Roland micro cube ili Line6pocketpod
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Roland micro cube ili Line6pocketpod
molim iskusnije forumase za savet.sviram na malom fender frontman15R i uglavnom klin je lep a drive je zujkast,izvestacen.probao sam mali micro cube u mitrosu i dopalo mi se izuzetno zivkast za svoje male gabarite plus ima dilej i lepe simulacije razlicitih distorzija.da li kupiti njega ili line6pocket pod i upariti sa svojim frontmanom kod kuce.tacnije da li je neko svirao line6pocketpod kroz frontman15r i da li je simulacija bolja od malog rolanda. hvala
- tommytigh77
Re: Roland micro cube ili Line6pocketpod
S jedne strane, sve su to lepe spravice za vežbanje i igranje kući, pogotovo Pocket POD, jer možeš da ga okačiš i na sluške, pa da vežbaš i u kasne sate; a s druge strane, i jedno i drugo je neupotrebljivo za neki nastup uživo jednog dana... Kad već ideš na simulacije, zašto ne bi skupio još malo para i kupio neki floor procesor? Često imaju po oglasima te malo starije varijante floor POD-ova koje nisu bitno skuplje od pocket POD-a. Završio bi ti isti posao kao pocket, a opet, imaš parče opreme koja može da koristi i za svirke.
Doduše, moj lični izbor u takvoj situaciji bi bio da, kad već imam kakvo-takvo pojačalo (na kojem je, kao što kažeš, clean korektan a drive zujalica), najpre kupim solidnu overdrive pedalu, npr. BOSS SD-1. No, odlutao sam previše.
Ako već baš mora da se bira između ovo dvoje, moj glas ide za Pocket POD. Micro Cube je simpatična spravica, ali su mu mogućnosti ''tweak-ovanja'' vrlo ograničene, i osim mobilnosti, ne vidim ništa drugo čime opravdava svoju ne baš malu cenu. Skupa igračka, u principu.
Doduše, moj lični izbor u takvoj situaciji bi bio da, kad već imam kakvo-takvo pojačalo (na kojem je, kao što kažeš, clean korektan a drive zujalica), najpre kupim solidnu overdrive pedalu, npr. BOSS SD-1. No, odlutao sam previše.
Ako već baš mora da se bira između ovo dvoje, moj glas ide za Pocket POD. Micro Cube je simpatična spravica, ali su mu mogućnosti ''tweak-ovanja'' vrlo ograničene, i osim mobilnosti, ne vidim ništa drugo čime opravdava svoju ne baš malu cenu. Skupa igračka, u principu.
tommytigh77 wrote:moj glas ide za Pocket POD

viewtopic.php?f=45&t=20443&p=335285&hil ... od#p335285

Upravo pazario crni micro cube u Mitrosu i kao sto rekoh za sobu u stanu za svirku na brzaka . i za bastu gde nema struje super igracka...hvala i pozdrav svimaBaba Slim wrote:tommytigh77 wrote:moj glas ide za Pocket PODImao sam Micro Cube-a, prodao ga i nakon nekog vremena kupio bas Pocket POD... Evo ti tema gde sam napisao neke svoje utiske, mozda ti bude korisno, okacio sam i linkove kao primere nekih zvukova koje sam namestio i koristio...
viewtopic.php?f=45&t=20443&p=335285&hil ... od#p335285
Cestitke, odlicno malo pojacalo.
Da se razumemo, ja sam svoje prodao jedino iz razloga sto sam konstantno imao osecaj da smetam komsijama kad god da sviram, a i jesu kucali na vrata par puta, mozes zamisliti, zbog MicroCube-a
), a ne zbog toga sto to malo pojacalo ne valja.
Nekoliko puta sam ga cak nosio i u park na zezanje sa drustvom - odlicno radi i na baterije, i to mogu poprilicno dugo da drze.

Nekoliko puta sam ga cak nosio i u park na zezanje sa drustvom - odlicno radi i na baterije, i to mogu poprilicno dugo da drze.

Danas sam ga testirao na basti ,baba slim bio si u pravu.Neverovatno dobro radi na baterijama,simulacije sasvim sasvim pristojne ,dilej radi ko mator.... i nema komsiluka..moze lepo da se odvrne...za 12.900 dinara super igracka.Baba Slim wrote:Cestitke, odlicno malo pojacalo.![]()
Da se razumemo, ja sam svoje prodao jedino iz razloga sto sam konstantno imao osecaj da smetam komsijama kad god da sviram, a i jesu kucali na vrata par puta, mozes zamisliti, zbog MicroCube-a
), a ne zbog toga sto to malo pojacalo ne valja.