Postarina za Tech21 BassDriver iz USA?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Josip

Postarina za Tech21 BassDriver iz USA?

Post by Josip » 07 Jul 2008, 02:30

Planiram da iz USA narucim Tech21 SansAmp Programmable Bass Driver DI Pedal
Image

Imam tamo drugaricu, koja ce da kupi sa Musicians Friend ili slicnog sajta ovu spravu, i sada imam od te tacke dve opcije:
1 - da mi posalje ovamo u Novi Sad kao paket
...ili...
2- da sacekam da stigne sa nekim iz USA (njen stric, ujak, nebitno - da mi donese), s time shto ne znam kad bi taj neko mogao dolaziti, za mesec, dva, cetri, sedam...

Ukoliko se odlucim za prvu opciju, koliko bi me kostala postarina i koliko bi trebalo paketu da stigne?

Shto se tiche okruzenja, prva najbliza radnja koja ima Tech 21 je u Sloveniji.
E sad, poredjenje:
USA varijanta - cena: $199-209 (*55 = 10945-11495 RSD) - shiping do kuce u USA: FREE - $6 - shiping do mene: ? - carina: ne znam da li se placa ako je poklon
SLO varijanta - cena: 299e (*80 = ~23920 RSD) - shiping do mene: ? - carina: ne verujem da bi mi slali kao poklon, tako da bi trebao platiti, i da li neko mozda zna otprilike koliko?

Rocket Roll

Re: Postarina za Tech21 BassDriver iz USA?

Post by Rocket Roll » 07 Jul 2008, 09:25

Čestitke na sjajnom izboru! Zaista imaš ukusa.
Josip wrote:1 - da mi posalje ovamo u Novi Sad kao paket...
Neka pošalje i neka napiše "poklon" i "vrednost pošiljke: 20 dolara". Onda ne plaćaš ništa.

Koliko će je koštati poštarina? Standardna UPS cena za worldwide pošiljke kreće sa 6 dolara i onda raste, u zavisnosti od težine pošiljke. Idi na http://ircalc.usps.gov/ i izračunaj koliko će biti poštarina.

Nabrzaka računato - 25 unci (težina kako je navodi MF) + paket za Srbiju = ovako nekako:

Image

Nema na čemu.

The Mask AE

Re: Postarina za Tech21 BassDriver iz USA?

Post by The Mask AE » 07 Jul 2008, 09:35

(Iz iskustva). Bilo kako da ti posalje paket postoji mnogo velika sansa da ti platis carinu. Znam mnogo situacija kada se tako zavrsilo... Sloveniju definitivno odbaci jer traze mnogo love za consumer stvar. Jedini problem u odnosu na svercovanje normalne stomp box pedale je u ovom slucaju velicina. Moj pick ide na to da ti to neko: 1. izvadi iz originalne kutije; 2. sakrije papire (ili baci posto ih mozes downloadovati sa neta) i spakuje u torbu. Eto. Ja sam cak imao ponudu u guitar center kad sam bio da mi lik napise da stvar od 500 dolara vredi 100 pa da ne platim carinu, ali bi to vec morao da se raspitas. Nesto kao dupli papiri: jedni za carinu i jedni pravi. :shock: 8) :evil:

Post Reply