Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Baba Slim
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Baba Slim » 21 Dec 2014, 18:56

Z*Z*Z, super kolekcija. :) Sad mi bas zao sto sam prodao G3, koristio bi mi za stosta... :?

Sto se ovog CE-2 tice, zanima me sta mislis pod tim "tvrdji"? Mislim, ja sam jako zadovoljan kako ovo radi, ali jednostavno nisam imao prilike da probam original, a kamoli da ih poredim jedan uz drugog, pa me zato zanima. :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 21 Dec 2014, 20:31

Hvala, G3 mi je emulator ampa za snimanje i multipraktik za efekte :-) ima odlicne rotary i vibe emulacije,nemam zamerke;
Koliko cujem iz testa, ce-2 ima malo drugacije eq zaobljenje i transparentniji je; ali to su nijanse, stare komponente uticu na omeksavanje tona.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Dec 2014, 12:32

Baba Slim, složio bih se sa prethodnim mišljenjem u vezi CE-2 klona, ni meni ne zvuči ''tačno''. Deluje mi kao da mu je mix kontrola slabije pojačana (trebalo bi da ima interni trim pot za nju ako se ne varam). Prepoznajem po tome što, kad na svom Bossu pojačam obe kontrole do kraja, dobijem vrlo upotrebljiv 'faux Leslie sim', dok tebi i dalje radi vrlo transparentno i na tom setingu. Ako ti treba original zbog poređenja zvuka i/ili šeme, samo javi! :ziveli:

komil

Post by komil » 22 Dec 2014, 13:40

Meni se čini da je originalni ce-2 za nijansu tamniji u efektu (ovo trenutno slušam na laptopu tako da je veliko pitanje šta ja ustvari čujem).

boki1978

Post by boki1978 » 06 Jan 2015, 09:24

https://www.youtube.com/watch?v=_EC9In6hXhI

Juce poruceno za rodjendan koji je bio prvog januara, tacnije supruga je resila da me obraduje :D
Cuo sam ga u Moskvi, to je to sto se tice OD/dist pedala, za mene je potraga zavrsena i misija kako da oplemenim Cornford amp :D
Ne mogu da docekam da stigne iz USA...

tocilj

Post by tocilj » 06 Jan 2015, 16:44

Veća je rijetkost imati takvu suprugu nego pedalu, tako da imaš dupli razlog da se raduješ ;)

boki1978

Post by boki1978 » 06 Jan 2015, 19:26

:D Ona samo kopira mene, jer sam ja uvek bio lud sto se tice takvih poduhvata, uopste vezano za celu porodicu. Svojevremeno sam stedeo 10 meseci da bih joj uzeo Asus ROG mrcinu od notebook kompa za rodjendan, posto joj treba za posao, a izmedju ostalog je svojevremeno dobila i elektricni klavir koji i danas svira i zvukom oplemenjuje nas dom :D
No, zna ona da od garderobe vise volim ovakve stvari, i na tome joj svaka cast! :XD:

tocilj

Post by tocilj » 06 Jan 2015, 20:25

boki1978 wrote::D Ona samo kopira mene, jer sam ja uvek bio lud sto se tice takvih poduhvata, uopste vezano za celu porodicu. Svojevremeno sam stedeo 10 meseci da bih joj uzeo Asus ROG mrcinu od notebook kompa za rodjendan, posto joj treba za posao, a izmedju ostalog je svojevremeno dobila i elektricni klavir koji i danas svira i zvukom oplemenjuje nas dom :D
No, zna ona da od garderobe vise volim ovakve stvari, i na tome joj svaka cast! :XD:
Sada ce crveni Bogi i El. Klavir da se uklope i puna kuca muzike:-) Svaka cast, rijetkost je danas imati toliko razumijevanja i radosti pored sebe.
I ja sam uspio da obezbijedim podrsku tog tipa, ali mi je zalosno kada gledam neke likove kako trzalice moraju da pravdaju...

Nego bio sam se jako nalozio na Ekstazi i htio da je kupim, onda sam vidio one Amptweaker duple pedale (zelena i smedja) pa sam se presaltao na to....i na kraju kupio dobar delay i chorus:-) Oduvijek sam bio zaljubljen u Bognerove stvari, cak su i ove nove male pedale brutalne.
Kada je dobijes, javi utiske, meni ta pedala zvuci savrseno, jeste da je malo hladnija (manje midla u osnovi) ali me zanima da je neko na srpskom opise onakvu kakva je stvarno...

Noisy_jazzmaster

Post by Noisy_jazzmaster » 11 Jan 2015, 13:42

Image
Fender Mustang CIJ -> analogman sunface bc109 -> Colorsound wah fuzz straight -> korg pitchblack -> ehx small stone nano -> Ibanez ts9 -> Proco rat2 -> zvex sho klon by cortex -> boss tr2 -> Ibanez ad9
to mu dodje lanac koji koristim vec neko vreme. Verovatno ce da ide uskoro tube screamer, a trebalo bi da uleti boss dd2. U planu su jos neki dilejevi i reverbovi ali za sad je to to.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 14 Jan 2015, 10:15

Ne bih ja tu nista dirao :-)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jan 2015, 12:58

sto ti je stimer tu gde je?

andrej]

Post by andrej] » 14 Jan 2015, 18:22

zato sto prvim dvema pedalama smeta buffer ispred.

verovatno mu ga nije stavio na kraj niza jer mu dosta pedala stoji ukljuceno stalno, pa mu muka da gasi sve pre nego se nastimuje (pedale pre stimera cesto uticu na stimovanje, kako koji tip).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jan 2015, 18:33

:D
dobar razlog

Noisy_jazzmaster

Post by Noisy_jazzmaster » 14 Jan 2015, 18:44

@zzz osim ts9 mislim da nista necu da izbacujem, samo da dodajem :D
A sto se stimera tice prevashodno zbog toga da pedale ne uticu na stim, volim sto blize djitri da bude stimer.

djomla

Post by djomla » 14 Jan 2015, 20:25

Noisy_jazzmaster wrote:@zzz osim ts9 mislim da nista necu da izbacujem, samo da dodajem :D
A sto se stimera tice prevashodno zbog toga da pedale ne uticu na stim, volim sto blize djitri da bude stimer.

Sta dolazi na mesto TS9? :)

Locked