Fender Stagemaster Squier

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Nov 2015, 17:43

Prijatelj poseduje istu.pise na njoj crafted in Korea.sta mislite o toj gitari?

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Nov 2015, 17:56

Prijatelj poseduje istu.pise na njoj crafted in Korea.sta mislite o toj gitari?

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMjQ1/ ... gE/$_3.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMjAw/ ... bu/$_1.JPG

metalstringer

Re: Fender Stagemaster Squier

Post by metalstringer » 02 Nov 2015, 18:23

metalstringer wrote:Prijatelj poseduje istu.pise na njoj crafted in Korea.sta mislite o toj gitari?

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMjQ1/ ... gE/$_3.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMjAw/ ... bu/$_1.JPG
na istoj gitari sam i svirao-snimao solaze za nas album :

https://www.youtube.com/channel/UCPOmF- ... NqA/videos

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 02 Nov 2015, 20:25

Zavisi za koliko je prodaje... :D Mislim da nije losa gitara.

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Nov 2015, 21:17

NikolaGerza wrote:Zavisi za koliko je prodaje... :D Mislim da nije losa gitara.
Pa ne prodaje je.koristili smo je na snimanju demo albuma,prilicno dobra za sviranje.mislim da je izradjena od dobrog drveta,ali ima neke bzvz magnete.razmisljali smo da joj turimo jedan sh-4 na bridge.

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 02 Nov 2015, 21:41

Aaa... Ja mislio da hoces da kupis. :D Promena magneta nije nikakav problem.

Fenderica

Post by Fenderica » 02 Nov 2015, 22:06

NikolaGerza wrote:Aaa... Ja mislio da hoces da kupis. :D Promena magneta nije nikakav problem.
haha apsolutno nikakav, samo platiš jedno 70 evra humbucker i nikakav problem. Promeniš i otkriješ da nisi dobio gitaru od 1000 evra promenom magneta, stegneš zube i ćutiš, nikome ne govoriš da ne bi ispao veverica, još pohvališ da je gitara prodisala, živnula, ima je u mix-u kako ovde vole da kažu, neki od tih izraza, i plačeš u sebi jer si kraći za 70 ojra, a da i dalje imaš u ruci budget gitaru od 200 evra, ali hej nikakav problem haha

metalstringer

Post by metalstringer » 02 Nov 2015, 22:30

Fenderica wrote:
NikolaGerza wrote:Aaa... Ja mislio da hoces da kupis. :D Promena magneta nije nikakav problem.
haha apsolutno nikakav, samo platiš jedno 70 evra humbucker i nikakav problem. Promeniš i otkriješ da nisi dobio gitaru od 1000 evra promenom magneta, stegneš zube i ćutiš, nikome ne govoriš da ne bi ispao veverica, još pohvališ da je gitara prodisala, živnula, ima je u mix-u kako ovde vole da kažu, neki od tih izraza, i plačeš u sebi jer si kraći za 70 ojra, a da i dalje imaš u ruci budget gitaru od 200 evra, ali hej nikakav problem haha
za razliku od mog ibaneza 170 dx (veslo-taraba) jeste dobra i ovakva kakva je.mislim da promena magneta nije losa solucija s obzirom da ovaj koreanac ipak ima dobro drvo - alder body

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 02 Nov 2015, 22:59

Fenderica wrote:haha apsolutno nikakav, samo platiš jedno 70 evra humbucker i nikakav problem. Promeniš i otkriješ da nisi dobio gitaru od 1000 evra promenom magneta, stegneš zube i ćutiš, nikome ne govoriš da ne bi ispao veverica, još pohvališ da je gitara prodisala, živnula, ima je u mix-u kako ovde vole da kažu, neki od tih izraza, i plačeš u sebi jer si kraći za 70 ojra, a da i dalje imaš u ruci budget gitaru od 200 evra, ali hej nikakav problem haha
Ne znam sta se gubis... Samo sam rekao da nije problem promeniti magnet. Mozda covek vec ima magnete, pa nije problem da zameni i proba kako zvuci.

