Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Post by tocilj » 23 Mar 2015, 00:34

Rockatansky wrote:Pa na tebi je da odlucis kada neces vise dodati jos 20 ili 50 nego to sto imas, to je to.

Ali dobro razmisli, ako das 30 evra za nesto sto ne radi posao, onda si bacio pare.

Ja sam kupio jednom davno tako bas neki jeftin dilej, za 20 evra, kontam za te pare bice dobar :) ali nije bio. Prodaop ga za 10. I posle mi se taj lik jos zalio, kao cuje se neko zujanje, pistanje (ja to iskreno nisam ni cuo,jer ga nisam mnogo ni glasno koristio, da jesam rekao bih, ne bih nikog zavrnuo) a ja mislim u sebi, brate, kupio si ga za 10 evra, pa sta ocekujes? :)
Upravo ta priča...ali znaš kako, mnogo ljudi to ne čuje i nije ih briga. Vidio sam tokom godina poznatije muzičare koji koriste neke krš pedale. Većina ljudi ne čuje razliku između procesora i pedala i on kreće sa tog polazišta. Nekad iz publike ni ja nisam siguran da li je procesor ili nešto ozbiljnije, što zbog lošeg prostora, što zbog ozvučenja i sl. Međutim takvi zaključci uglavnom dolaze iz kompromisa ili neiskustva. Tezgaroši npr. prave kompromis, jer im je to posao i hoće više da zarade bez mnogo ulaganja i boljenja glave za skupom opremom i transportom, važno im je da se gostima sviđa, o sebi i ne razmišljaju. Ova druga grupa, neiskusni, to su oni koji koji nisu osjetili TO. Jer ko god npr. posle godina sviranja na nekom procesoru proba neku ozbiljniju pedalu u amp i kaže da je to isto, jer isto zvuči, taj je gluv kao top, ili nema pojma zbog čega svira električnu gitaru. :D

komil

Post by komil » 23 Mar 2015, 01:33

Duschmanov wrote:Analogni delay je u pitanju. Radi se o najpopularnijem MXR Carbon Copy koji u oglasima ne pada ispod 110€ i to preko, i o nekoj budget varijanti Behringer VD400 ili Artec SE-ADL koji u oglasima padaju na 30€. Novi su još skuplji. Da li za amatera pa i vikend gažere važi deviza: "ako ne znaš šta je dobro, kupuj ono što je skupo"?!? Jer, su ove jeftine delay pedale mnogi ishvalili na netu i jednom rečju - sa njima može da se svira isto kao i sa najskupljim. Da li je tolika razlika u zvuku ili je u pitanju samo brend i kvalitet delova iz kojih je pedala izradjena? Ko je imao iskustva sa ovakvim slučajevima gde jeftina pedal bez problema zamenjuje precenjenu skupu?
Ako ne troluješ i zaista pitaš za kupovinu, u okvirima u kojima si naveo, slobodno uzmi Behringer VD400, verovatno jedna od najboljih pedala od Behringera, radi dobro posao.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 09:32

komil wrote: Ako ne troluješ i zaista pitaš za kupovinu, u okvirima u kojima si naveo, slobodno uzmi Behringer VD400, verovatno jedna od najboljih pedala od Behringera, radi dobro posao.
Nisam postavio temu zajebancije radi. O VD400 zaista i razmišljam i o Artec. Kažu da su neki analogni dileji, "digitalni i analogni" i to zavisi od čipa. Da li je čip kod Artec SE-ADL analogni, jer ima mpovoljnu ponudu? Na njihovom sajtu piše: Analog time control ASIC chip (Not a BBD chip). Ako su ovi BBD čipovi analogni, da li je i ovaj iz Arteca samo ne isti proizvodjač?

