Solo "takmicenje" jun/jul 08

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
DarkStarMember

Re: Solo "takmicenje" jun/jul 08

Post by DarkStarMember » 10 Jul 2008, 00:06

Eto odsvirah i ja nesto na ovu temu http://www.4shared.com/file/54547445/c6 ... fied=9786a
Comments?

Nacin:
Gitara Ibanez GRG 270B,pojacalo fender frontman 15R,desktop Genius mic,Sound Forge,Adobe Soundbooth,malo inspiracije... :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Jul 2008, 00:16

Pa ono... Vidi se da si pocetnik... Ispadash iz ritma, "mashish" tonove, nema vibrata, bending slab... Ali polako, sve ce to biti bolje... Samo rad, rad i rad... Super je shto si poslao, slobodno se snimaj shto vishe jer tako popravljash svoju svirku slushanjem sebe i slushanjem tudjih kritika... :)

:wink:

DarkStarMember

Post by DarkStarMember » 10 Jul 2008, 00:34

Rax13 wrote:Pa ono... Vidi se da si pocetnik... Ispadash iz ritma, "mashish" tonove, nema vibrata, bending slab... Ali polako, sve ce to biti bolje... Samo rad, rad i rad... Super je shto si poslao, slobodno se snimaj shto vishe jer tako popravljash svoju svirku slushanjem sebe i slushanjem tudjih kritika... :)

Well ja vec 7 meseci sviram u demo bendu DarkStar ritam i solo gitaru i nikada nisam imao prilike da ovako dugo improvizujem solo znaci sve sto sviram je vec unapred smisljeno i solo deonice koje ja sviram traju oko 30 sec(najduza) evo za koji dan cemo (nadam se) da snimimo i prvu pesmu pa cu da nakacim da cujete pozz :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Jul 2008, 02:12

E drugari, ja sutra odo' u Bukovicku banju na 2 nedelje, pa reko da se javim... Nadam se da ce biti josh interesovanja za ovo i josh ucesnika...

Pozz, cujemo se oko 25-og jula (osim ako se smorim :D ) i happy jammin'...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Jul 2008, 12:09

I am back!!! Na par dana, pa palim na more... Imate josh 7 dana da snimite i da ucestvujete... :D

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 24 Jul 2008, 13:24

Rax13 wrote:Pa ono... Vidi se da si pocetnik... Ispadash iz ritma, "mashish" tonove, nema vibrata, bending slab
Bas sam to hteo da kazem... :D

LazaRocker

Post by LazaRocker » 25 Jul 2008, 19:16

Evo i mene...
http://www.box.net/shared/6pdnp17j4c
Gitara SX kopija Strata direktno u line-in, snimano u Nuendu, koriscen Amplitube2(Modern Tube Lead).
Molim vas za kritiku. Ne snalazim se bas sa soliranjem u ovom tonalitetu i zelim da mi kazete sta da ispravim... I molim vas odslusajte do kraja, jer sam pri kraju ubacio tapping koji je isto los ali ne znam u cemu gresim...
Pozz

buki85

Post by buki85 » 25 Jul 2008, 21:55

DrGreenthumb wrote:
goodlikesweeper wrote:
DrGreenthumb wrote:Ritmika ti nije jaca strana a to je JAKO bitno pogotovu u studijskom radu
Vezbi?A sta je to vezba?hahahahahah
Ti stvarno mislis da ja vezbe radim?Sviram gitaru 5,5 godina,i od tog vremena potrosio sam mozda dve nedelje sve ukupno radeci VEZBE.Improvizacija,improvizacija i jos malo improvizacije.to je moj recept.Nije bitno,tehnike teorija.Sve se to uvezba jednostano svirajuci,tako da vezbe uglavnom radio nisam.Samo sto time ritmika,izgleda, nije bas obuhvacena.
Hm,metronom cu zaobici,to je sigurno.Al pazi,nemam pojam kako to da uvezbam.Imas neki savet?Ja licno to ne primetim.I uopste ne volim bezgresno i savrseno sviranje,perfektno u ritmu...uvek volim ton viska tamo,ton vamo,ispadnem ovde,ispadnem onde.Ljudi smo,zar ne?Zasto bi hteli da se ponasamo kao ritam masine?A opet,mozda gresim.Mozda ja jednostavno nesto ne vidim.Tako da,ajd molim te,ako ti nije frka,daj koji savet. :D
DrGreenthumb wrote:dakle manje skala/sweepinga/trtmrt
da,dobra fora...manje ovoga, da...oce to kad dobro zazimi,onda cu ja da smanjim ovo... :lol: salim se,ali ozbiljno,vise metronoma,manje ovoga?Not in this life time... :lol:

A sto se ovoga tice:
DrGreenthumb wrote:Vibrato moras da "rasiris" da ne bi zvucao rastimovano, pogotovu na visim pozicijama. Bending mora da bude precizniji
pazi...kao sto sam napisao,ima gresaka,a jedna od najvecih je taj bending,koji je ispao ocajno.Prst mi se okliznula,sta ja znam,jednostavno sam pogresio.I odatle utisak da to neumem.A sto se tice vibrata,da usavrsavanje doticnog mi je na to do listi...nije da ga ne umem,vec ne koristim ga dovoljno,i kako treba.Ali sta da raim kad mi uvek sidje s'uma...

hvala na komentaru i savetima.Samo od tolikog savetovanja nisi ni rekao konacno misljene sto se improvizacije tice. :wink:
Svidja ti se ili ne?Reci slobodno,ne bojim se ja da prihvatim istinu.... :lol:
Mislim,pazi,pre mozda mesec dana sam u potpunosti promenio stil sviranja sa metal lupetanja na teoriju.Kao da sam od nule poceo,samo sto sam imao brzinu i znao sam tehnike.Drugo nista.Skale,akordi...nista nisam imao pojma pre mozda mesec,dva.Tako da je i realno da ova improvizacija nije bas na nivou,svestan sam ja toga.... :D
1. Ok, ne mora da bude bas tehnicka vezba, ali cisto da malo vise obracas paznje na ritmiku, probaj da oslusnes taj aspekt bilo koje solaze koje volis, videces da je to vrlo zanimljiv segment.
2. Kako hoces, ali cini mi se da si preskocio neke fundamentalne elemente a skocio na sweeping/string skipping i ostalo, a mora nesto da se i odsvira izmedju tih virtuoznih bravura, bar ja tako mislim.
3. Improvizacija mi se ne svidja preterano jer mi ne zvuci narocito muzikalno, ali to je stvarno stvar ukusa, pogotovu sto bas i ne slusam vise metal, i progresive pokret uopste. Ali opet se oseca entuzijazam i kreativnost pa imam mixed feelings about it :D .
Eto, ja rekoh sta sam imao, sad je na tebe red :D Snimio sam nesto malo:
http://www.2shared.com/file/3497967/d6b ... aaawn.html
Odlicno sviranje......Sve pohvale....

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 29 Jul 2008, 15:56

Josh 2 dana... :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Aug 2008, 00:00

Tema je zakljucana, slanje radova i solo-a je zavrseno. Sva dodatna objasnjenja mozete naci na ovom linku

Locked