od 3.35 bas prijatan zvuk i sviranje. cega sve tu ima? koji magnet pedale zvucnik....?nemanjavelimirovic wrote:Les Paul
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Magnet je SH6 u bridgeu (to je tu na 3.35) a u necku je SH10. Seymour Duncan. Pedale - Pro Co Rat za drive, Nux Digital Delay, Behringer VP1 Phaser, Digitech DigiVerb... Zvucnik je Eminence Big Ben 15"...Varenika wrote:od 3.35 bas prijatan zvuk i sviranje. cega sve tu ima? koji magnet pedale zvucnik....?nemanjavelimirovic wrote:Les Paul

Ako se ne objavi na forumu, nije se ni desilo.
Elem, kada sam probao Nemanjin primerak, stvarno mi je ostavio fenomenalan utisak, i zvukom i svirljivoscu (pri tome iskljucivo mislim na zvuk u razglasu, ostalo me ne zanima jer mi je nebitno). Tako da, uzeo sam ovo za akusticne nastupe, a rasprodajem dve akustare koje imam, tako da cu taman ovo da pokrijem.
Gitara je deklarisana kao Stagg EW3000CN valjda, a na glavi stoji James Neligan - mislim da je Nemanja malo detaljnije objasnio ko je lik, sta i kako kad je svoju uzeo. Uglavnom, uzeo sam je na snizenju, i prezadovoljan sam i cenom i funkcijom. Jedva cekam da je iznesem na svirku prvom prilikom.
Zaboravih - cestitke djomla, vrhunski!

Elem, kada sam probao Nemanjin primerak, stvarno mi je ostavio fenomenalan utisak, i zvukom i svirljivoscu (pri tome iskljucivo mislim na zvuk u razglasu, ostalo me ne zanima jer mi je nebitno). Tako da, uzeo sam ovo za akusticne nastupe, a rasprodajem dve akustare koje imam, tako da cu taman ovo da pokrijem.
Spoiler:
Zaboravih - cestitke djomla, vrhunski!

'10 Classic Player Jazzmaster, Mojotone ''pre CBS'' pickupi, CTS potovi
Ono kad setapuješ jazzmastera sa 10kama i sve funkcioniše

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Divan je! Cestitke!Milanares wrote:
'10 Classic Player Jazzmaster, Mojotone ''pre CBS'' pickupi, CTS potovi
Ono kad setapuješ jazzmastera sa 10kama i sve funkcioniše

PS. Zaista ako nekome jos treba akustara, ugledajte se na Nenada i mene, ovo je stvarno steal, poredili smo sa svim gitarama do 100.000din, James Neligan telci su ih pojeli za dorucak, bez laznih skromnosti.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

Dakle, dosao sam konacno i do Firebird-a. Jeste jeftina varijanta, ali meni se jako svidja sve osim magneta...
Hocu da ga skroz sada sredim po sebi i da ga ostavim jer je dobra djitra.
Stavicu mu bigzbi i hocu da mu ugradim nove magnete gde mi treba poneka informacija.
Sto se tice zvuka hambakera, ja tezim iskljucivo ovakvom zvuku:
Ovo je hambaker djitra sa najlepsim soundom od svih gitara ikad..., i sto se vise priblizim tome to mi je to. Dakle...Koje magnete su stavljali u ove gibone 60tih i koji od novih zvuce ovako konkretno i na klinu i na drajvu?

koliko ja znam, stavljalo se u 50/60'-ima na bridge 498T, a na neck 490R, ali ne možeš pogrešiti ni sa custom buckerima, koji se stavljaju danas.
Tu ključnu ulogu ima pojačalo Tone King Metropolitan od 2600 USD.
Magneti su standardnih vrednosti, nisu nabudženi (neck position rates at 7.5kOhms and the bridge at 7.9k) npr. kao Duncan Alnico II pro.
Plus oležalo drvo, plus vibrola, plus Mandušić Vuk.
Magneti su standardnih vrednosti, nisu nabudženi (neck position rates at 7.5kOhms and the bridge at 7.9k) npr. kao Duncan Alnico II pro.
Plus oležalo drvo, plus vibrola, plus Mandušić Vuk.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Da lik svira ubija stvarno!fattwang wrote: plus Mandušić Vuk.