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 09:40

tocilj wrote:...iz tog razloga sam ti i preporučio domaću radinost.
Ej boli me bre tuki za domaću radinost. Zaobidji moju temu, niko ti ne drma kavez, gde si navro? Koj će mi ***** kada imam za 30€ pedale pun *****? I da nemaju vrhunske delove iz srbistanske domaće radinosti, zabole me i preskoči me , daviš. Ne zanimaju me pedale koje rade neki amaterski elektroničari, posle ne mogu da je prodam za 10 evra u oglasima. Ćao.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 09:46

Duschmanov wrote:
tocilj wrote:...iz tog razloga sam ti i preporučio domaću radinost.
Ej boli me bre tuki za domaću radinost. gde si navro? Koj će mi ***** kada imam za 30€ pedale pun *****? I da nemaju vrhunske delove iz srbistanske domaće radinosti, zabole me i preskoči me , daviš. Ne zanimaju me pedale koje rade neki hobi elektroničari, treba da je platim preko 60€ a posle ne mogu da je prodam za 10 evra u oglasima. Ćao.
Da sam hteo da plaćam pedalu 50€ i preko ne bih ni postavio ovu temu, jasno sad?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Mar 2015, 10:12

Хајде ти попиј за почетак чашу воде, и удахни дубоко, па ако то не помогне попиј још нешто с водом. Много си нервозан. И онако си решио да купиш педалу од 30 евра, па отварање теме и није било неопходно.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Mar 2015, 10:55

:1:
@Duschmanov: Čemu, bre, ovo vređanje ljudi koji su ti sasvim lepo i korektno odgovorili na temu? To što si ti otvorio par pitanja, pa ne razumeš i ne možeš da rastumačiš odgovore koje si dobio je tvoj problem. Vidi se iz tvojih postova da ne kapiraš baš najjasnije po čemu se delay pedale razlikuju u kvalitetu, pa umesto što se bahatiš ovde, možda je bolje da dvaput ili triput pročitaš ono što su ljudi imali da ti kažu, pa malo otvoriš novi tab, izguglaš par stvari, i naučiš nešto. Ili jednostavno kupi ono što tvojoj duši godi, i za šta si očigledno ubeđen da je do jaja, jer, što ti reče, ''boli me tuki''.

komil

Post by komil » 23 Mar 2015, 10:56

Duschmanov wrote:
komil wrote: Ako ne troluješ i zaista pitaš za kupovinu, u okvirima u kojima si naveo, slobodno uzmi Behringer VD400, verovatno jedna od najboljih pedala od Behringera, radi dobro posao.
Nisam postavio temu zajebancije radi. O VD400 zaista i razmišljam i o Artec. Kažu da su neki analogni dileji, "digitalni i analogni" i to zavisi od čipa. Da li je čip kod Artec SE-ADL analogni, jer ima mpovoljnu ponudu? Na njihovom sajtu piše: Analog time control ASIC chip (Not a BBD chip). Ako su ovi BBD čipovi analogni, da li je i ovaj iz Arteca samo ne isti proizvodjač?
Ta Artec je defacto digitalna pedala, pravljena sa nekom željom da zvuči donekle slično analognoj. Ti ne razumeš razliku između digitalnog i analognog, pa ti ta informacije neće pomoći. Ne znam da li razumeš razlike u primeni jednih i drugih, ako da, super, furaj s obzirom na to.

Edit: Zezno sam se, to nije taj isti Artec o kojem sam ja mislio. Nemam pojma za SE-ADL.

BBD čipovi su legendarni (analogni) čipovi zato što se koriste u tim popularnim starijim analognom dilejevima. VD400 ima iste te čipove (samo u novijoj, SMD proizvodnji). To generalno znači da ponavljanja dileja karakteristično zvuče, malo tamniji i pomalo lo-fi zvuk i sl. (što su tražene osobine jer i u prirodi eho zvuk gubi na tome).
Kristijan wrote:Хајде ти попиј за почетак чашу воде, и удахни дубоко, па ако то не помогне попиј још нешто с водом. Много си нервозан. И онако си решио да купиш педалу од 30 евра, па отварање теме и није било неопходно.
:1:
Last edited by komil on 23 Mar 2015, 11:05, edited 1 time in total.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 11:01

