Pedale i multiefekti-velika razočarenja!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- NikolaGerza
Re: Pedale i multiefekti-velika razočarenja!
Ja sam se ove godine u Universal Studios u LA vozio na Transformers 3D ride. Svaka kola imaju 6 stepeni slobode i ja sam se ziv usrao. To je toliko mocna stvar da se ne moze opisati recima. Zato i pitam kako je pilotima kad si spomenuo 3 stepeni slobode. 

OD-3 je baš mnogo dobra pedala, vrlo je poseban drajv a rezultat je dobar meso+krompir zvuk u stilu otpanjenog JCM800. Najbolje rezultate daje kada ga voziš direktno u razglas (preko nekog najobičnijeg DI boxa). Preporučujem ga najviše za tu primenu, a jedina druga upotrebljiva bi bila kao malo zaprljani booster (npr. da se bustuje neka druga pedala).tocilj wrote:DD-3, OD-3, CS-3, Ds-1, Sd-1, Ce-3 i Ce-5, Dyna Drive....meni to sve zvuči ok, ali nekako sitno i jadno. I naravno, svaka pedala ima gomilu šuma i jede signal.
Ce-5 Ranije verzije su analogne a kasnije digitalne, tako da se radi o dosta različitim stvarima. U svakom slučaju, upotrebljiva sprava u obe kombinacije, treba malo vremena da se čovek navikne ali može to dobro da zazvuči.
CS-3 - nije mi se nikad sviđao. Zato mi se CS-2 sviđa.
SD-1 kako to može da ti se ne sviđa... jedino ako je loš amp ili gitara, fin lampaš je poenta pedale.
itd.
Da one ne valjaju nebi ih pola svijeta koristilo, ja sam samo rekao da se meni to nikako ne svidja....za iste novce mnogo bolje pedale mogu da se kupe.komil wrote:OD-3 je baš mnogo dobra pedala, vrlo je poseban drajv a rezultat je dobar meso+krompir zvuk u stilu otpanjenog JCM800. Najbolje rezultate daje kada ga voziš direktno u razglas (preko nekog najobičnijeg DI boxa). Preporučujem ga najviše za tu primenu, a jedina druga upotrebljiva bi bila kao malo zaprljani booster (npr. da se bustuje neka druga pedala).tocilj wrote:DD-3, OD-3, CS-3, Ds-1, Sd-1, Ce-3 i Ce-5, Dyna Drive....meni to sve zvuči ok, ali nekako sitno i jadno. I naravno, svaka pedala ima gomilu šuma i jede signal.
Ce-5 Ranije verzije su analogne a kasnije digitalne, tako da se radi o dosta različitim stvarima. U svakom slučaju, upotrebljiva sprava u obe kombinacije, treba malo vremena da se čovek navikne ali može to dobro da zazvuči.
CS-3 - nije mi se nikad sviđao. Zato mi se CS-2 sviđa.
SD-1 kako to može da ti se ne sviđa... jedino ako je loš amp ili gitara, fin lampaš je poenta pedale.
itd.
Ja samo znam da kada ubacim bilo koju Boss-ovu pedalu u lanac, dobijem šum i izgubim signal.
Nisam probao nikad neke starije Boss pedale, pa neću da serem kako ni to ne valja. A SD-1...sranje je zato što zuji kao kombajn a mogu iz glave da navedem bar 3 jeftinije OD pedale koje rade duplo bolje isti posao, a da zanemarimo ukus.
kupi napajanje