Znaci Duncan Alnico II pro? okej, pogledacu

- Hillybilly
SD Seth Lover zakivaju, preporučujem! Imam ih na mom LP i prezadovoljan sam 

Kako se ponašaju u pogledu mikrofonije, obzirom da nisu voskirani?Hillybilly wrote:SD Seth Lover zakivaju, preporučujem! Imam ih na mom LP i prezadovoljan sam
- DrGreenthumb
- MF veteran
SD Antiquities, nikad zadovoljniji pikapima, a bilo ih je štošta. Jesu bezobrazno skupi, al mi nije žao novca. Nisu voskirani, nisu mi nikad do sad mikrofonirali, a sa bendom sviramo baš high gain pojačala namunjena na 11. Totalno ole school a opet iznenađujuće agresivni, ko voli stare PAF-ove search no more 

koja je razlika izmedju njih i Seth Lover-a, osim relicovanja?DrGreenthumb wrote:SD Antiquities, nikad zadovoljniji pikapima, a bilo ih je štošta. Jesu bezobrazno skupi, al mi nije žao novca. Nisu voskirani, nisu mi nikad do sad mikrofonirali, a sa bendom sviramo baš high gain pojačala namunjena na 11. Totalno ole school a opet iznenađujuće agresivni, ko voli stare PAF-ove search no more
- DrGreenthumb
- MF veteran
Mislio sam da zapravo nema razlike, ali se ispostavilo da ima. Degausovani su magneti, mislim da su kalemovi asimetrično motani (makar na drugačiji način), a verovao ili ne to se čuje. Nije baš dupe i oko, al ajd. Ants imaju nešto manje fokusa, više sparkla, zvuče "življe" jbmliga, baš kao 50 godina mator pikap. Ima Ljuba u svom SG-u pa smo poredili. Granted, trebali bi da ubudžimo u LP da bi bilo realnije, al smo lenji za te akcijebancika wrote:koja je razlika izmedju njih i Seth Lover-a, osim relicovanja?DrGreenthumb wrote:SD Antiquities, nikad zadovoljniji pikapima, a bilo ih je štošta. Jesu bezobrazno skupi, al mi nije žao novca. Nisu voskirani, nisu mi nikad do sad mikrofonirali, a sa bendom sviramo baš high gain pojačala namunjena na 11. Totalno ole school a opet iznenađujuće agresivni, ko voli stare PAF-ove search no more

Nikakvu razliku između Burstbucker-a (voskiranih) i Seth Lover-a nisam primetio što se tiče mikrofonije tj pretenzije ka istoj.
Sve je to previše dobro i tojt namotano i sklopljeno da bi imalo neke preterane frke za mikrofonijom.
Sa druge strane mislim da je dobar deo tog zvuka koji je Nemanja naveo u odsustvu voskiranja. To sada kao pogađam posle temeljnog prosviravanja Burstbuckera, Classic 57-ica, Antiquity HB-a, 490 i 498-ica, SD 59-ke i Seth Lover-a.
Sve su to dobri magneti, ali kome znači nijanse ima ih i te kako.
Seth Loveri ostaju u SG-ju, to je to što se mene tiče, ali za onaj klip sa Chicago ME bi možda bilo dobro da se stave neki drugi magnet barovi (pored tog nekog PAFolikog magneta), da mu još uštinu srednje i naglase visoke. Jerbo je i Gibson valjda od '61-'62 koristio samo kratke alnico 5.
Ovo sam na brzinu snimio SSMC-ovim Zoom-om čim sam ih stavio. SG-OCD-SuperBass
https://app.box.com/s/i6ngh3vw7uy81fg7yg5lrayg65hfkd8u

Sve je to previše dobro i tojt namotano i sklopljeno da bi imalo neke preterane frke za mikrofonijom.
Sa druge strane mislim da je dobar deo tog zvuka koji je Nemanja naveo u odsustvu voskiranja. To sada kao pogađam posle temeljnog prosviravanja Burstbuckera, Classic 57-ica, Antiquity HB-a, 490 i 498-ica, SD 59-ke i Seth Lover-a.
Sve su to dobri magneti, ali kome znači nijanse ima ih i te kako.
Seth Loveri ostaju u SG-ju, to je to što se mene tiče, ali za onaj klip sa Chicago ME bi možda bilo dobro da se stave neki drugi magnet barovi (pored tog nekog PAFolikog magneta), da mu još uštinu srednje i naglase visoke. Jerbo je i Gibson valjda od '61-'62 koristio samo kratke alnico 5.
Ovo sam na brzinu snimio SSMC-ovim Zoom-om čim sam ih stavio. SG-OCD-SuperBass
https://app.box.com/s/i6ngh3vw7uy81fg7yg5lrayg65hfkd8u
Eeee, to ako se desi... Sigurno neće uskoro...DrGreenthumb wrote:Granted, trebali bi da ubudžimo u LP da bi bilo realnije, al smo lenji za te akcije