Comments?
Nacin:
Gitara Ibanez GRG 270B,pojacalo fender frontman 15R,desktop Genius mic,Sound Forge,Adobe Soundbooth,malo inspiracije...

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Well ja vec 7 meseci sviram u demo bendu DarkStar ritam i solo gitaru i nikada nisam imao prilike da ovako dugo improvizujem solo znaci sve sto sviram je vec unapred smisljeno i solo deonice koje ja sviram traju oko 30 sec(najduza) evo za koji dan cemo (nadam se) da snimimo i prvu pesmu pa cu da nakacim da cujete pozzRax13 wrote:Pa ono... Vidi se da si pocetnik... Ispadash iz ritma, "mashish" tonove, nema vibrata, bending slab... Ali polako, sve ce to biti bolje... Samo rad, rad i rad... Super je shto si poslao, slobodno se snimaj shto vishe jer tako popravljash svoju svirku slushanjem sebe i slushanjem tudjih kritika...![]()
Bas sam to hteo da kazem...Rax13 wrote:Pa ono... Vidi se da si pocetnik... Ispadash iz ritma, "mashish" tonove, nema vibrata, bending slab
Odlicno sviranje......Sve pohvale....DrGreenthumb wrote:1. Ok, ne mora da bude bas tehnicka vezba, ali cisto da malo vise obracas paznje na ritmiku, probaj da oslusnes taj aspekt bilo koje solaze koje volis, videces da je to vrlo zanimljiv segment.goodlikesweeper wrote:Vezbi?A sta je to vezba?hahahahahahDrGreenthumb wrote:Ritmika ti nije jaca strana a to je JAKO bitno pogotovu u studijskom radu
Ti stvarno mislis da ja vezbe radim?Sviram gitaru 5,5 godina,i od tog vremena potrosio sam mozda dve nedelje sve ukupno radeci VEZBE.Improvizacija,improvizacija i jos malo improvizacije.to je moj recept.Nije bitno,tehnike teorija.Sve se to uvezba jednostano svirajuci,tako da vezbe uglavnom radio nisam.Samo sto time ritmika,izgleda, nije bas obuhvacena.
Hm,metronom cu zaobici,to je sigurno.Al pazi,nemam pojam kako to da uvezbam.Imas neki savet?Ja licno to ne primetim.I uopste ne volim bezgresno i savrseno sviranje,perfektno u ritmu...uvek volim ton viska tamo,ton vamo,ispadnem ovde,ispadnem onde.Ljudi smo,zar ne?Zasto bi hteli da se ponasamo kao ritam masine?A opet,mozda gresim.Mozda ja jednostavno nesto ne vidim.Tako da,ajd molim te,ako ti nije frka,daj koji savet.![]()
da,dobra fora...manje ovoga, da...oce to kad dobro zazimi,onda cu ja da smanjim ovo...DrGreenthumb wrote:dakle manje skala/sweepinga/trtmrtsalim se,ali ozbiljno,vise metronoma,manje ovoga?Not in this life time...
![]()
A sto se ovoga tice:
pazi...kao sto sam napisao,ima gresaka,a jedna od najvecih je taj bending,koji je ispao ocajno.Prst mi se okliznula,sta ja znam,jednostavno sam pogresio.I odatle utisak da to neumem.A sto se tice vibrata,da usavrsavanje doticnog mi je na to do listi...nije da ga ne umem,vec ne koristim ga dovoljno,i kako treba.Ali sta da raim kad mi uvek sidje s'uma...DrGreenthumb wrote:Vibrato moras da "rasiris" da ne bi zvucao rastimovano, pogotovu na visim pozicijama. Bending mora da bude precizniji
hvala na komentaru i savetima.Samo od tolikog savetovanja nisi ni rekao konacno misljene sto se improvizacije tice.
Svidja ti se ili ne?Reci slobodno,ne bojim se ja da prihvatim istinu....![]()
Mislim,pazi,pre mozda mesec dana sam u potpunosti promenio stil sviranja sa metal lupetanja na teoriju.Kao da sam od nule poceo,samo sto sam imao brzinu i znao sam tehnike.Drugo nista.Skale,akordi...nista nisam imao pojma pre mozda mesec,dva.Tako da je i realno da ova improvizacija nije bas na nivou,svestan sam ja toga....
2. Kako hoces, ali cini mi se da si preskocio neke fundamentalne elemente a skocio na sweeping/string skipping i ostalo, a mora nesto da se i odsvira izmedju tih virtuoznih bravura, bar ja tako mislim.
3. Improvizacija mi se ne svidja preterano jer mi ne zvuci narocito muzikalno, ali to je stvarno stvar ukusa, pogotovu sto bas i ne slusam vise metal, i progresive pokret uopste. Ali opet se oseca entuzijazam i kreativnost pa imam mixed feelings about it.
Eto, ja rekoh sta sam imao, sad je na tebe redSnimio sam nesto malo:
http://www.2shared.com/file/3497967/d6b ... aaawn.html
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest