih ima
Rocket Roll je mislio na "pregrevanje" signala overdrajv... ne na overheating.. toplotno pregrevanje...

A v-amp ovaj
Image
bi trebalo da je oko 70-80 evra NOVO u Artistu.. mada nije skuplji ni u ostalim prodavnicama koje ga imaju...

a ovaj
Image
je oko 100-110 evra

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Jun 2008, 18:07

Dusan wrote: Nisam ukapirao za V-amp 2, zbog tog pregrevanja elektronike, i oni Line 6, zna li neko koja im je cena kod nas, i gde ih ima
dejankuki wrote:Rocket Roll je mislio na "pregrevanje" signala overdrajv... ne na overheating.. toplotno pregrevanje...

Upravo. Uteraćeš konvertere u "clipping" ako odvrneš pedalu ispred njih, a i generalno gubiš previše "dimenzije" pedale kad je staviš ispred nečeg digitalnog. Naravno, pričam o jeftinijim digitalnim rešenjima.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 26 Jun 2008, 20:35

dejankuki wrote: Red Box (75 evra) je DI-box i cabinet simulator ujedno... znaci sluzi "umesto"pojacala.. kao da je ozvuceno pravo pojacalo...
Ja sam mislio da di-boxovi simuliraju samo zvucnik, a i video sam da neki muzicari povezuju iz pojacala u di-box pa iz di boksa u mikser, da nebi mikrofonom ozvucavali pojacalo.Ako ide gitara-dibox-mikser znaci nema farbe sa pojacala, vec direktan ton sa magneta. Ako je dovoljno da koistim samo di box onda super,mada mi to sumljivo

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 20:56

Image

The guitar DI-Box with tone

Spare the mic and sweeten up the sound!

Red Box® Classic is the latest version of our industry-standard DI box with speaker simulation. Particularly for live applications, this amazing tool warrants consistent sound quality at every gig and puts an end to crosstalk. Thanks to its clear, direct sound, the Red Box will endear you to every seasoned PA tech – total tonal satisfaction guaranteed. And in the studio, it saves precious time by sparing you the hassles of experimenting with microphone placement. The secret behind many of today’s bestsounding guitar tracks is that they are double-tracked with a microphone and a Red Box Classic. This enables a perfect mix of room ambience and ultra-direct attack. Red Box Classic – the “toneful” way to get the full tone!

uzeto sa ovog linka http://www.hughes-and-kettner.com/produ ... rod&id=110
a sliku malkice vecu, pogledaj ovde... http://87.106.71.220/files/huke/proclas ... lassic.jpg

:)

Blingo

Post by Blingo » 26 Jun 2008, 21:44

Izvinjavam se što ću možda malo biti off,ali koliko je bolji/gori zvuk ako se koriste ovakve stvarčice u odnosu na klasično pojačalo i ozvučavanje istog mikrofonima?

Takodje,bio bih vam zahvalan ako bi ste mi odgovorili koliko je ova stvarčica neophodna za svirke po manjim klubovima?

Izvinjavam se ako miniram temu,ali se nisam susretao sa ovima pedalama,a voleo bih da saznam nešto o njima...

Pozdrav!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Jun 2008, 21:59

Blingo wrote:Izvinjavam se što ću možda malo biti off,ali koliko je bolji/gori zvuk ako se koriste ovakve stvarčice u odnosu na klasično pojačalo i ozvučavanje istog mikrofonima?
Imaš nešto o tome u odličnoj knjizi "Solidstate Guitar Amplifiers" koju je napisao Teemu Kyttala - http://www.thatraymond.com/downloads/so ... a_v1.0.pdf

Ukratko, SansAmp i ostala "pojačala u kutijici" simuliraju odziv gitarskog zvučnika i tonskih kontrola samog pojačala tako što su im tonske kontrole prekopirane sa pojačala koje simuliraju, a simulacija odziva zvučnika se postiže "krojenjem" izlaznog EQa. Zaprepastio bi se kako ta fora dobro radi... Počela je sa SansAmpom, a danas je stigla do sprava kakve su "Dr Boogey", u kojoj je kloniran ceo ybeni Mesa Boogie, i svaka lampa u njemu je zamenjena po jednim FET tranzistorom.

Neke velike mistike tu i nema... "Build it and he will come", štono kaže glasić u glavi Kevina Kostnera. :D Ako imaš iste tonske kontrole kao na pojačalu i EQ odziv blizak zvučniku tog pojačala, sve ostalo se svodi na gain. A dobre simulacije "lampaškog" gaina imaš - SansAmp koristi "opamp slew" foru koju koristi, recimo, i ProCo Rat, Dr Boogey koristi FETove.
Blingo wrote:Takodje,bio bih vam zahvalan ako bi ste mi odgovorili koliko je ova stvarčica neophodna za svirke po manjim klubovima?!
Zavisi kakvo ozvučenje ima pomenuti klub! Ako ima neki HajFaj koji je gazda rashodovao iz svoje dnevne sobe - neko Phillips pojačalo iza šanka, dve zvučne kutije negde pod tavanicom - kontam da će publika provaliti da se gitara čuje "s nebesa", da je zvuk slabašan & nikakav, te da neće baš uživati. :mrgreen:

Post Reply