cim si mi spomenuo mustanga otisao na kp i video ovaj. negde sam jos cuo za njega pa sam gledao cene bio u mitrosu mi izletelo. sad sam hteo da napisem nesto,al mi izletelo jer mi supa vri.a da . video sam ove testove ovog lika par puta. sad kad sam odgledao klip sam se setio. neki lik hteo da mi proda ovo (stari drug koga sam ucio malo da svira) al nisam tad svirao gitaru.bio batalio sve. za neke smesne pare,trebale mu hitno za neko drugo i hteo za 180 da mi da. probao bio da mu nadjem nekog al nisam uspeo. utopio ga brzo bio. znam da sam se bio smorio bas kad sam odgledao klipove. mislim da sam tad ponovo polako i uzeo gitaru u rukeOverdrive wrote:evo, da se vratim na Mustangaalfonso wrote: Ja da imam para da mogu da se zezam i menjam pojacala to bih i radio,ne bi smarao ni vas ovde a ni sebe.
Ovaj dečko je promenio brdo pojačala i ima vrlo korektne recenzije opreme, gitara, pedala, pojačala..svega
I ok je lik toatalno
Da ne pominjem da je imao prilike da testira i poseduje više modela pojačala o kojima svaki gitarista redovno sanja..
čekiraj ovaj link
https://www.youtube.com/results?search_ ... es+mustang
on je toliko oduševljen ovim ampom da je jedan deo svog kanala posvetio upravo njemu
redovno ga koristi i kao pojačalo za vežbu, i kao pojačalo za žive nastupe i kao procesor za dobijanje raznih tonova itd..
a i cena je baš ok
https://www.kupujemprodajem.com/Fender- ... lter_id=23
Odnos procesor/pojacalo
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Odnos procesor/pojacalo
Alfonso, mislim da razumem šta je overdrive ovde hteo da kaže:
U pravu je overdrive: "u kom pravcu ideš ka muzici"?!?
Ja ne razumem u kom pravcu ti zapravo ideš? Tražiš pojačalo da na njegovom "clean" kanalu upotrebiš procesor i da dobiješ drajv? Ako je to tako jednostavno, onda kupi najjeftinije koje ima clean kanal i završio si posao. Imaš Frontmana, Mustanga, imaš Roland Cube 60, imaš te Vox modele, Marshall Valvestate, sve to ispod 200 eura. Ne znam koja te muzika pali, koji ton ti je u uvu, kako da ti neko na slepo preporuči pravu stvar?Overdrive wrote:..Neko je tako doživeo prosvetljenje sa Sultanima Swinga, neko sa The thrill is gone, neko sa Beautiful tonight, ali je svakako važan reper znato šta ko i kako očekuje od muzike.
U kom pravcu da ide.
Зато сам ја теби и рекао да се мени пре чини да ти тражиш разглас него гитарско појачало. И опет, као што сам већ поменуо (а рекао бих да нисам једини у овој дискусији то истакао), по мени гитара и појачало дају базу тона, а онда према томе бираш ефекте, па сад да ли ћеш педале или процесор - то је већ на теби. Овако како ти постављаш ствари мислим да ћеш једино да будеш срећан са нечим што је транспарентно попут разгласа. Пази, немој погрешно да ме схватиш, ја разумем да теби сада лепо врши посао процесор који имаш, али сигуран сам да си свестан да је тај процесор скромно решење, и нема много логике да према њему одабираш појачало, које је много скупљи комад опреме од тог процесора.alfonso wrote:Ali ja sam zadovoljan sa svojim lancem od trze do procesora,sad trazim pojacalo.
pa hmm, u kom pravcu. trenutno me vozi onaj ton dzosa homija iz qotsa. to mi je bas strava.vise ovo iz qotsa nego kyuss. ali takodje mi je da mogu da imam malo zesce nesto.ko klinac kobejn ovo ono lozana. sad to volim da slusam a ne volim bas da sviram pa mi je da to nekako uparim u jedno. nemoj nista da shvatis kao tacno kao on hocu da zvucim. nego su to neke smernice kojima se vodim. sve vreme kazem da nije nikakav poseban zvuk koji hocu da dobijem,verovatno neko iskusniji za 5 minuta moze da ga namesti.ali i putovanje je pola zabaveFenderica wrote:Alfonso, mislim da razumem šta je overdrive ovde hteo da kaže:Ja ne razumem u kom pravcu ti zapravo ideš? Tražiš pojačalo da na njegovom "clean" kanalu upotrebiš procesor i da dobiješ drajv? Ako je to tako jednostavno, onda kupi najjeftinije koje ima clean kanal i završio si posao. Imaš Frontmana, Mustanga, imaš Roland Cube 60, imaš te Vox modele, Marshall Valvestate, sve to ispod 200 eura. Ne znam koja te muzika pali, koji ton ti je u uvu, kako da ti neko na slepo preporuči pravu stvar?Overdrive wrote:..Neko je tako doživeo prosvetljenje sa Sultanima Swinga, neko sa The thrill is gone, neko sa Beautiful tonight, ali je svakako važan reper znato šta ko i kako očekuje od muzike.
U kom pravcu da ide.

