Koju od ove dve gitare kupiti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koju od ove dve gitare kupiti
Koju od ove dve kupiti, ne gledajući cenu. Gitara je za početnika.
1. Yamaha Pacifica 112v
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/994 ... 12V-Black/
2. SQUIER Standard Stratocaster
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/164 ... -Metallic/
1. Yamaha Pacifica 112v
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/994 ... 12V-Black/
2. SQUIER Standard Stratocaster
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/164 ... -Metallic/
Re: Koju od ove dve gitare kupiti
Od ove dve, ja bih kupio Squier ali je pitanje da li ih uopste ima. Od poslednjih 10 poziva, Mitros je imao opremu za koju sam pitao 2 puta.
Inace, bolje je da kupis polovan Squier CV ili VM serije.
Inace, bolje je da kupis polovan Squier CV ili VM serije.
I jedna i druga su OK.
Zavisi da li ti više odgovara humbucker ili single u bridžu?
13.75 ili 9,5 radius?
Da li hoćes master tone ili 2 odvojena ton pota?
itd.
Zato uštekaj obe i samo će ti se kasti

Zavisi da li ti više odgovara humbucker ili single u bridžu?
13.75 ili 9,5 radius?
Da li hoćes master tone ili 2 odvojena ton pota?
itd.
Zato uštekaj obe i samo će ti se kasti

secam se da sam pre puno godina probao tu jamahu u sky music i da mi je tad bio utisak da je dosta bolja od mog squier standard strata. U medjuvremenu sam ga sredio da bude jako pristojna gitara, ali je bilo neophodno promeniti muljave magnete. Tremolo samo sluzi da istog trenutka rastimuje gitaru, tako da ne treba racunati da postoji, pa sam zamenio i njega i civije
Ruku na srce, ne znam kakav je tremolo u yamahe, al ovako mi bila bolja.
Squier CV je za klasu-dve bolja gitara od standard.

Squier CV je za klasu-dve bolja gitara od standard.
-
Za te pare imas i cort g 250 i 254 stim sto je po meni bolja gitara od ove dve navedene i ima wilkinsonov two point tremolo koji u radnji kosta 50e a cela gitara oko 200e.Cak i magneti lepo rade u toj hhs konfiguraciji i humbucker ima opciju za splitovanje.Sad je samo pitanje da li bi ti vrat odgovarao posto je malo deblji...
E da, dobra je i ta. Drugar kupio lefty model pa nisam bas probao direktno, ali fino uradjena za te pare.
- Rockatansky
Squier je daleko lepsi...
To jest, ukoliko planiras gledas ponekad u gitaru. 

ako ce da ti sluzi kao maketa, da...prelepis logo i isti 7enderRockatansky wrote:Squier je daleko lepsi...To jest, ukoliko planiras gledas ponekad u gitaru.

Сад још дај човеку савет за идеалну ташницу која иде уз Сквајера.Rockatansky wrote:Squier je daleko lepsi...To jest, ukoliko planiras gledas ponekad u gitaru.
- Rockatansky
Sve stoji, ali kako mozes da kupis gitaru koja je ruzna? Ma moze da ima najzvuk na svetu, ali ako izgleda kako Pacifika... No way.
Probao obe, ja od ove dve glasam za Pacificu.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ako se tvorac teme javi....za 33.000dinara uvek mozes kupiti polovnu gitaru koja je za klasu bolja od pomenute pacifike, a ako vec imas toliki kesh, preskochi skvajera.

- nebeskacarica
Sve je to goli qrac od instrumenata, kad već imaš 30 i nešto hiljada, skupi još 40-tak i kusur, pretvori u evre u najbližoj mjenjačnici i kupi sebi Fendera.
Po onim cenama je Squier bolja kupovina, ali je Yamaha bolja gitara, objektivno. Inače koštaju jako blizu. U oglasima se takva Yamaha može naći za 150 jura, a taj Squier za još manje, pa ne bih baš kupovao u prodavnici. Ako je za početnika i mora baš u radnji, onda Squier samo zato što je jeftiniji, ionako će osoba kojoj je namenjeno kad prestane da bude početnik isti prodati i kupiti pristojnu gitaru pa jasno, sa Squierom je po ovoj ceni manji novčani gubitak. Yamaha još i ima smisla da se nešto budži ako je dobar komad, Squier ne. Naravno uvek postoji rezerva, jer možda je baš taj komad u prodavnici fenomenalan a taj komad Yamahe smeće najgore, jer su jeftinije gitare logično nekonzistentne kad je reč o kvalitetu.
- Rockatansky
Ju, ju, gde ima za 40.000 da se kupi Fender? Da odem odmah sutra...nebeskacarica wrote:Sve je to goli qrac od instrumenata, kad već imaš 30 i nešto hiljada, skupi još 40-tak i kusur, pretvori u evre u najbližoj mjenjačnici i kupi sebi Fendera.