Fender Strat Standard Mexico

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

friedman

Re: Fender Strat Standard Mexico

Post by friedman » 30 Jun 2008, 20:02

Svaka cast za izbor gitare! Cekamo utiske :) :D

kljaja

Post by kljaja » 30 Jun 2008, 23:12

Pridruzujem se cestitkama. :D :D :D :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 30 Jun 2008, 23:26

Čestitke i sa moje strane...
Predpostavljam da u vreme pisanja mog posta ili sviraš ili spavas zagrljen sa svojim Fenderom, samo pazi da te neko ne provali pa da komšije počnu da te čudno gledaju... :D
Mogu da zamislim kako si ceo dan na sdmom nebu... :)

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 30 Jun 2008, 23:37

Super je gitara.Jel moguce da je 42000.Pre godinu dana u beogradskom Mitrosu je MIM bio 47000 najjevtiniji i jos pikgard napukao malo,valjda sivonjski zavrtali sarafe.Boja vintage white,ali skoro se providilo drvo(dali je to nitrocelulozni lak?
Jos nesto,koje drvo je u pitanju,dali je lagana ili teska posto ne volim lagane gitare

Fruch

Post by Fruch » 01 Jul 2008, 01:02

NikolaNis: Sviram :D A i stalak za gitaru sam stavio tik do kreveta, tako da nisi puno pogresio :D Nisam je dobio danas vec pre nedelju dana, ali nisam stigao da se pohvalim tada....
Teodorica: Jes, 42 000 je. Ona sunburst je 47 000 din, verovatno zbog vise prelaza boje... Gitara je teska, bilo mi je cudno drzati je posle akustare koja je mnogo laksa. Telo od aldera.

Zahvaljujem na svim cestitkama.

sl0e

Post by sl0e » 02 Jul 2008, 18:07

Pridruzujem se cestitkama... Odlicna gitara, aj pa jednog dana neka vredi kao Blackie :wink:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 Jul 2008, 19:23

Moj covek, nema sta :D
Cestitam, neka te dobro sluzi!
Inace, ja planiram da uskoro uzmem istu takvu gitaru, isto crnu i isto sa fretboard-om od rosewood-a, samo sa HSS konfiguracijom magneta.

Samo mi reci, molim te, da li si imao problema sa pragovima?
Cuo sam da pragovi na meksickim Fender-ima znaju malo da strce sa strane, sto grebe ruku kada se svira, zato pitam. Jesi li uopste morao da radis set-up?

Dushan S

Post by Dushan S » 05 Jul 2008, 04:25

Uvek pre i isključivo polovan Fender made in Japan ili Squier made in Japan, radije nego nov meksikanac. To je neki moj doživljaj. Ali čestitam ako je vlasnik zadovoljan kupovinom.

sl0e

Post by sl0e » 05 Jul 2008, 04:39

Dushan S wrote:Uvek pre i isključivo polovan Fender made in Japan ili Squier made in Japan, radije nego nov meksikanac. To je neki moj doživljaj. Ali čestitam ako je vlasnik zadovoljan kupovinom.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Ajde da te razumem ako mislis na neki Fender MIJ '85, ali Squier?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock:

Squier je :grummel_2:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Jul 2008, 08:03

sl0e wrote:
Dushan S wrote:Uvek pre i isključivo polovan Fender made in Japan ili Squier made in Japan, radije nego nov meksikanac. To je neki moj doživljaj. Ali čestitam ako je vlasnik zadovoljan kupovinom.
Ajde da te razumem ako mislis na neki Fender MIJ '85, ali Squier?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock:

Squier made in Japan ume da bude izuzetno dobra gitara, samo su retke i prilicno stare, pravljene su u FujiGen fabrici, gde Ibanez i slicni proizvode svoje bolje modele. Cini mi se, cak, da su vintage reissue primerci Squire-a iz tog doba bili mnogo cenjeniji od American Standard rodjaka. So... Ne potcenjujte dedu Skvajira :mrgreen:
Prikljucujem se cestitkama!

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 05 Jul 2008, 15:06

Ja se takodje primam na fendere iz japana ili koreje(special edition serija), probao sam jedan skoro - ludilo od gitare-22praga, vrat od onog pticijeg javora(ne znam tacno kako se to zove),tremolo sa osoncem na dve tacke i Seymour duncan pickups

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jul 2008, 19:47

sl0e wrote:

Evo da dopunim Greenthumba:

Nemoj se lepiti za imena. Imena su često samo brandovi. Evo na forumu svi pričaju o nekom tamo Ibanezu, i kao,kakva je koja ibanez gitara. A Ibanez je suštinski samo brandname, koji je vlasništvo Hošino Gaki kompanije koja takođe na primer drži Tama brand. Ibanez gitara koju neko drži u rukama, je možda pravljena u istoj fabrici i od istog drveta kao i gitara neke druge "firme". Tako da ono što je zaista bitno, nije sama "Firma" gitare, nego gde je i kako napravljena.
Licencu za pravljenje Fendera u Japanu su imale dve različite fabrike, koje su naravno pravile i druge Japanske gitare. Dakle za kvalitet neke gitare, nije bitno koje "Brand" je upotrebljen (jer su Fender made in Japan i Squier made in japan pravljeni u istim fabrikama samo je promenjen brand name koji je korišćen) nego koja je fabrika, i naravno za koje je tržište pravljena gitara, sa kolikom brigom itd. Squier made in Japan su visoko kvalitetne gitare pravljene u Japanu uglavnom Reissue gitare Vintage serija kao što je '62, rađene kao ozbiljne replike i često zvučno mogu stati rame uz rame sa Made in USA vintage Reissue gitarama, skromno tvrdim. Naravno nisu baš ni budzašto, neke su ovde kod nas prodavane ako su očuvane i za po 500-600 evra. Jeftinije su nego original fender iz tog vremena, naravno. To je realno najjeftiniji način da se dobije sjajan, ozbiljan fender, često daleko bolji od nekog standarda izašlog iz američkog pogona od 90-ih naovamo. Japanska izrada je uglavnom bila bolja nego meksička danas, a takođe i izbor drveta.
Naravno gitare pravljene u Japanu koje nose brandname "Squier" i gitare koje se danas prave u indoneziji i kini i nose ime "Squier" nemaju ništa zajedničko osim tih par slova na glavi i grubo rečeno, spoljnog izgleda. To je jednaka razlika kao između Japanskog Ibaneza i Gio Ibaneza što se tiče kvaliteta, s tim što na obe gitare piše takođe "Ibanez".

XaPa

Post by XaPa » 09 Jul 2008, 16:15

uopste fender gitare su ok,znam po sebi posto imam "fender telecaster higwaione_usa"pa verujem da ti dobro zvuci!!!svaka cast na izboru!!! :)

Post Reply