inace da hocu drive da vucem iz procesora,kao sto bih ga vukao iz pedale,jer tako i koristim procesor u individual mode
ma svestan sam svega. ko zna,mozda i jeste razglas resenje. tu sam tanak sa iskustvom,zato i pitamKristijan wrote:Зато сам ја теби и рекао да се мени пре чини да ти тражиш разглас него гитарско појачало. И опет, као што сам већ поменуо (а рекао бих да нисам једини у овој дискусији то истакао), по мени гитара и појачало дају базу тона, а онда према томе бираш ефекте, па сад да ли ћеш педале или процесор - то је већ на теби. Овако како ти постављаш ствари мислим да ћеш једино да будеш срећан са нечим што је транспарентно попут разгласа. Пази, немој погрешно да ме схватиш, ја разумем да теби сада лепо врши посао процесор који имаш, али сигуран сам да си свестан да је тај процесор скромно решење, и нема много логике да према њему одабираш појачало, које је много скупљи комад опреме од тог процесора.alfonso wrote:Ali ja sam zadovoljan sa svojim lancem od trze do procesora,sad trazim pojacalo.

Pogledaj šta od opreme koristi tvoj omiljeni gitarista pa vidi sam: http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment
Кхм, кхм, ја те у ствари гуркам у другом смеру, одабери појачало па ћеш после да видиш да ли ти тај процесор још увек врши посао или ћеш да јуриш неки други 

hehe pa zar sumnjas u meneFenderica wrote:Pogledaj šta od opreme koristi tvoj omiljeni gitarista pa vidi sam: http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment

sto mu dodje do toga da mi je potreban lampas. i ko sto ti kazes fender je tu mama. i dodjemo do targeta od 500 600 evrica. uf
ali dobro,pojacalo i treba da se plati dobrano
posto nisam isao po radnjama,da li daju da doneses svoju gitaru i isprobas ili da jurim studija koja imaju to pojacalo pa da tamo probam?
more ima da vrsi makar crkoKristijan wrote:Кхм, кхм, ја те у ствари гуркам у другом смеру, одабери појачало па ћеш после да видиш да ли ти тај процесор још увек врши посао или ћеш да јуриш неки други

