Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
NIsam siguran da li sam na dobrom delu foruma pa nek admin premesti ako treba.
Elem, kupio sam Marshall 5212 (solid state kopija JCM800 4212) sa kraja 80ih godina. To je 50W 2x12 kombo sa Rola Celestion G12-65 zvucnicima. Fino pojacalo. Medjutim primetio sam da ima uzasan fizz. To mi je nekako promaklo pre kupovine >;/ Neki uzasni digitalni fizz identican onome koji sam imao na Fender Mustang IV pojacalu (zbog cega sam ga i vratio na kraju). Pojavljuje se nevezano za jacinu drajva.
Interesuje me, posto je to solid state pojacalo i svidja mi se zvuk i sve oko njega, da li neko od vas modera zna ili generalno kome da se obratim, da li to moze da se sredi. Da se zameni neki deo unutra ili sta god da bih eliminisao taj problem...
Hvala
Elem, kupio sam Marshall 5212 (solid state kopija JCM800 4212) sa kraja 80ih godina. To je 50W 2x12 kombo sa Rola Celestion G12-65 zvucnicima. Fino pojacalo. Medjutim primetio sam da ima uzasan fizz. To mi je nekako promaklo pre kupovine >;/ Neki uzasni digitalni fizz identican onome koji sam imao na Fender Mustang IV pojacalu (zbog cega sam ga i vratio na kraju). Pojavljuje se nevezano za jacinu drajva.
Interesuje me, posto je to solid state pojacalo i svidja mi se zvuk i sve oko njega, da li neko od vas modera zna ili generalno kome da se obratim, da li to moze da se sredi. Da se zameni neki deo unutra ili sta god da bih eliminisao taj problem...
Hvala
Re: Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
Ja sam imao problema sa Valvestate-om, samo sto je on prekidao, a ne kao tvoje pojacalo, ali sam gledao po marshallamps forumu gde ima dosta tema sa slicnim problemima i uglavnom se ispostavi da su neke sitnice u pitanju. Od majstora bih ti preporucio ovog: Servis "Apolo" , Beograd, Nebojša Čupić, (063) 264-730 , meni je radio neke sitnice, a cuo sam samo reci hvale za njega. Nisam siguran da li je taj telefon aktuelan jer sam kontakt prekopirao iz teme o domacim majstorima, ali pokusaj. Pozdrav.
-
Hvala puno, zvacu da se raspitam. Mnogo mi se svidja pojacalo, samo to kad bih sredio ... uhh. Voleo bih neko od modera i elektricara a se javi, da li znaju ili imaju iskustva sa tako necim.
Javi sta si uradio 

mozes da snimis clip?
-
E to ti je bila dobra ideja. Evo ovo je nesto slupano nabrzaka, D.I. izlaz u mic ulaz za komp
Nema kabineta ocigledno. Ista stvar izlazi iz pojacala samo mnogo punije zbog kutije je l' ..
Kad se pojacalo otpanji ovo se gubi dobrim delom, ali je i dalje tu. Ovo je sad ekstrem jer je pojacalo utisano i onda je zvuk tako musav i sustav.
https://soundcloud.com/user808420630/fizz

Kad se pojacalo otpanji ovo se gubi dobrim delom, ali je i dalje tu. Ovo je sad ekstrem jer je pojacalo utisano i onda je zvuk tako musav i sustav.
https://soundcloud.com/user808420630/fizz
Last edited by Frostensen on 27 Feb 2014, 15:10, edited 2 times in total.
ne radi ti link
sad radi...bljaks 

-
Bas me ineteresuje zna li neko iskusniji da li ovakve stvari mogu da se rese. Zao mi da dajem pojacalo na dobos..
Neki Celestioni iz te serije imaju takozvani Whizzer cone, (ili dual cone) koji daje grozan high end, pa proveri da nije to u pitanju.

ne bi trebalo da je do toga, posto mu je ovaj snimak direktno, bez zvucnika. Kod solid-state nemas lampi, pa jedino moze kondenzator da ode..ili neki elektro-mehanicki deo, ali to bi se drugacije manifestovalo. Nista mi ne pada na pamet osim toga. Eventualno neki los lem na nekom ludom mestu.
- mislim_stvarno
Ja nisam siguran da moje pojacalo ima ovaj fizz u ovolikoj meri, a mozda meni to na mom pojacalu ne para toliko usi (mada ovaj klip zvuci stvarno lose).
Imao sam problem sa time, ali sam se izborio tako sto sam smanjio gain i koristim pedale kad mi treba vise. (a mozda sam se samo navikao)... Isto, mislim da dosta pomaze kad vise odvrnes volume kanala, a ne master. to ima dosta uticaja na ovom pojacalu.
ne secam se sada, davno sam otvarao pojacalo, ali ako imaju trimer potovi za bias tranzistora, mozda je moguce tako srediti to. (ako se dobro secam, mislim da je dr.boogie zazvucao kao fuzz pre nego sto sam namestio bias tranzistora).
Trenutno sam bolestan, ali ovih dana cu da vidim da snimim kao i ti, pa cu poslati da uporedimo.
Imao sam problem sa time, ali sam se izborio tako sto sam smanjio gain i koristim pedale kad mi treba vise. (a mozda sam se samo navikao)... Isto, mislim da dosta pomaze kad vise odvrnes volume kanala, a ne master. to ima dosta uticaja na ovom pojacalu.
ne secam se sada, davno sam otvarao pojacalo, ali ako imaju trimer potovi za bias tranzistora, mozda je moguce tako srediti to. (ako se dobro secam, mislim da je dr.boogie zazvucao kao fuzz pre nego sto sam namestio bias tranzistora).
Trenutno sam bolestan, ali ovih dana cu da vidim da snimim kao i ti, pa cu poslati da uporedimo.
Slican zvuk je meni produkovala Marshall Guvnor II+ pedala, reseno je kad je Trooper prelemio sve komdenzatore. Zvuk je bio jos gori od ovog. Onda se desila jos nesrecnija stvar - shvatio sam da se meni zvuk Guvnora uopste ne svidja 

-
Odneo sam pojacalo u servis kod lika koga je drug Driver preporucio. Ne mogu vise da se bakcem i smaram i sebe i druge... Ubedjen sam da prvo pojacalo koje sam provao nije imalo ovaj fizz, ali je bilo u uzasnom stanju pa ga nisam kupio. Sad sedim i cekam.
nesharm - rofl
Mancha - Nisu, ovo su obicni zvucnjaci, ali hvala sto si se potrudio da linkujes da ih vidim
missim stvarno - Kad pustim drajv sa procesora lep je zvuk, ali nisam ga zato kupio. Inace, pogledace covek i ono za drajv kanal sto radi od 8 pa navise. Pa ako te interesuje javljam.
nesharm - rofl

Mancha - Nisu, ovo su obicni zvucnjaci, ali hvala sto si se potrudio da linkujes da ih vidim

missim stvarno - Kad pustim drajv sa procesora lep je zvuk, ali nisam ga zato kupio. Inace, pogledace covek i ono za drajv kanal sto radi od 8 pa navise. Pa ako te interesuje javljam.