Menjanje pickguarda
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Menjanje pickguarda
Imam crni strat sa belim pickguardom. Hteo bih da stavim crni. Nasao sam odgovarajuci, oko 2000. E sad, na netu sam video da je malo z@ebano, jer sve zice moraju da se izvade i posle opet stave. Jel to stvarno tako tesko kao sto izgleda, jel ima neko da je vec imao iskustva sa tim 

Re: Menjanje pickguarda
Mislim i na obicne zice i na one unutra koje povezuju magnete i ostale stvari
- Rockatansky
NIkakve zice ne moraju da se skidaju.
JA sam menjao pickguard bas na stratu, nista nisam skidao, cak me mrzelo da skidam zice sa gitare (mislim zice za sviranje) nego sam ih odpustio i podmetnuo nesto ispod njih na vratu da ih dobro podignem, a da budu zategnute, da ne smetaju, i zamenio plastiku...
Odvrnes magnete lako i potove i tako ih isto zavrnes na drugi pickguard. Nije tesko.
Ali ako bih skinuo zice sa gitare, onda tek ide lako.

Odvrnes magnete lako i potove i tako ih isto zavrnes na drugi pickguard. Nije tesko.
Ali ako bih skinuo zice sa gitare, onda tek ide lako.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
NIkakve zice ne moraju da se skidaju
Varijanta 2.
Malo otpustiš žice, staviš kapo na prvi prag, odšrafiš vrat i pickguard je na izvolte.
Kapo služi da se žice ne razlete kada je vrat slobodan.

Malo otpustiš žice, staviš kapo na prvi prag, odšrafiš vrat i pickguard je na izvolte.
- Rockatansky
fattwang wrote:NIkakve zice ne moraju da se skidajuVarijanta 2.
Da to je generalno dobra taktika ako bilo zbog cega skidas vrat, pa sa se zice ne razlete.
- tommytigh77
Ček malo... Koliko znam, na aftermarket maskama za strat obično nedostaje onaj shielding za potove. Je l' može i bez toga? Po mojoj logici bi trebalo da može, jer je masa svih potova ionako povezana žicom, a za propisan shielding strata samo ono parče kod potova je nedovoljno. Nego čisto pitam.
funkcionalno moze i bez folije ako su svi potovi povezani zicom...nego zbog shieldinga ne bi bilo lose. Za masku je lako zalepiti i obicnu kuhinjsku alu foliju. Lepio sam oho lepkom i drzi vec 5 godinetommytigh77 wrote:Ček malo... Koliko znam, na aftermarket maskama za strat obično nedostaje onaj shielding za potove. Je l' može i bez toga? Po mojoj logici bi trebalo da može, jer je masa svih potova ionako povezana žicom, a za propisan shielding strata samo ono parče kod potova je nedovoljno. Nego čisto pitam.

Ok, sve je to lepo, al' sad mi nije nesto neophodno da ga menjam. Zar nije bolje da ulozim pare u pedalu? Mislim da je zvuk bitniji od izgleda, mada i ovaj izgled koji sad imam mi je potpuno prihvatljiv, kad me bude smorilo... videcemo
ma ne slusaj naravno da je neophodno svi znaju da gitara bolje radi sa crnim pikguardom, a takodje kad se magneti skinu i stave na drugi pickguard zice se malo rastresu i izdju dzinglije koje znaju da smetaju tonski , znas.
sta onda pitas kog vragaR_slash26 wrote:Ok, sve je to lepo, al' sad mi nije nesto neophodno da ga menjam. Zar nije bolje da ulozim pare u pedalu? Mislim da je zvuk bitniji od izgleda, mada i ovaj izgled koji sad imam mi je potpuno prihvatljiv, kad me bude smorilo... videcemo

Zato sto hocu da znam nesto o tome. I hteo sam da menjam, dok se nisam predomislio 

- Rockatansky
KO te je to slagao?R_slash26 wrote:Mislim da je zvuk bitniji od izgleda

Hoces da kazes svira bi ovu gitaru da ima dobar zvuk?

Ili na ovoj