Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Post by majtimika » 24 Mar 2015, 18:33

behringer vtm ima 550 ms delay i kosta 40 eura radi kao zmaj sta ti tu vise nije jasno alo bre dokle a to sto sa rekao za gitaru narvno nisi shvatio jer si tele i sve obrces kako tebi odghovara, i ne naravno da fender ne vredi vise od dvesta eura pravio sam ih nekolke znam koliko sta kosta, takodje sam pravio i nekolke pedale da gi jebes ako sam ikad platio delove vise od 20 eura , a magneti su tek prica za sebe tu o kvalitetu nema ni svrhe polemisati, o tonu da ali kvalitet je potpuno isti i kod malo boljih kineza i kod bare knuckle prosli su mi mnogi kroz ruke samo je stvar ukusa

hipihill

Post by hipihill » 24 Mar 2015, 18:49

tocilj wrote: Ona rasprava o bosovim OD pedalama sada dobija na smislu...SD-1 jedino radi dobro uz dist sa pojačala, Soul Food npr. odlično radi i kao boost druge dist pedale. Onda Suhr Shiba drive, po meni zvuči odlično na svakom pojačalu na kojem sam je probao.

Jedan od prvih primera na koje sam natrčao na YT. Skroz dobra pedala! Uživo radi bolje od ovog snimka. Mnogi su ovu pedalu imali pa je prodali tražeći nešto više da bi se kasnije ponovo vratili na istu. Ja sam takođe jedan od tih koji je poslednji komad prodao za 25 e pa bih je odmah ponovo kupio za te pare. Uglavnom jako jeftina pedala i košta u sred Beograda 50 e nova!
tocilj wrote: CC-ima 600 ms, koliko se sjećam, A VD-400, 300 ms. Carbon se može multi funkcionalno koristiti i za više stvari, za razliku od Behringera koji je u principu predviđen isključivo za slap-back.

Koliko sam upratio čitajući o tome, mislim da to najviše i utiče na cijenu. Jer nekoliko analognih pedala koje prelaze 1000 ms (Maxon i sl) koštaju bože sačuvaj. Dakle ja sam pričao o jeftinoj analognoj pedali kojoj je CC referenca. 1000 ms i 1500 ms, nisu bitne razlike, ali 300 i 600 su ogromne razlike. Nadam se da se slažemo?
Nemoj da se ljutiš, nemoj da padaš u vatru pa čak ni da repliciraš! Nije mi cilj da te nerviram, ali ovaj tvoj tekst zvuči kao da nikada u životu nisi svirao analogni delay! Samo poslušaj istorijske snimke mnogih napravljene tim analognim spravama pa sam prosudi da li je to samo slap back! Mnogo sam se bavio delay pedalama u životu, u jednom trenutku imao jedno 10-ak komada jeftinih i skupih. Svaki je bio dobar na svoj način. Bilo kako bilo ni na najskupljim koje sam imao (TC, DD-20, EHX MM...) nikada za običnu svirku nisam koristio nešto preko 230-250 mS. U studiju je malo drukčije. Duže kašnjenje na sceni po meni služi samo za muzičke egzibicije i retko se koristi u normalnoj "starinskoj" svirci, a ako je to već potrebno onda se isključivo koristi digital delay. Najbolje zvučeći čip koji sam probao u više pedala je MN3005 i on je projektovan da radi do 250 mS. Moguće ga je kaskadirati, ali to onda nosi neke svoje konstruktorske probleme (clock, faza...) koji se ne prevazilaze lako ni jeftino. Jedna od pedala koja je to savršeno prevazišla je već pomenuti EHX MemorY Man. Kako bih voleo ponovo da ga imam, ali preskup je... Zbog toga je danas za duža kašnjenja znatno bolje i praktičnije koristiti digitalni delay. Već onaj Digitech koji se polovan nalazi za 40-50 e radi posao veoma dobro, skuplji još bolje.

tocilj

Post by tocilj » 24 Mar 2015, 19:01

hipihill wrote:
tocilj wrote: Ona rasprava o bosovim OD pedalama sada dobija na smislu...SD-1 jedino radi dobro uz dist sa pojačala, Soul Food npr. odlično radi i kao boost druge dist pedale. Onda Suhr Shiba drive, po meni zvuči odlično na svakom pojačalu na kojem sam je probao.

