Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
melesio
pozdrav ljudima na forumu

nov sam na forumu i nadam se da ćemo se fino družiti
moj problem se sastoji u ovome:kupio sam polovnu el. gitaru behringer usb iaxe 624 centari i pošto nemam pojačalo probao sam da je povežem na kompu putem kabla za gitaru...e sad kada je priključim na mic-ulazu ozvučim je normalno može da se pojača i sve ok...onda sam je uključio na line in povezao kako treba instal.asio drajvere i probao na gitar rig 5 programu ali nemam efekte uopšte iako ekvilajzeri na programu rade i pokazuju kada dirnem žice... isti slučaj je i na gitar fx 3 programu i na amplitjubu 3 stim što na amplitjubu 3 čuje se neki bezveze zvuk jednoličan...ne znam šta može da bude u pitanju

komp mi je noviji osrednje jak ako to ima neke veze...zna li neko šta može da bude u pitanju?jel postoji mogućnost da je gitara možda neispravna ili moram ipak da nabavim predpojačalo pedalu ili pojačalo?i šta mislite o ovom pojačalu

i ovom
unapred hvala na odgovorima

-
majtimika
-
nije mi jasno zasto gitaru koja ima audio.interfejs u sebi vezujes preko line in ???????
-
Overdrive
ako programi reaguju na žice, znači da si uspeo da priključiš, ali možda nisi podesio sve parametre u settingsima ?
Pogledaj na kom kanalu tu je priključena gitara (stereo, mono, left, right..) probaj sve kombinacije, na jednoj će da ubode
-
melesio
majtimika wrote:nije mi jasno zasto gitaru koja ima audio.interfejs u sebi vezujes preko line in ???????
pojma nemam

reci mi preko šta da je povežem...
Overdrive wrote:ako programi reaguju na žice, znači da si uspeo da priključiš, ali možda nisi podesio sve parametre u settingsima ?
Pogledaj na kom kanalu tu je priključena gitara (stereo, mono, left, right..) probaj sve kombinacije, na jednoj će da ubode
važi probaću pa javim

-
veljapa
melesio wrote:majtimika wrote:nije mi jasno zasto gitaru koja ima audio.interfejs u sebi vezujes preko line in ???????
pojma nemam

reci mi preko šta da je povežem...
važi probaću pa javim

USB kablom. Ovde treba da imas drajvere:
http://www.behringer.com/EN/Products/iAXE624-BK.aspx (na downloads)
-
melesio
čika veljo pozz
a jel mora baš usb ulaz tj kabl za tu gitaru jel takav kabl nemam ili postoji kombinovani kabl 6'3 mm sa usb?
-
veljapa
Kolko se ja razumem u stvari treba da imas usb prikljucak na ovoj gitari. Taj povezi sa usb prikljuckom na kompjuteru. Kabl imas svuda. I u mega marketima i u PC radnjama.
-
komil
melesio wrote:čika veljo pozz
a jel mora baš usb ulaz tj kabl za tu gitaru jel takav kabl nemam ili postoji kombinovani kabl 6'3 mm sa usb?
Pa ako si uzeo USB gitaru onda je furaj na USB (što će u tvom slučaju svakako biti prednost jer nemaš dovoljno dobru audio kartu). 6.3mm je audio signal, to ti sada ne treba.
U programima koje koristiš, verovatno je stvar u tome da program prepozna dobro šta je potrebno na ulazu (ta gitara) ali ne skonta sam da kao izlaz za zvuk želiš regularnu audio kartu koju imaš do sada. Nađi ta podešavanja u programima.
-
melesio
komil wrote:melesio wrote:čika veljo pozz
Pa ako si uzeo USB gitaru onda je furaj na USB (što će u tvom slučaju svakako biti prednost jer nemaš dovoljno dobru audio kartu). 6.3mm je audio signal, to ti sada ne treba.
U programima koje koristiš, verovatno je stvar u tome da program prepozna dobro šta je potrebno na ulazu (ta gitara) ali ne skonta sam da kao izlaz za zvuk želiš regularnu audio kartu koju imaš do sada. Nađi ta podešavanja u programima.
ok

-
majtimika
-
brate jeli moguce da ne kontas
vidis usb ulaz jbt, kupi takav kabl to je usb kabl za stampac i ubodi se jbt wtf
-
melesio
ljudi hvala vam puno na odgovorima uspeo sam da povežem gitaru

u pitanju su bila podešavanja za zvučnike...uspeo sam da povežem na stereo zvučnike ali su plastikaneri pa je zvuk bezveze a onda sam prebacio na 5.1. i zvuk je super drvene kutije su u pitanju...mada sada ne znam kako da malo bolje kanališem zvuk nema kašnjenja ali zvuk je malo raštrkan mada predpostavljam da mora da uradim štim...idem preko programa gitar x boks 3 na gitar rig i amplitud tjub nisam uspeo...jel znate kako da podesim da vežbam bluz?
majtimika hvala povezaću kad nabavim ovo