Koju od ove dve gitare kupiti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koju od ove dve gitare kupiti
mislila-o neam pojma sta je da na 30 dodas jos 40 jerbo je kad vec imas za stan od 60 kvadrata lako skupitu za onaj od 150 jbg sta je to razlika samo 200%
- Rockatansky
Hahah e tako moze. 

- tommytigh77
Još jedna stvar o kojoj treba razmisliti - Pacifica gitare su rađene prevashodno za azijsko tržište pa su malo manjeg gabarita. Trup je manji u odnosu na strat, negde oko 7/8 ako se ne varam, i vrat je uži u odnosu na Squier, što nekome može da odgovara a nekom ne. Inače jedina stvar koja me naročito nervira kod svih Pacifica je što je pomeren srednji magnet u odnosu na Fender dizajn. Ne znam zašto su to radili, ali poprilično odmaže da se dobiju klasični zvukovi u pozicijama 2,3 & 4.
И још понајвише треба да се размисли о томе што се Игор појавио један једини пут пре 2 недеље и ако нећемо да се поводимо дечачким и ничим изазваним оптимизмом сва је вероватноћа да више неће да се појављује
А предлози пљуште 

- tommytigh77
Realno.
Ali, smatram da nije loše da se dodaju mišljenja na temu čak i ako postavljač nije aktivan - možda sutra neko bude imao sličnu dilemu, pa mu posluži (podrazumevajući, naravno, da ga neko uputi na temu).

- Rockatansky
Ma imam ja za njega gitaru, Squier Bullet, biran komad usvirana... 

kupljena u nemacku
- Rockatansky
Da, 1997, tada su se pravile bolje gitare, a ne kao ove danas... 

- nebeskacarica
Rockatansky wrote:Ju, ju, gde ima za 40.000 da se kupi Fender? Da odem odmah sutra...nebeskacarica wrote:Sve je to goli qrac od instrumenata, kad već imaš 30 i nešto hiljada, skupi još 40-tak i kusur, pretvori u evre u najbližoj mjenjačnici i kupi sebi Fendera.
30 i nešto hiljada + 40-tak i kusur ~ 600 - 650 evra, za te pare može se naći neki polovan standard američki.
- Rockatansky
Gde su te polovne americke gitare, ja kada god sam gledao po oglasima nema strata ispod 1000 evra...nebeskacarica wrote:Rockatansky wrote:Ju, ju, gde ima za 40.000 da se kupi Fender? Da odem odmah sutra...nebeskacarica wrote:Sve je to goli qrac od instrumenata, kad već imaš 30 i nešto hiljada, skupi još 40-tak i kusur, pretvori u evre u najbližoj mjenjačnici i kupi sebi Fendera.
30 i nešto hiljada + 40-tak i kusur ~ 600 - 650 evra, za te pare može se naći neki polovan standard američki.

Nemoj da mislis da te provociram

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
http://www.kupujemprodajem.com/Blade-Pl ... d=26795245 evo i da je novo i da ti ostane za pivo i klopu... Bolje od squiera i yamahe. 

Izbor zavisi od tipa muzike,najcesce.Yamaha i Squier su poprilicno razlicite gitare.Ja licno bih se pre opredelio za Squier,koje mnogi mozda i neopravdano kritikuju,ali je cinjenica da tu gitaru mnogi imaju ili su je imali.Mnogi je pljuju,ali mnogi pljuju i Ibanez,i Fender,i Gibson cak,no u globalu,marka Squier zivi i egzistira na trzistu.Mislim da je to bio pametan potez Fenderovih komercijalista-na jednog Fendera prodaju mozda 3 Squiera,a novac se sliva u istu kasu.Postujuci ,naravno,univerzalno pravilo-koliko para toliko i muzike.Squier je solidna gitara i moze,sa ili bez intervencija na njoj,dugo da sluzi. Posebno ako se izabira komad po svojoj zelji i iz iskustva.Za 250 evra moze se naci polovna Squier Classic Vibe,sto je mislim dobra prilika.Bez prepravki i investicija,pametna kupovina,i ako jedina,i kao druga gitara.Stvarno solidan instrument.A Yamaha Pacifica ima cudan vrat,tanak;meni se mnogo vise svidja Squierov.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Classic vibe je taman ono sto je bio fender nekad. Jeftina djitra solidnog kvaliteta. Naravno, kako je proces proizvodnje daleko brzi i jednostavniji nego 50tih, squier bi trebao biti duplo jeftiniji kao i fender, ali dobro i ostali su sa cenama haos. Gibson pogotovo
posto sam skoro i sam presao na tamnu stranu - od gibsonjare i generalno hambaker gaja preko 10g sam se navrzao na fendere i malo sam obilazio shopove i sl,mogu vam reci da po meni od blacktop strata pa nanize meni se ti stratovi i ne dojme narocito,narocito baja,jer kosta pomasno a meni licno to nije to.
sto se tice OP-a - nikako ne bacati tolike novce na pocetnicu gitaru.jasno,ne treba ni kupovati potpuni krs ali ako ne kupujes za sebe treba toga kome kupujes povesti po shopovima da skapirate sta vise lezi.
sto se tice OP-a - nikako ne bacati tolike novce na pocetnicu gitaru.jasno,ne treba ni kupovati potpuni krs ali ako ne kupujes za sebe treba toga kome kupujes povesti po shopovima da skapirate sta vise lezi.