Jedan od prvih primera na koje sam natrčao na YT. Skroz dobra pedala! Uživo radi bolje od ovog snimka. Mnogi su ovu pedalu imali pa je prodali tražeći nešto više da bi se kasnije ponovo vratili na istu. Ja sam takođe jedan od tih koji je poslednji komad prodao za 25 e pa bih je odmah ponovo kupio za te pare. Uglavnom jako jeftina pedala i košta u sred Beograda 50 e nova!
tocilj wrote: CC-ima 600 ms, koliko se sjećam, A VD-400, 300 ms. Carbon se može multi funkcionalno koristiti i za više stvari, za razliku od Behringera koji je u principu predviđen isključivo za slap-back.

Koliko sam upratio čitajući o tome, mislim da to najviše i utiče na cijenu. Jer nekoliko analognih pedala koje prelaze 1000 ms (Maxon i sl) koštaju bože sačuvaj. Dakle ja sam pričao o jeftinoj analognoj pedali kojoj je CC referenca. 1000 ms i 1500 ms, nisu bitne razlike, ali 300 i 600 su ogromne razlike. Nadam se da se slažemo?
Nemoj da se ljutiš, nemoj da padaš u vatru pa čak ni da repliciraš! Nije mi cilj da te nerviram, ali ovaj tvoj tekst zvuči kao da nikada u životu nisi svirao analogni delay! Samo poslušaj istorijske snimke mnogih napravljene tim analognim spravama pa sam prosudi da li je to samo slap back! Mnogo sam se bavio delay pedalama u životu, u jednom trenutku imao jedno 10-ak komada jeftinih i skupih. Svaki je bio dobar na svoj način. Bilo kako bilo ni na najskupljim koje sam imao (TC, DD-20, EHX MM...) nikada za običnu svirku nisam koristio nešto preko 230-250 mS. U studiju je malo drukčije. Duže kašnjenje na sceni po meni služi samo za muzičke egzibicije i retko se koristi u normalnoj "starinskoj" svirci, a ako je to već potrebno onda se isključivo koristi digital delay. Najbolje zvučeći čip koji sam probao u više pedala je MN3005 i on je projektovan da radi do 250 mS. Moguće ga je kaskadirati, ali to onda nosi neke svoje konstruktorske probleme (clock, faza...) koji se ne prevazilaze lako ni jeftino. Jedna od pedala koja je to savršeno prevazišla je već pomenuti EHX MemorY Man. Kako bih voleo ponovo da ga imam, ali preskup je... Zbog toga je danas za duža kašnjenja znatno bolje i praktičnije koristiti digitalni delay. Već onaj Digitech koji se polovan nalazi za 40-50 e radi posao veoma dobro, skuplji još bolje.
Ma nije prijatelju, bjesnim samo kada neko ne zna šta je rasprava i civilizacijska tekovina nego vrijeđa, tipa glup si, smaraš i sl. epitetima...pogotovu bez ikakvih argumenata.

SD-1 Je dobra pedala, slažem se, nego taj dio se odnosio na neku staru raspravu sa druge teme gdje sam svo vrijeme govorio da je SD-1 jedan dobra pedala ( na kraju krejeva dok je toliko ljudi koristi)...samo sam govorio tada da mislim da sada ima bolje za iste ili manje pare. Odnosno, da sam našao par pedala koje mi rade isti posao sa manje problema i to je to.

Ja možda imam problema sa ijekavicom ili su mi čudne rečenice pa me ljudi ne razumiju...stvarno ne znam...ali smisao tog posta je bio Gilmour koristi sve preko 300, zajebantski komentar to je Za mene delay ukazujući na važnost njegovog zvuka na moje poimanje delay-a. Imam delay pedalu, znam gdkje počinje slap-back, nego je to bilo polu-zajebancija da nema dileja ispod 300. Ali kada sebe objašnjavaš to je još gore...:-)