ja bih pre da posle pojacala polako pedale uzimam. jednu po jednu uzimam i kombinujem posle sa procom dok ne uzmem sve. mislim,ovo su ipak dugorocni planovi
uvek se ovakva pitanja svedu na dva
- da li želim da sviram, ili
da - li želim da nabavljam, menjam i ispitujem raznu opremu i budem "u tome"
I tanka je linija između ta dva pitanja
Lako se sklizne iz jednog u drugo i obrnuto, ali..marketinški pritisci danas su ogromni, tako da većina sklizne u gasovanje..
Lako se sklizne iz jednog u drugo i obrnuto, ali..marketinški pritisci danas su ogromni, tako da većina sklizne u gasovanje..
Rekao sam coveku da samo pogleda to dobro pojacalo,kao sto mu drugi rekose da je dobar Mustang.I Fender i Ford.Fenderica wrote:Pisac ne bih da citiram tvoje postove, ali da ti odgovorim na par tvojih tvrdnji
Ajd izračunaj, uzmi primer Fender Hot Rod Deluxe koji ima 2 x 6L6 i 3 x 12AX7 lampe. Evo sajta: http://www.banzaimusic.com/Tubes/
za 50 evra total ćeš naći kvalitetne i nove lampe a one se ne menjaju kao žice na gitari. Za sobne i vikend svirače te lampe ima da traju godinama. Koliko je to jaka i skupa investicija onda iskreno?
Lampaš ne treba poterati u maks. da bi svirao i to je netačno. Nisu danas samo 100w maršali bez mastera u opticaju. Svako ko ima moderniji lampaš sa master kontrolom će ti to reći.
U vezi kupovine tranzistorca, jess tačno, nIje mala razlika izmedju 200 za novo pojačalo i 500 evra za polovno, tu si u pravu!
ali ako tako gledaš stvari nikada nećeš svirati Gibsona ili Fendera, samo Astera i Tursere, i uvek ćeš kupovati farmerke sa buvljaka jer vrše posao a jeftinije su, .. Život je JEBENO kratak druže da bi sebi uskratio ova sitna zadovoljstva. Nije u pitanju Audi od 25 hiljada evra polovan koji neće da vredi 5 hiljade za tri godine, jedva 500 evra za nešto što ćeš da sviraš dok ne osediš i u sobi i na bini, pa ti vidi, da li se isplati ušteda od 300 evra.
Ja bih preporučio i Bugera lampaše, Bugera v22 ili v55 su zmaj pojačala a koštaju kao bolji tranzistorci. Uvek bih pre kupio Bugera nego tranzistorca. Imam v22 model i koliko to moćan kiln ima za kineza, stravaa

Izvinjavamo se,mnogo se izvinjavamo.
P.S.Imam i ja Bugeru,ali nije zmaj,pa cak ni zmajcic... jopet P.S.-Cini mi se da za dobrih 50 evra ne mozes kupiti 5 dobrih lampi za dobro pojacalo.Ali dobro.
Last edited by pisac on 02 Dec 2015, 20:18, edited 5 times in total.
To si potpuno u pravu. Ali ja stvarno gledam da uzmem nesto na duze staze. Tako da gledam da ne uzmem "prelazno resenje" nego "pravu stvar". Zivot mi je 5x laksi od kad ne jurim gitaru i procesor vise. Brate svaki dan na kp po 100x,smucilo mi se. Sad odem ponekad cisto onako. Bas iz tog marketinga i sto svi pricaju lampa,marsal bla truc mi se ne daju pare na to. Znam ja da je dobro,ali ja po prirodi svojoj ne volim da idem u masu. Mnogo serija nosam gledao jer su svi bili u fazonu kako ne gledas. Mnogo bendova su mi zgadili razni ludaci koji se prze na to. Ima taj stav svoje mane,ali sta ces. Jace od meneOverdrive wrote:uvek se ovakva pitanja svedu na dva
To si potpuno u pravu. Ali ja stvarno gledam da uzmem nesto na duze staze. Tako da gledam da ne uzmem "prelazno resenje" nego "pravu stvar". Zivot mi je 5x laksi od kad ne jurim gitaru i procesor vise. Brate svaki dan na kp po 100x,smucilo mi se. Sad odem ponekad cisto onako. Bas iz tog marketinga i sto svi pricaju lampa,marsal bla truc mi se ne daju pare na to. Znam ja da je dobro,ali ja po prirodi svojoj ne volim da idem u masu. Mnogo serija nosam gledao jer su svi bili u fazonu kako ne gledas. Mnogo bendova su mi zgadili razni ludaci koji se prze na to. Ima taj stav svoje mane,ali sta ces. Jace od meneOverdrive wrote:uvek se ovakva pitanja svedu na dva
И нису баш појачала која су чувена по супер кристалном клину...Fenderica wrote:Pogledaj šta od opreme koristi tvoj omiljeni gitarista pa vidi sam: http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment
I to bi bila razlika izmedju mene i njegaKristijan wrote:И нису баш појачала која су чувена по супер кристалном клину...Fenderica wrote:Pogledaj šta od opreme koristi tvoj omiljeni gitarista pa vidi sam: http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment