Treba mi vas predlog :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

friedman

Treba mi vas predlog :)

Post by friedman » 06 Jul 2008, 01:50

Ovako, drug mi ide u inostranstvo i hteo bih da mi donese neki komad muzicke opreme. :)
Posto ja trenutno nemam nista od efekata (samo jedno malo pojacalce :) ) mislio sam da "narucim" neki procesor, rp-80 (mozda i rp-90). Imam 100 evrica na raspolaganju, ali budzet bi mogao malo da se rastegne. ;)
Hteo bih da cujem vas predlog, sta bi mi bilo najpametnije da uzmem, procesor, pedalu, mozda TonePort ili V-amp...
Sto se tice muzike koju sviram, sviram sve, ali uglavnom najvise volim Blues ali i DZ DZ DZ metalski zvuk :)

Hvala unapred!

davidgilmour

Re: Treba mi vas predlog :)

Post by davidgilmour » 06 Jul 2008, 10:21

ja bih ti preporucio pedalu neku :)

friedman

Post by friedman » 06 Jul 2008, 23:58

Da, to sam i razmisljao da uzmem... Nego, moze li mi neko preporuciti, koju pedalu da uzmem kao prvu? Sta ste vi prvo kupili?

Bodomovac

Post by Bodomovac » 07 Jul 2008, 01:27

Predlog: Seymour Duncan Twin Tube Mayhem. :)

Historik
MF veteran

Post by Historik » 07 Jul 2008, 09:57

Hm...Logicno bi bilo da kao prvu pedalu kupis neku distorziju ili overdrive. Tamo su ti pedale jeftinije, mozda mozes da iskombinujes npr. legendarnu Boss DS1 distorziju i Boss Super-overdrive, ili DS1 i neki Ibanez Tube screamer. To bi zajedno moglo da kosta oko 120-130e, a gotovo da ti potpuno pokriva sve sto mozes da ocekujes od dva osnovna efekta kakva su dist i OD, i mnogo se vise isplati od nekog low-cost procesora...

friedman

Post by friedman » 07 Jul 2008, 12:26

Ok, znaci kupujem distorziju, sigurno :)
Koja bi kombinacija (ili jedna) pedala bila dobra za metal? I da li te metal distorzije mogu da pokriju neki blazi rock zvuk?
Verujem da su ovo glupa pitanja, ali nikad u zivotu nisam koristio pedale, i samo sam po neku probao u radnji. :(

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 07 Jul 2008, 12:35

Ja bih ozbiljno razmislio o Tech 21 SansAmp Tri-A.C. ili Tech 21 SansAmp GT2.

friedman

Post by friedman » 07 Jul 2008, 12:56

Sta mogu te sprave? Prvi put cujem za te pedale... :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 07 Jul 2008, 13:32

Ukratko, analogna emulacija Fender, Marshall i Mesa Boogie pojacala. Bukvalno mozes da dobijes sve zvukove od najopustenijeg bluza do rdz dz metala.
Vidi linkove, imas i semplove http://www.tech21nyc.com/triac.html , http://www.tech21nyc.com/gt2.html . S' tim da to nije bas tako kako je predstavljeno, British kanal (Marshall) moze vrlo lepo da cepa metal ako odvalis drive do kraja ...mislim, ono tamo su bas semplovi, to nije ni 20% onog sto pedala moze.
GT2 je malo naprednija varijanta jer ima i "menjanje polozaja mikrofona". Uglavnom tamo ti sve pise pa vidi :)

Ja imam TRI-OD, koji je starija verzija TRI-AC. Koliko sam upucen kolo se nije menjalo, stavili su tri prekidaca za biranje kanala. Na TRI-OD se jednim tasterom "seta" kroz kanale. Iskreno razmisljam da prodam Boss MT2 posto ovo mnogo bolje i prirodnije zvuci...a mogu i nesto "normalno" da sviram sem metala.

friedman

Post by friedman » 07 Jul 2008, 14:46

To zvuci savreno :)
Tacno ono sta meni treba :)
Stvarno je "spravica" odlicna, samo mi je za sad problem cena (oko 150e ako se ne varam)... Mislim da ipak necu kupovati distorziju dok ne skupim pare za ovo.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 07 Jul 2008, 15:05