Kristijan wrote:Хајде ти попиј за почетак чашу воде, и удахни дубоко, па ако то не помогне попиј још нешто с водом. Много си нервозан. И онако си решио да купиш педалу од 30 евра, па отварање теме и није било неопходно.
Naprotiv, vidim da ste vi nervozni što neko želi pedalu od 30evra a ne pedalu od 130 evra. I ne razumem zašto? :O.o: :facepalm: Čudno kako ste alergični na to kada neko želi informaciju o nekoj jeftinoj pedali. Odmah krećete u napad i uvrede da nema sluha, da ništa ne zna i da odmah kupi neku 100% skuplju iz kako kažete "domaće radinosti". :grummel_2: Meni to ne treba. Ne treba mi ni firmirana Carbon Copy ni bilo koja skupa TREBA MI PEDALA analogni dilej moze i polovna od nekih 30€, i ZATO SAM I POSTAVIO OVU TEMU. Postavio sam temu pod pretpostavkom da ovde ima osoba koje imaju takve pedale jer se mislim da Džindžer i Točak nisu redovni članovi pod nadimcima ovde. :roll:
Zato pusti da komentarišu oni koji imaju ovakve pedale i upozori one koji smetaju u temi savetima da je bolji Kavasaki od Tomosa

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 11:02

tommytigh77 wrote::1:
@Duschmanov: Čemu, bre, ovo vređanje ljudi koji su ti sasvim lepo i korektno odgovorili na temu? To što si ti otvorio par pitanja, pa ne razumeš i ne možeš da rastumačiš odgovore koje si dobio je tvoj problem. Vidi se iz tvojih postova da ne kapiraš baš najjasnije po čemu se delay pedale razlikuju u kvalitetu, pa umesto što se bahatiš ovde, možda je bolje da dvaput ili triput pročitaš ono što su ljudi imali da ti kažu, pa malo otvoriš novi tab, izguglaš par stvari, i naučiš nešto. Ili jednostavno kupi ono što tvojoj duši godi, i za šta si očigledno ubeđen da je do jaja, jer, što ti reče, ''boli me tuki''.
Nisu mi odgovorili na temu. NAVODE ME DA KUPUJEM NEKE PEDALE IZ DOMAĆE RADINOSTI koje su skuplje 100%. A tema je i za tebe ako nisi primetio: analogne delay PEDALE OD 30 evra pa makar bile sa digitalnim čipom. Ako ima neka iz domaće radinosti da valja za 30 evra, daj LINK! I cao ne smaraj.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Mar 2015, 11:09

Питао си да ли се исплати толика разлика у цени, и људи су ти дали разне одговоре на основу различитих искустава, а теби се не допада што ти нису сви одговорили оно што си ти желео да чујеш. Скрати језичину да избегнемо веће не пријатности.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 11:09

Kristijan wrote:Питао си да ли се исплати толика разлика у цени, и људи су ти дали разне одговоре на основу различитих искустава, а теби се не допада што ти нису сви одговорили оно што си ти желео да чујеш. Скрати језичину да избегнемо веће не пријатности.
Može ova tema pod lock, otvorio sam novu da se ljudi ne zbunjuju i predlažu ono što nije tema. Hvala!

komil

Post by komil » 23 Mar 2015, 11:10

Duschmanov wrote:Čudno kako ste alergični na to kada neko želi informaciju o nekoj jeftinoj pedali. Odmah krećete u napad i uvrede da nema sluha...
Jedini koji ovde neko nekog vređa si ti.
Duschmanov wrote: Postavio sam temu pod pretpostavkom da ovde ima osoba koje imaju takve pedale jer se mislim da Džindžer i Točak nisu redovni članovi pod nadimcima ovde. :roll:
Imam dve Behringer VD400 pedale, eto, sad znaš i to.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Mar 2015, 11:11

Не може ова тема под катанац. Овде питај шта имаш, ону сам ти обрисао јер је иста као и ова.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 23 Mar 2015, 11:14

komil wrote: Imam dve Behringer VD400 pedale, eto, sad znaš i to.
Znači, mogao si to lepo da napišeš jer mi treba nečije iskustvo. Zašto onda toliko oklevaš? Da li si je možda uporedjivao sa nekom drugom pedalom, kojom i kakava je razlika? Interesuje me da li je u rangu sa Artec modelom SE-ADL? <Jer ovaj Artec imam povoljno za 25 evra od druga

Post Reply