Behringer BXL900A UltraBass
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: BEHRINGER BXL900A ULTRABASS
Fender Rumble 100w izbegavaj u sirokom krugu!Bolje uzeti ovog peavey-a!
- sirac-šunka
- vragolan
Pa ne znam sta je bolje posto na ovom Peavey-u nisam svirao, ali na Rumble-u jesam. I mogu da kazem da to uopste nije lose pojacala. Nije nesto versatilno i upotrebljivo u raznim muzickim pravcima, ali let me put it this way: ako imas precision model basa + rumble moz da rokas do prekosutra. Hocu da kazem to je sasvim ok kombinacija za rock, punk, metal isl. Tih 100w prilicno grmi...Solomon wrote:a sta je bolje : FENDER RUMBLE 100/115 ili PEAVEY MAX115? obadva imaju 15" samo sto fender ima 100 W a peavey 50 W
Najzad sam skupio pare ( malo sam radio sad na raspustu), i razmisljam izmedju BXL1800 i PEAVEY MAX115. imal josh neko misljenje da iznese?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja bih Behringera zaboravio, a češkao bih se po glavi između MAX115 i Line6 LowDown LD150!
Poz!
Poz!
Uff malo puno 439 evrica na Thomannu line6. Ja bih nesto oko 270 evrica. nema se para xD
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ovde bi trebao biti jeftiniji nego kod Thomanna, a i MAX115 je u toj klasi para - bar koliko ja znam.
A njega si pominjao kao opciju...
Za 270EUR bih se ja ipak možda malo strpio...
A njega si pominjao kao opciju...
Za 270EUR bih se ja ipak možda malo strpio...
Ne shvatam kako neke stvari su kod nas po 100 evra skuplje a kazes da je taj Line6 mozda jeftiniji,
Strpio bih se ja al me niko necuje, ovaj bubnjar lupa ko konj