Meni sd1 radi odlicno
- Dersu Uzala
Si siguran da nisu 3 ii 4 u vrh glave. Ne lici mi ovo nesto sko sam iskopao na YT na 6.Kad ima 6 onda po svakoj osi (x,y,z) mozes da pici u oba smera oko ose full 360 stepeni. Nikad ni vojni simulator nisam takav video, civilni garant ne postoji, nema sanse a nekmoli Disney ride.NikolaGerza wrote:Ja sam se ove godine u Universal Studios u LA vozio na Transformers 3D ride. Svaka kola imaju 6 stepeni slobode i ja sam se ziv usrao. To je toliko mocna stvar da se ne moze opisati recima. Zato i pitam kako je pilotima kad si spomenuo 3 stepeni slobode.
@Dersu, Majtimika
Bas sam juce pre nego sto sam legao razmisljao o nekim stvarima sto ste rekli. I kapiram da sto se Kempera nije vas problem sa njim toliko sto se tice zvuka vec neke sasvim druge stvari. I to vise ono sto ja zovem fetish. Naime, sami ste spomenuli da je to surogat, da ima milion dugmica, da ne volite da gledate spravu koja vas podseca na digitaliju nasuprot dozivljaju kada gledate ispred sebe jedno mocno pojacalo koje sa par dugmica mozete da naterate da vristi. I u pravu ste, sve to stoji. Kemper i jeste digitalija koliko god pruzao analogan osecaj i zauvek ce to i biti. Sa druge strane zaista nema lepseg osecaja imati jedno mocno pojacalo ispred sebe. Sve ja to znam. Kad sam dobio Cornforda nisam nocima spavao
Opet za mene ja Kemper recimo KIA ili neki slican SUV. Nije to Porsche niti je Tuareg ali opet ima 160KS i radi sjajno
Sto se tice poredjenja sa F16, ja sam vise za MIG i Suhoj. Eto, i tu se razlikujemo
@ Tocilj
Zbilja ne znam kako ti zuje te pedale. Imao sam dosta Boss pedala i zaista ne mogu da se setim da je ijedna zujala. Evo, cak i BB preamp kad sam poterao sa dobrim napajanjem i kad sam napravio dobar lanac, iako je Kinez, nema sustanja do max gaina, sto je bio slucaj pre toga. Zato se poigraj sa stavljanjem pedale u lanac i naravno proveri napajanje.
A za ono sto si rekao da ne volis milion dugmica, hmm
Ne znam jeste li videli effects rack od Vaija, Satrijanija i sl.gitarista. Pa na njihovom samo jednom reverb ili delay procesoru (cesto ih imaju vise u nizu) ima vise dugmica i podesavanja nego na jednom Kemperu. Drugo je to sto imaju tehnicko osoblje koje brine o tim stvarima, ali cisto sumnjam da oni ne sednu kod kuce i ne cackaju te procesore da vide sta sve mogu da dobiju od zvukova.
Sto se tice pedala koje me nisu odusevile, evo jos jedna. Boss OD-2 Turbo Overdrive. Jeste mozda bila dobra 80-ih ali je zvuk za moj ukus suvise kompresovan. Jednostavno mi nije legla.

Bas sam juce pre nego sto sam legao razmisljao o nekim stvarima sto ste rekli. I kapiram da sto se Kempera nije vas problem sa njim toliko sto se tice zvuka vec neke sasvim druge stvari. I to vise ono sto ja zovem fetish. Naime, sami ste spomenuli da je to surogat, da ima milion dugmica, da ne volite da gledate spravu koja vas podseca na digitaliju nasuprot dozivljaju kada gledate ispred sebe jedno mocno pojacalo koje sa par dugmica mozete da naterate da vristi. I u pravu ste, sve to stoji. Kemper i jeste digitalija koliko god pruzao analogan osecaj i zauvek ce to i biti. Sa druge strane zaista nema lepseg osecaja imati jedno mocno pojacalo ispred sebe. Sve ja to znam. Kad sam dobio Cornforda nisam nocima spavao

Opet za mene ja Kemper recimo KIA ili neki slican SUV. Nije to Porsche niti je Tuareg ali opet ima 160KS i radi sjajno

Sto se tice poredjenja sa F16, ja sam vise za MIG i Suhoj. Eto, i tu se razlikujemo

@ Tocilj
Zbilja ne znam kako ti zuje te pedale. Imao sam dosta Boss pedala i zaista ne mogu da se setim da je ijedna zujala. Evo, cak i BB preamp kad sam poterao sa dobrim napajanjem i kad sam napravio dobar lanac, iako je Kinez, nema sustanja do max gaina, sto je bio slucaj pre toga. Zato se poigraj sa stavljanjem pedale u lanac i naravno proveri napajanje.
A za ono sto si rekao da ne volis milion dugmica, hmm

Sto se tice pedala koje me nisu odusevile, evo jos jedna. Boss OD-2 Turbo Overdrive. Jeste mozda bila dobra 80-ih ali je zvuk za moj ukus suvise kompresovan. Jednostavno mi nije legla.