tocilj

Post by tocilj » 24 Mar 2015, 19:20

[quote="majtimika"]behringer vtm ima 550 ms delay i kosta 40 eura radi kao zmaj sta ti tu vise nije jasno alo bre dokle a to sto sa rekao za gitaru narvno nisi shvatio jer si tele i sve obrces kako tebi odghovara, i ne naravno da fender ne vredi vise od dvesta eura pravio sam ih nekolke znam koliko sta kosta, takodje sam pravio i nekolke pedale da gi jebes ako sam ikad platio delove vise od 20 eura , a magneti su tek prica za sebe tu o kvalitetu nema ni svrhe polemisati, o tonu da ali kvalitet je potpuno isti i kod malo boljih kineza i kod bare knuckle prosli su mi mnogi kroz ruke samo je stvar ukusa[/quote

Tele imalo i probalo i skupe i jeftine pedale, tebi fale ove prve da bi razgovarali ravnopravo....nemamo više o čemu da pričamo dok ne budeš imao neku i naučio neke osnove civilizacijske tekovine....

Da ja trošim svoje vrijeme i živce na tvoje uvrede, ne pada mi na pamet....pošto ti svakako sve znaš.

majtimika

Post by majtimika » 24 Mar 2015, 20:44

zar ti nisi rekao da neces vise da se osvrces na moja lupetanja ovo je vec peti put da krsis rec kakav si ti to covek , idi onanisi po svojim pedalama nemoj eni da pricas sta sam probao sta nisam

Perce

Post by Perce » 24 Mar 2015, 23:14

Ima li neko ikakvog iskustva sa Behringer Vintage time machine li VM1?

tocilj

Post by tocilj » 24 Mar 2015, 23:38

Ja sam htio isto da pitam da li je neko naručivao možda ovaj Donner-ov, čitao sam dosta dobrih ocijena, a cijena mu je prilično dobra:

http://www.donnerdeal.com/donneryellow- ... pedal.html

majtimika

Post by majtimika » 25 Mar 2015, 06:53

Perce wrote:Ima li neko ikakvog iskustva sa Behringer Vintage time machine li VM1?
imam ga ja vec godinama tupim o tome vec dve strane brutalna pedala

Perce

Post by Perce » 25 Mar 2015, 08:42

El vredi to 50 jura?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Mar 2015, 11:13

Vintage time machine radi za mnogo vece pare nego sto kosta. Prvo, zaista jeste analogna pedala, za razliku od svih tih jeftinih digitalnih dilejeva koji su voice-ovani da zvuce analogno (pravljeni na bazi pt2399 ic-a). Jeste da je radjen od jeftinijih komponenti, ali je solidno slicnog karaktera u odnosu na pedalu cija je kopija. Kome ne smeta velicina same pedale (ogromna je), i kome trebaju malo duza ponavljanja (oko 500-550ms, ne znam koliko je max), ovo je pun pogodak.

I Behringer VD400 je analogan, ponavljanja max 300ms. Takodje nemoguce dobra pedala za te pare, imao sam je i sa zadovoljstvom sam je svirao, u naletu ludila je prodao, kao i uvek sto biva... Samo sto ju je ovde prakticno nemoguce nabaviti jer je skoro nikada radnje nemaju na lageru.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Mar 2015, 11:16

naidej vd400 na oglasima.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Mar 2015, 11:51

Perce wrote:El vredi to 50 jura?
Da

Duschmanov

Post by Duschmanov » 25 Mar 2015, 19:09

Znači od svih predloženih pedala Behringer VD400 je najbolji izbor analogne dilej pedale za malo novaca. :!: Svega 19 eura u Thomannu. Mislim se da nazovem nekog poznanika preko da je kupi i da mi je donese. To je stvarno povoljna cena.
http://www.thomann.de/gb/behringer_vd400.htm
Do tada ću da se igram sa ovom Artec SE-ADL od 25 eura koju sam kupio od frenda. Potrudiću se da nabavim i ovu Behringer. Za cenu one izvikane MXR ne bih da govorim, radije bih onda nabavio digitalnu Boss DD7 koja ima i simulaciju analogne

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Mar 2015, 19:47

Ja regularno koristim DD-7, meni to do jaja pjedal.

Perce

Post by Perce » 25 Mar 2015, 20:05

Pa jes, samo taj pjedal i kosta do jaja.

Post Reply