Strpio bih se ja al me niko necuje, ovaj bubnjar lupa ko konj

a kakav je ovaj lowdown 110 studio? 75 W 10" 4 kanala....
a cijena gotov ista kao max115
a cijena gotov ista kao max115
- Tiki the Boyler
- Urednik
Pa prosto. Cijene u Artistu se u principu kreću oko Thomannovih cijena. Neke stvari su skuplje, neke koštaju isto, a neke su i jeftinije! Eto recimo, pomenuti LowDown je nešto jeftiniji.
LowDown Studio 110 je super pojačalce, ali za kontrabasiste, akustičare i ljude koji sviraju u poprilično kontrolisanim uslovima. Čitaj: nemaju bubnjara van kontrole i obično sviraju na dobar razglas. U principu, preamp je skoro isti kao i kod cijele LowDown serije, ali je nešto manja snaga i 10" zvučnik. Mislim da tebi treba 15" ili bar 12". Sve u svemu... mislim da 110 nije za tebe.
LowDown Studio 110 je super pojačalce, ali za kontrabasiste, akustičare i ljude koji sviraju u poprilično kontrolisanim uslovima. Čitaj: nemaju bubnjara van kontrole i obično sviraju na dobar razglas. U principu, preamp je skoro isti kao i kod cijele LowDown serije, ali je nešto manja snaga i 10" zvučnik. Mislim da tebi treba 15" ili bar 12". Sve u svemu... mislim da 110 nije za tebe.
Mozes li ako ti nije mrsko da pogledas na Thomannu pojacala izmedju 250 i 320 evri, i da mi predlozis neko.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Pa u tom rangu cijena imaš:
Behringer BXL 1800 - koji zaista puno daje za uloženi novac, ali mu moraš znati granice
Hartke A100 - koji je otprilike isto što i prethodno samo sa drugim natpisom
Gallien Krueger Backline 112 - još jednom promjenjen natpis
SWR LA15 - nisam imao priliku probati, čini mi se OK, samo nemam pojma gdje ga možeš naći
Behringer BXL3000 - koji će definitivno dati najviše buke za te pare
Peavey MAX115 - vrlo zdrav ton, jedina mana nepostojanje DI izlaza!
Hughes&Kettner Bass Kick 100 - najzdravije pojačalo sa liste
Pa biraj... ako možeš do Njemačke izbor je ogroman!
Behringer BXL 1800 - koji zaista puno daje za uloženi novac, ali mu moraš znati granice
Hartke A100 - koji je otprilike isto što i prethodno samo sa drugim natpisom
Gallien Krueger Backline 112 - još jednom promjenjen natpis
SWR LA15 - nisam imao priliku probati, čini mi se OK, samo nemam pojma gdje ga možeš naći
Behringer BXL3000 - koji će definitivno dati najviše buke za te pare
Peavey MAX115 - vrlo zdrav ton, jedina mana nepostojanje DI izlaza!
Hughes&Kettner Bass Kick 100 - najzdravije pojačalo sa liste
Pa biraj... ako možeš do Njemačke izbor je ogroman!
- sirac-šunka
- vragolan
Backline 112 je stigao u muzicku radnju kod mene u Nisu i uopste mi se nije dopao. Prvo sto mnogo strasno bruji i zuju, a ton je nekako krut i sav u midlu, malo vise basa i eto izoblicenja. Ima i overdrive koji bi bio jos i upotrebljiv da nije prethodnog.
SWR LA15 je pre oko 5 godina kupio moj drug sa kojim stalno razmenjujem opremu i ton nije bio los, ali se pojacalo pokvarilo sa momentom isteka garantnog roka, a vlasnik se iznervirao i ulenjio da ga i dan danas nije popravio.
SWR LA15 je pre oko 5 godina kupio moj drug sa kojim stalno razmenjujem opremu i ton nije bio los, ali se pojacalo pokvarilo sa momentom isteka garantnog roka, a vlasnik se iznervirao i ulenjio da ga i dan danas nije popravio.
- sirac-šunka
- vragolan
Nesto se sad razmisljam. Uz ovakvu listu pojacala mogla bi da se dodaju i sl. dva:
Ashdown fivefiftheen:
http://www.justmusic.de/item/gitarren-b ... 3-767.html
(moz da se kupi po ovoj, prilicno povoljnoj ceni (+10%) u jednoj radnji u Beogradu, trazi preko pp-a ako te zanima)
i
Laney RB
Prvo sam samo probao i prilicno zdravo, stabilno, ali i preeeetesko.
Drugo sam secao na svirke par puta. Ima ga moj bratic i to pojacalo ima uz svojih 165w i sve sto ce ti ikada pasti na pamet da ti treba, di out, send/return, compressor, limiter... Savisvim korektno radi. Platili smo ga 330evra. Eto ga jos jedan primer da je kod nas nesto i jeftinije nego u inostranstvu.
E sad problem kad trazis preporuku preko neta jeste sto svako ima neka svoja iskustva. Ja recimo posto sam naisao na ovaj komad Badkline 112 pojacala nikada mi vise nece pasti na pamet da se intersujem za bilo sta sa oznakom Backline od Galien-Kruegera, a pre toga sam cuo i neka prilicno dobra iskustva u vezi bas ovog pojacala. S druge strane, neko je naisao, verovatno i na los primerak Laney-a, mislim na zujanje i ostalo i reci ce da je to najgore sto postoji...
Tako ti je to sa nizim cenovnim rangom...
Ne verujem da ima puno basista koji se ne bi slozili ako bi se govorilo o kvalitetu David Eden-a ili MarkBass-a.
Slicno i sa ovim Rumble 115/100. Vidim ovde prilicno losa misljenja o njemu, ali to pojacalo ima jedan bend odavde Plasma Arc Machine i sa njima ponekad razmenjujemo opremu i nastupamo zajedno i oni (a ja bogami, posto mi to jedan onako metalski bend
) su dusu izvadili tom pojacalu. Basista svira Washburna XB120 sa Marshall Guvnor pedalom i roka ga posteno, najvise se cuje pored dve gitare i groove box-a. I to su bile svirke u ne tako malim klubovima.
Neko drugi ce opet sasvim opravdano prema svom iskustvu da kaze da ni ovo pojacalo ne valja...
Ne znam sta je istina...
Ja sad da kupujem combo u ovom cenovnom rangu, zainteresovao bih se za ovaj Ashdown. Ne znam Tiki da li ima iskustva sa njim...?
Prvo pojacalo o kome sam pricao se zove Laney RB6:
http://www.activemusician.com/item--HS. ... +Amplifier
Ashdown fivefiftheen:
http://www.justmusic.de/item/gitarren-b ... 3-767.html
(moz da se kupi po ovoj, prilicno povoljnoj ceni (+10%) u jednoj radnji u Beogradu, trazi preko pp-a ako te zanima)
i
Laney RB
Prvo sam samo probao i prilicno zdravo, stabilno, ali i preeeetesko.
Drugo sam secao na svirke par puta. Ima ga moj bratic i to pojacalo ima uz svojih 165w i sve sto ce ti ikada pasti na pamet da ti treba, di out, send/return, compressor, limiter... Savisvim korektno radi. Platili smo ga 330evra. Eto ga jos jedan primer da je kod nas nesto i jeftinije nego u inostranstvu.
E sad problem kad trazis preporuku preko neta jeste sto svako ima neka svoja iskustva. Ja recimo posto sam naisao na ovaj komad Badkline 112 pojacala nikada mi vise nece pasti na pamet da se intersujem za bilo sta sa oznakom Backline od Galien-Kruegera, a pre toga sam cuo i neka prilicno dobra iskustva u vezi bas ovog pojacala. S druge strane, neko je naisao, verovatno i na los primerak Laney-a, mislim na zujanje i ostalo i reci ce da je to najgore sto postoji...
Tako ti je to sa nizim cenovnim rangom...

Slicno i sa ovim Rumble 115/100. Vidim ovde prilicno losa misljenja o njemu, ali to pojacalo ima jedan bend odavde Plasma Arc Machine i sa njima ponekad razmenjujemo opremu i nastupamo zajedno i oni (a ja bogami, posto mi to jedan onako metalski bend

Neko drugi ce opet sasvim opravdano prema svom iskustvu da kaze da ni ovo pojacalo ne valja...
Ne znam sta je istina...

Ja sad da kupujem combo u ovom cenovnom rangu, zainteresovao bih se za ovaj Ashdown. Ne znam Tiki da li ima iskustva sa njim...?
Prvo pojacalo o kome sam pricao se zove Laney RB6:
http://www.activemusician.com/item--HS. ... +Amplifier
vidim ja da sam nesto zaboravio
ima ovdje kod mene Mix-music, a oni imaju Laney pojachala, koliko se sjecam imaju i rb6. oo sutra da vidim i probam.

ima ovdje kod mene Mix-music, a oni imaju Laney pojachala, koliko se sjecam imaju i rb6. oo sutra da vidim i probam.
e jesam baksuz, prosle sedmice prodao rb6
jel neko probao mozda neki od RB4 RB5 ili RB6