- NikolaGerza
100% sam siguran! Ja sam inace u neku ruku zaludjenik u roller coaster voznje. Gde god da odem obavezno posetim zabavne parkove, ako postoje naravno. Vozio sam se na preko 50-60 rc u zivotu, a sada sam prvi put iskusio ove zatvorene 3D coaster voznje. U ovim drugim klasicnim simulatorima je fazon sedis u sedistu ispred tebe 3D ekran i sedista se pomeraju po x i y osi. Ali ova Transformers 3D je najjaca bas zato sto ima 6 stepeni slobode. Fazon je, kola su na sinama kao i pravi roller coaster plus sto se kola pomeraju 360 stepeni u svim pravcima. Plus imas efekte... vodu, vetar, dim i oko tebe su 3D 180 stepeni ekrani.Dersu Uzala wrote:Si siguran da nisu 3 ii 4 u vrh glave. Ne lici mi ovo nesto sko sam iskopao na YT na 6.Kad ima 6 onda po svakoj osi (x,y,z) mozes da pici u oba smera oko ose full 360 stepeni. Nikad ni vojni simulator nisam takav video, civilni garant ne postoji, nema sanse a nekmoli Disney ride.NikolaGerza wrote:Ja sam se ove godine u Universal Studios u LA vozio na Transformers 3D ride. Svaka kola imaju 6 stepeni slobode i ja sam se ziv usrao. To je toliko mocna stvar da se ne moze opisati recima. Zato i pitam kako je pilotima kad si spomenuo 3 stepeni slobode.
EDIT: Evo imas i na wikipediji

- Dersu Uzala
Do dzadza, ce pogledam, ali nasao sam neki snimak koji sam premotao samo par kadrova i ne vidoh.
- NikolaGerza
Bas sad citam na wikipediji. Ta voznja je kostala 100 miliona $! Neverovatno koje pare ulazu u te zabavne parkove. Pogotovo ti tematski tipa Universal, Disney i to.
Prijatelju pusti to....stavi pored Sd-1 isto tako jeftinu pedalu kao što je npr: Soul food, Biyang mad driver, East River i sl. pa uporedi. Meni je i zoom 505 kao klincu super zvučao, kada nisam znao za bolje.Funkomat wrote:kupi napajanje
https://www.youtube.com/watch?v=Nz4Wwi_dFe0
Da ne objašnjavam šum i šta valja a šta ne, čuje se čak i na ovom snimku....možda i njemu treba novo napajanje:-)
Ja sa sd1 teram onaj kineski bb preamp i nema suma doduse ja na oba drzim dosta niska podesavanja gaina ali oni tako i treba da se koriste tako da ja sam kul
Ovo je kao SRV zvuk, ali uvek završi mnogo bliže Kenny Wayne Shepherd tripu. U principu samo nagruvani debeli strat, ništa vanzemaljsko.tocilj wrote: Ne vidim neku poentu pravljenja identičnog zvuka Džimijevom....ali kada smo kod toga, meni ni jedno od ovoga ponudjenog nije to, to.
Drugo, nije poenta kačenja JH/SRV/KWS ili bilo kog zvuka, nego sam ta tri klipa najlakše našao, a da je ista pesma u pitanju.
I stvarno nisam ovo kačio da bih "pokazivao" šta je bolje i šta se više isplati, nego da ko hoće i zna kako, opušteno može na i tom odvratnom i tankom Line6 HD-u da namesti tončić. Samo sam se nadovezao na komentare pre mog posta.
Btw, Kemper ovde ispade najmuljaviji (i ako bih, verovatno, ja to prvo uzeo da imam oraha, a da hoću da snimam) ali takva mu je cela matrica i mislim da se malo zajebucnuo što je kačio prave pedale ispred. To mi je uvek zvučalo onako malo...

Ma nisam ni ja rekao prijatelju da to radi loše, ja sam rekao da ima puno bolje za iste novce...Sd-1 je bila fantastična pedala prije 25 godina, sada ima mnogo bolje i to je to.majtimika wrote:Ja sa sd1 teram onaj kineski bb preamp i nema suma doduse ja na oba drzim dosta niska podesavanja gaina ali oni tako i treba da se koriste tako da ja sam kul
Sd 1 je super bila i ostala ti bolje ili losije opet stvar ukusa tako da ono svako svoje da ne bi opet ulazili u bespotrebnu polemiku.