Michael Landau and his style&sound

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bojke

Re: Michael Landau and his style&sound

Post by bojke » 17 Apr 2014, 13:08

Evo Mike je objasnio u cemu je fora sa njegovom postavkom.
Vrlo zanimljivo.
Ne vjerujem da je u pitanju neko foliranje i bespotrebno komplikovanje.Mislim samo da ljudi koji su ta liga,jednostavno
drugacije gledaju(cuju) sve to.I sigurno da traze uvijek nesto savrseno.Potrebno za uslove u kojima sviraju..

Image

Gagi

Post by Gagi » 17 Apr 2014, 14:02

Aha Bojke sad kontam. Zanimljivo rešenje da se priključe na "živi" signal između pojačala i zvučnika, to mu dođe kao neka simulacija izlaznih efekata (reverb, dilej, eksprešn) kombinacijom pedala i atenuatora (?).
Ipak pitam se koliko to zaista može da poboljša kvalitet samog izlaznog signala u odnosu na line in/out varijantu. Verovatno oni to bolje čuju, sfera misticizma i alhemije gitarskog tona :?

Ja sam od skoro počeo da koristim effect loop na pojačalu, obzirom da sam nabavio reverb pedalu pa sam dodao i dilej, ponekad i volume pedala. Razlika u odnosu na varijantu gde ceo lanac ide direktno u input je da je ton postojaniji, čistiji, efekti su nekako bolje razdvojeni, pogotovu kada su drive pedale nagažene. Ako bih opisivao jednom rečju, rekao bih da je ceo signal rasterećeniji :hide: , pa izlazi transparentnije. Nisam otkrio Ameriku ali definitivno mi prija razlika.
Nemoj da me neko slučajno terao da sečem žice od zvučnika :lol:

bojke

Post by bojke » 28 May 2014, 18:56

Ljudi upravo mi je jedan talijan iz ML grupe na fejsu poslao video skolu Michael Landau.Inace nema nigdje na YT.
Sastoji se od 8 klipova.200 i nesto Mb.
Pa ako neko zeli poslacu mu preko DropBox-a.

Pozdrav :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 May 2014, 06:57

Imas pp. :) :ziveli:

bojke

Post by bojke » 31 May 2014, 13:30

Najnoviji video ,demonstracija Novog. landau boost ( za kojeg me bas briga) .Performans je bitan :bow:

Uzivajte.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2014, 01:46

Au, ne znam da li je neko provalio skorašnju buru na TGP oko Vertexa (Mason Marangella), prevashodno u vezi s njegovim Axis Wahom, a i modovanim Boss Volume pedalama (ako moderatori misle da je priča za neku drugu temu, nema frke).
Elem, ispostavlja se da je Vertex Axis Wah ustvari BBE Ben Wah, samo što je štampana ploča goop-irana i prepravljene su eksterne oznake i pločice na pedali. Ljudi su priložili brdo guts-shotova, nema greške. Takođe, njegove prepravljene Boss volume pedale (''prepravka'' se sastoji iz eliminisanja ''minimum volume'' pota i takođe goop-iranja pločice) reklamira kao ''handmade in California''. OK, to i nije problem, ko hoće da plati 250 USD za takvu smejuriju, neka plati, ko mu brani, ali je pedalu koju je uradio kao ''signature'' za Scotta Hendersona reklamirao kao ''specially voiced and tuned for...'' ili nešto u tom fazonu, na šta je dobri stari Scott saznavši za to, tražio da se promeni opis pedale na sajtu Vertexa, jer uopšte nije učestvovao u pravljenju pedale.
Jbt, ja mislio da to samo u Srbistanu ima, kad ono međutim...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2014, 02:12

Mo jok, tek sto Ameri imaju prodavce magle. Pocevsi od onog Stiv Dzobsa. :mrgreen:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2014, 02:54

Taj im je bio i ost'o Sai Baba. :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2014, 04:23

A spomenusmo neki dan i onu prevanatsku firmu Kramer. Ti su na kraju zbog prevara i otisli na dobos. :kokice:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Aug 2014, 07:16

tommytigh77 wrote:Au, ne znam da li je neko provalio skorašnju buru na TGP oko Vertexa
:arrow: viewtopic.php?f=43&t=17370&p=371856#p371846

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2014, 07:21

Dersu, znaš kako... Kad moja žena izbaci status na Fejsbuku na japanskom, na nerazumljivim kanji znakovima, obično moj pašenog (inače poznat široj javnosti putem YT klipa ''Otac i sin & Mica Sisa'') ispadne strašno duhovit pa u komentaru napiše ''Moguče.'' Tako da, uzevši sve u obzir, mogu i ja samo da kažem:
Moguće. :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2014, 07:30

Kill surf city, bravo matori, promaklo mi je onomad. Da se zna da je KSC prvi obratio pažnju.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Aug 2014, 07:35

Lel, svejedno svakako, nego mi se nije dalo otvarati posebnu temu, posto smo ovakve prodaje zmijskog ulja videli i pre.

Ja jos i ne pratim The Goop Page, slucajno naleteo. :bambi:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Aug 2014, 07:49

Takođe - otišao sam tamo kad sam video rant na Scott Henderson Direct, tek posle se otvorila priča. Inače, i ja imam preča posla. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2014, 09:37

tommytigh77 wrote:Dersu, znaš kako... Kad moja žena izbaci status na Fejsbuku na japanskom, na nerazumljivim kanji znakovima, obično moj pašenog (inače poznat široj javnosti putem YT klipa ''Otac i sin & Mica Sisa'') ispadne strašno duhovit pa u komentaru napiše ''Moguče.'' Tako da, uzevši sve u obzir, mogu i ja samo da kažem:
Moguće. :ziveli:
Sta je moguce, nisam skapiro?

Post Reply