whinchester wrote:poshto se ne razumem ja mnogo u "rechnik" za klavijature ,u tako te MIDI i VSTi stvari ako mozhete pod nashki da mi kazhete kako ,shta ,shta mi je potrebno ,koja je najbolja varijanta ,i da li je uopshte moguce ,ja bih vam bio vrlo zahvalan .

Mozes, ali ipak ces morati da porazmislis koji ce nacin tebi odgovarati (tipujem drugi)
ok, videh da ima klavijatura ima MIDI prikljucak... sa zadnje strane...
U tom slucaju ti treba ovakav kabli
koji ces da ukljucis na ovakav prikljucak...
Ali posto si rekao da imas Realteck onboard, garant 99.9% nemas takav prikljucak na kartici.. mozda imas na ostalom delu maticne ploce... a ako ipak nemas... u tom slucaju...
ili kupis dodatnu karticu koja ima gameport..
ili kupis MIDI to USB
to je kabli/interfejs koji ima sa jedne strane MIDI konektore a sa druge strane usb priklucak... i jedan takav te spasava davanja nocva za kabli i karticu posebno... mada da budem iskren, u ceni je jednako... ali za karticu moras da otvaras kuciste, verovatno da instaliras drajvere a sa ovom drugom solucijom samo da prikljucis.... mislim da nemas potrebe za dodatnim drajverima... no bilo kako bilo. odluka je na tebi...
A inace taj tvoj drug je klavijaturu prikljucio na Audio izlaz/ulaz...
to je OK, ali tako mozes samo audio da snimas... ne i da pokreces virtualne instrumente...
Da bi pokrenuo Virtuelne instrumente moras prvo da kupis ili nabavis neku od ove ve solucije... a onda ces moci veeeeeeoma lako.. prosto je...