Solo "takmicenje" jun/jul 08

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Solo "takmicenje" jun/jul 08

Post by Guitar_thrill » 26 Jun 2008, 12:47

e uspeh nekako da namestim Line In.....evo ga moj snimak.....da malo podstaknem i ove mladje da ne misle da su najgori....
oprema je sledeca gitra Aria PE Anniversay u Line in i onda snimio kako sviram u Nuendu....nikakvi efekti,nista jer ja to znam da namestim samo na pojacalu....
....ovo sam odsvirao iz prve,cim sam skontao da mi radi Line In, znam da na par mest ispadam iz ritma,po neko lose bendovanje....nisam bio ni nesto kreativa,ali dobro....inace nisam se ni zagrevao,uzeo sam gitaru u ruke i odsvirao to...ali u svakom slucaju to sam ja,i ne bezim od toga....i da molio bih za najostrije kritike i savete,jer sami mpresioniran vasim sviranjem.....eto toliko :D
eve ga http://www.mediafire.com/?e1ptnrg0m0w

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 13:05

Fino, fino... Samo da si nekako ubacio malo drajva i da si malo manje bluesy svirao, ali samo malko... Da si ubacivao ceshce po koji ton "van" klasicnog minor bluesa bilo bi bolje... Ali super je, svidja mi se, imash smisla za fraziranje i melodiju, a i tehnika ti je ok...

E da, dodao sam te na MSN... :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Jun 2008, 13:07

Mogli bi ubuduce da dajete/mo imena smimcima po nasim nickovima jer ovako kad imam vise skinutih snimaka i svi ze zovu aaaaa, bbbbbb, yaaaawn i tako to... razumete.... mrzi me da objasnjavam. U svakom slucaju bilo bi preglednije. :D

edit
Rax13 wrote:Samo da si nekako ubacio malo drajva i da si malo manje bluesy svirao, ali samo malko...
Matori, cekaj da cujes moje... :D

Svidja mi Guitar_trhill-ov snimak.
Lepe ideje... :wink:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 13:20

Funkomat wrote:Mogli bi ubuduce da dajete/mo imena smimcima po nasim nickovima jer ovako kad imam vise skinutih snimaka i svi ze zovu aaaaa, bbbbbb, yaaaawn i tako to... razumete.... mrzi me da objasnjavam. U svakom slucaju bilo bi preglednije. :D

edit
Rax13 wrote:Samo da si nekako ubacio malo drajva i da si malo manje bluesy svirao, ali samo malko...
Matori, cekaj da cujes moje... :D

Svidja mi Guitar_trhill-ov snimak.
Lepe ideje... :wink:
Hehe... Pa ono, ipak je ovo vishe funk/rock podloga nego blues... Mada i ja sam dosta bluesy fora ubacivao, samo malo brzih... :lol:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 26 Jun 2008, 13:23

LazaRocker wrote:A, znaci ovo su samo akordi iz kadence B - dur skale, sad kapiram.
Pa i nisu, C7 nemash u B-duru, vec je to u B-duru Cmoll, zvog snizilice es, znachi moze da se u ovoj podlozi posmatra kao B-dur skala, jer je tako lakshe nekome za sviranje, mada moze i da ima C7 ali to je vec dominantina dominanta u B-duru... al sam se raskenjao sa teorijom... hahaha

EDIT: Hahaha nisam video da ima jos jedna strana i da je vec objashnjeno... :)
Last edited by Reverse on 26 Jun 2008, 13:26, edited 3 times in total.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 13:25

Reverse wrote:
LazaRocker wrote:A, znaci ovo su samo akordi iz kadence B - dur skale, sad kapiram.
Pa i nisu, C7 nemash u B-duru, vec je to u B-duru Cmoll, zvog snizilice es, znachi moze da se u ovoj podlozi posmatra kao B-dur skala, jer je tako lakshe nekome za sviranje, mada moze i da ima C7 ali to je vec dominantina dominata u B-duru... al sam se raskenjao sa teorijom... hahaha
Bash to!!! Znaci B-dur(Ionian) i C-dorian su iste skale... Samo je akcenat bitan... A shto se tice progresije, key centar je ovde u C... Samo shto je progresija modalna (dorian u ovom slucaju)...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 13:39

Funkomat wrote:Mogli bi ubuduce da dajete/mo imena smimcima po nasim nickovima jer ovako kad imam vise skinutih snimaka i svi ze zovu aaaaa, bbbbbb, yaaaawn i tako to... razumete.... mrzi me da objasnjavam. U svakom slucaju bilo bi preglednije. :D

viewtopic.php?f=39&t=3513

mozda ce ti ovako biti lakse!!!

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Jun 2008, 13:57

A znaci ne mogu vise da se postavljaj linkovi?
EDIT: @Reverse:
Imas pravo. Sta da radim, sve sam omasio.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 15:01

Ma moze bre!!!! ko ti je rekao da ne moze...

Mozes/te ovde da postavljate a mozete i meni na PP pa cu ja tamo da postavim... aman zasto bwe niko ne cita sta piseeeemmmm :cry: :cry: :cry:

S tim da posaljete link plus setup...sto me podseti.... Molim drGreenthumba da mi dostavi njegov setup, koji jeste uglavnom poznat..ali... eto in dis prtikjular kejs... da znamo!!!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Jun 2008, 17:06

Cortex wrote:@sinisake
Meni se bash dopada tvoj rad, pochetak dok ne krene dist, me zhestoko podseca na Larry Coryell-a, am I right? :) A i ostatak je super. Way to go dude!
Hvala! :D
Glede Korijela, pa ne znam, nisam bas dovoljno slusao ovog gitaristu da bih ga nesto kao skidao.
Ako te je podsetilo, ok, to je za mene kompliment. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Jun 2008, 22:33

Rax13 wrote:Fino, fino... Samo da si nekako ubacio malo drajva i da si malo manje bluesy svirao, ali samo malko... Da si ubacivao ceshce po koji ton "van" klasicnog minor bluesa bilo bi bolje... Ali super je, svidja mi se, imash smisla za fraziranje i melodiju, a i tehnika ti je ok...

E da, dodao sam te na MSN... :D
znam da je vise zalosno nego smesno, ali kada bih ja znao jos neku skalu osim minor bluesa mozda bih i odsvirao....ja nemam veze sa tehnikom,i pokusacu nesto da naucim sad preko raspusta....hvala u svakom slucaju....

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 22:36

Ma opushteno... Bitno je da se svira... A i ako volish takav stil, slobodno rokaj... :wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 27 Jun 2008, 21:25

e prodje ceo dan a da niko nije postavio nesto novo :?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Jun 2008, 11:59

do kad ostaje aktivna tema posto ja neam mikrofon XD a i izlaz mi sjeban, pa neverujem da cu da budzim to jos jedno mesec dana???

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Jun 2008, 12:15

Duane wrote:do kad ostaje aktivna tema posto ja neam mikrofon XD a i izlaz mi sjeban, pa neverujem da cu da budzim to jos jedno mesec dana???
1 avgusta se zatvara...

Locked