Fenderica

Post by Fenderica » 03 Nov 2015, 08:06

NikolaGerza wrote:Ne znam sta se gubis... Samo sam rekao da nije problem promeniti magnet. Mozda covek vec ima magnete, pa nije problem da zameni i proba kako zvuci.
Niko se ovde ne gubi i nije lud. Ali može biti smešno, kada čovek čita pretpostavke da neko ima magnet jer ga je eto našao u fioci i slične bajke za malu decu. Nikola treba da se izuješ za 70 evra pa da menjaš jedan jedini magnet. Nema ga u fioci, ne pada sa nebesa. Nemoj tako naivno da komentarišeš, to je bio moj predlog tebi koji nisi ukapirao. Znaš ko se odluči na to da kupi Seymor magnet od 70 evra? Onaj ko ima gitaru 10x veće vrednosti. Šta će ti magnet na gitari koja vredi isto kao i on? Figurativno govoreći. Neće da prosvira ona sa bilo kojim drugim magnetom. Menjale su generacije i generacije muzičara magnete misleći da će od babe da postane devojka i na kraju su shvatili da moraju ipak da kupe dobru gitaru pa tek onda magnete. Tako to ide. Nemoj naivno.
Ajd u zdravlje i budi mi veseo, niko ne juri tvoje postove.

bancika

Post by bancika » 03 Nov 2015, 08:47

Sta znam, al svaki put kad sam upgradeovao magnete jasna razlika je bila. A menjao sam ih i na gitari od 200e (squier) i na gitari od 1000e (rg prestige) i par pravljenih gitara. Treba sacuvati stare magnete ako hoces da prodas posle gitaru posto je teze povratiti ulozene pare, ali sto se mene tice upgrade je vise nego vredan ulozenih para. Ibanez od 1000e i magneti od 200 su je opasno priblizili musicman petrucci-ju po zvuku koji kosta duplo (probao sam ga, ne pricam napamet). Squier je i dalje squier, trebalo je uraditi par stvari da bude zgodniji za sviranje, ali sa kinman magnetima je mnogo bolje. Ako nista drugo, a ono zbog toga sto su original magneti uzas zivi. Zujanje i pistanje a ton muljav.

Btw, i da, imam u fioci dva magneta. I to duncan seth lovere od 200 i kusur evra. Sede mi tu 5 godina i cekaju projekat.

Trebalo bi malo da otvoris vidike i ostavis prostora da drugi ljudi razmisljaju drugacije...predstavljas svoja misljenja kao apsolutnu istinu i svi ostali su kreteni i prave budale od sebe...nema potrebe :nixweiss:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Nov 2015, 08:50

Fenderica wrote:Neće da prosvira ona sa bilo kojim drugim magnetom. Menjale su generacije i generacije muzičara magnete misleći da će od babe da postane devojka i na kraju su shvatili da moraju ipak da kupe dobru gitaru pa tek onda magnete
То није тачно. Свака надоградња се чује и наравно да бољи магнет тон учини бољим. Једино се поставља питање исплативости. Магнети мењају ствар али нису једини фактор о коме треба да се води рачуна. Кобилица (или макар седла) треба да буду од бољег материјала какав се обично не налази на гитарама од 200 евра. Дакле ко јури осетно побољшање тона заправо треба да се пружи и за једно и за друго. Може ту да се замени још која ситница али ту се онда крећемо ка томе да се задржи само дрво, а све остало да иде напоље што јесте мало шашаво... Ако не намерава гитариста да касније набавља сродан а квалитетнији модел гитаре, на који може да пренесе све афтермаркет делове - онда је и надоградња јефтиније гитаре бесмислена, јер магнети и кобилица могу да коштају на крају исто или више од гитаре која се надограђује. Дакле исплативост јесте дискутабилна, али уопште није тачно да уградња бољих делова не утиче на перформансе. А то да се надоградња чује само на бољим гитарама... па види, те гитаре су између осталог боље и због тога што имају боље магнете, бољу кобилицу, бољи коњић, потенциометре, чивије... За дупло веће паре има гитару са трупом који је састављен од 5 (до 7) комада дрвета, за 3 пута веће паре труп од 3 (до 5) комада дрвета, дакле не причамо о спектакуларно квалитетнијем дрвету, и ни те 3 пута скупље нису ручни рад, деље то CNC машина као и код ових гитара од 200 евра. Намерно не идем у причи на ове још скупље гитаре јер ако гитариста са гитаром од 600 евра и даље не звучи како треба, то више нема везе ни са квалитетом гитаре, ни са афтермарјкет деловима. Фаличан је гитариста. Гитаре са шрафљеним вратом су од старта дизајниране тако да буду јефтине за израду и јефтине и једноставне за поправку, само је индустрији одговарало да се око свега тога с временом распредају легенде па данас људи безмало верују да су добре електричне гитаре састављене од магичних елемената.