Jbg u evropi deru sa cenama... koliko vidim oko 200 evra su... U usa je 189$ sto mu dodje oko 120 evra. Ne znam gde je to "inostranstvo" gde ide drug :) Ako je amerika SKUPLJAJ JOS 20 EVRA I KUPUJ !
Imas jos mogucnost da uzmes Behringer GDI21 koji je kopija Sansampa (i ima i di-out). Ne znam koliko je verna kopija, ako je kao BDI21 (kopija sansamp BDDI) onda kontam da se isplati. Mada opet, ni BDDI nisam probao da bas mogu da tvrdim da je behringer "isti", a ni GDI21... O kvalitetu necu da govorim, normalno da je Tech21 pravljen da traje i traje a behringer... pa... moze ali ne mora da znaci :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 07 Jul 2008, 15:10

Ah, da!!! probao sam KoD-ovu pedalu!!! to mnooogo mocno zvuci!!! juri slobodno taj tech-21...

Mada, vidim da ti je predlozem i GDI-21.... i njega slobodno mozes da "juris" s tim da ces njega najlakse i uhvatiti, em je jeftin em ga ima i kod nas!!!!

friedman

Post by friedman » 07 Jul 2008, 15:50

Drug ide u Berlin, ali imam jos jednog koji ubrzo ide u Ameriku pa cu njega iscimati za onaj Tech 21TRI-AC. Nikad se brze nisam zaljubio u neku pedalu :)
Ne bih kupovao ovoga Behringera jer imam tu mogucnost da mi TRI-AC donesu iz US & A za tih 120 evra, koje mi stvarno izgledaju kao male pare za ovako nesto :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Jul 2008, 10:04

Distorzija za 100 Evri hmmm...
DIGITECH DF-7 http://www.digitech.com/xseriesflash/df7.html
You not only get DigiTech quality models like the Ibanez® TS-9 Tube Screamer®*, EH® Big Muff™ π*, Pro Co Rat™*, Metal Zone®* and DOD® Overdrive/Preamp 250, you also get a ton of EQ control. That’s because the DF-7 features three dual concentric tone controls so you can customize each model with High, Mid, Midrange and Low semi-parametric EQ.
Distortion Model ---------------------------------------Cabinet Model

based on Ibanez® TS-9*------------------------------ based on Fender® 1965 Deleuxe Reverb 1x12
based on DOD® Overdrive/Preamp 250-------------based on Marshall®* 4x12
based on Boss® DS-1™*--------------------------------based on Johnson® 4x12
based on Pro Co Rat™*---------------------------------based on Fender® Bassman®* 2x12
based on Boss® Metal Zone®*------------------------based on Johnson® 4x12
based on DigiTech® Metal Master™ -----------------based on VHT®* 4x12
based on EH® Big Muff®------------------------------based on Marshall® 4x12 with 25-watt Celestion®

Znaci zlokobno :twisted:

Bodomovac

Post by Bodomovac » 08 Jul 2008, 13:58

Solomon wrote:Distorzija za 100 Evri hmmm...
DIGITECH DF-7 http://www.digitech.com/xseriesflash/df7.html
You not only get DigiTech quality models like the Ibanez® TS-9 Tube Screamer®*, EH® Big Muff™ π*, Pro Co Rat™*, Metal Zone®* and DOD® Overdrive/Preamp 250, you also get a ton of EQ control. That’s because the DF-7 features three dual concentric tone controls so you can customize each model with High, Mid, Midrange and Low semi-parametric EQ.
Distortion Model ---------------------------------------Cabinet Model

based on Ibanez® TS-9*------------------------------ based on Fender® 1965 Deleuxe Reverb 1x12
based on DOD® Overdrive/Preamp 250-------------based on Marshall®* 4x12
based on Boss® DS-1™*--------------------------------based on Johnson® 4x12
based on Pro Co Rat™*---------------------------------based on Fender® Bassman®* 2x12
based on Boss® Metal Zone®*------------------------based on Johnson® 4x12
based on DigiTech® Metal Master™ -----------------based on VHT®* 4x12
based on EH® Big Muff®------------------------------based on Marshall® 4x12 with 25-watt Celestion®

Znaci zlokobno :twisted:
Ej to je dobra pedala. Dobar savet.

Post Reply