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 03 Nov 2015, 12:21

Fenderica wrote:Niko se ovde ne gubi i nije lud. Ali može biti smešno, kada čovek čita pretpostavke da neko ima magnet jer ga je eto našao u fioci i slične bajke za malu decu. Nikola treba da se izuješ za 70 evra pa da menjaš jedan jedini magnet. Nema ga u fioci, ne pada sa nebesa. Nemoj tako naivno da komentarišeš, to je bio moj predlog tebi koji nisi ukapirao. Znaš ko se odluči na to da kupi Seymor magnet od 70 evra? Onaj ko ima gitaru 10x veće vrednosti. Šta će ti magnet na gitari koja vredi isto kao i on? Figurativno govoreći. Neće da prosvira ona sa bilo kojim drugim magnetom. Menjale su generacije i generacije muzičara magnete misleći da će od babe da postane devojka i na kraju su shvatili da moraju ipak da kupe dobru gitaru pa tek onda magnete. Tako to ide. Nemoj naivno.
Ajd u zdravlje i budi mi veseo, niko ne juri tvoje postove.
Iz tvojih komentara se vidi da samo omalovazavas tudja misljenja i mislis da ti znas najbolje. Evo i ja imam hrpu magneta i raznih delova od kojih bi mogao da sastavim bar 2-3 cele gitare. Squier ne bi kostao toliko koliko kosta da ima na sebi kvalitetan hardware i elektroniku. Pa samo original Fender pickguard kosta 30e, a gde su civije, tremolo i ostalo sto ide u original Fedner.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Nov 2015, 12:28

kod gitara, vrat treba da bude prav.
Da ti bude udoban.
Da ima šipku unutra, da može da se podešava.

Sve ostalo nije bitno (bindinzi, dotovi, vrsta drveta manje više..sve stvar ukusa i preferencija)

Treba da ti čivije drže štim (nebitno koje su marke)

Da može da se podešava visina žica, da ima gde da se okači kajiš i - to bi bilo to.

Sve ostalo nije bitno

U principu, štop ima više opcija za podešavanja, to bolje.

A magneti i to..već smo imali temu gde se ispostavilo da niko zapravo ne zna mnogo o tome.
Čak i da su magneti posebna priča neka, dolazimo do pojačala (bez kojeg električna gitara gubi smisao kao instrument, pa je i ne treba gledati kao zaseban proizvod već samo u korelaciji sa pojačalom)

Mnogo je elemenata koje čovcek tu može da šrafi i menja, ali onih prvih nekolko gore su osnova i ako ona nije kako treba, džaba magneti, džaba sve..

Šta će ti Dumble pojačalo ako ti se gitara raštimava?
Šta će ti najskuplji magneti ako ti je vrat kriv a nema šipku da ga ispraviš?

metalstringer

Post by metalstringer » 03 Nov 2015, 14:20

gde odoste sa pricom...da imam 2-3 'iljade ojra uzeo bih Gipsona,uzeo bih lampasa Marshall-a,Engl-a,Soldano-a...ovako,mucim se s onim sto imam i sto mogu.obicni smrtnici ki ja se mlate sa tarabama,veslima i tranzistorima,vst-jima...za ovog Squier-a mogu da kazem da je ok po pitanju drzanja stima,za divno cudo,nisam imao problema koliko god maltretirao tremolo.ali magnete bih menjao za pocetak.hteo sam da cujem,tj. procitam, ponesto od ljudi sto su mozda imali istu gitru,iskustva s njuma,misljenja itd

Post Reply