Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Ako je to cena sa hardverom, onda sam sumnjicav.
Mene nesto zanima. Koliko kosta da se napravi pedala? Mislim od ovih koji su radili. Napravio bih pedalu koja ima u principu 3 razlicite distorzije koje se naizmenicno pale i gase i naravno jedan prekidac koji bi sve ugasio. Da li je to uopste moguce da se uradi (za razumnu cenu)
Ne sve gitare...naravno da bi nesto gibsonoliko bilo skuplje, ali ne mnogo. Ali ovde je rijec bila o telcu, a probao sam 4-5 njegovih telekastera i po meni su na nivou originala, samo sto u glavnom ljudi imaju neke svoje vizije toga, pa su pravili od mahagonija, sa hamovima, zapecenog javora i sl. Svako hoce da napravi neku savrsenu gitaru kada je vec pravi.clapton wrote:pravi za gitare za 200-300e?!tocilj wrote:Ja poznajem jednog covjeka iz NS koji za 200-300 evra pravi vrhunske telekastere...bar mozes da biras drvo i boju za te novce. Nivo tih gitara je daleeeeko iznad skVajera i govana...pa ako hoces mogu te uputiti na njega.Fenderica wrote:Uzo bi ja da ga prodaju do 200 evra. Na Tomanu je 408 evra u Mitrosu 50000din. Ima jedan na sniženju za 300 evra ako ga ima. Mnogo mi to za Squier. Baja se prodavao za po 500 evra u oglasima.
Glupo mi je da reklamiram lika kada ga jedva poznajem...ali znam da je jako talentovan. I sve je rucno, ali bukvalno. Zato mislim da zasluzuje da se pomene. A moja je logika bolje napraviti ono sto zelis nego za slicne pare kupiti kineza iz radnje.
Koliko ja znam lik je otvoren jako za dogovor od zavisnosti od zelja, vrste i cijene drveta...ali sve koje poznajem kojima je radio (strat-tele) je izasla gitara samo sa pragovima, bez ostatka hardvera 180-300 evra.Perce wrote:Ako je to cena sa hardverom, onda sam sumnjicav.
-Hardver radi po principu, dok ja napravim gitaru ti kupi sta hoces i kakav hoces hardver pa donesi da ga montiram na finisu (ponavljam osim pragova, oni idu uz cijenu).
Last edited by tocilj on 13 Dec 2015, 01:01, edited 1 time in total.
pa šta to može da se "želi" kod telekastera keveti...?tocilj wrote: A moja je logika bolje napraviti ono sto zelis nego za slicne pare kupiti kineza iz radnje.
Da bude od drveta ovog ili onog, znamo da nema veze ni sa čim
da bude od nekog drugog oblika, onda to nije telekaster
Jedino mogu da razumem da neko želi vrat sa ovakvim ili onakvim radisujusom
telekaster je inače obična ćepanica od gitare, sa dva singl magneta
Al kad počnu da khenjaju o vrsti drveta onda znam da sto posto nemaju pojma ni o zvuku ni o gitarama nego se samo prže na "custom made"..i to za dvesta evritja..

ko što rekoh..tocilj wrote:
-Hardver radi po principu, dok ja napravim gitaru ti kupi sta hoces i kakav hoces hardver pa donesi da ga montiram na finisu (ponavljam osim pragova, oni idu uz cijenu).
vata dakle tuposne na priču o kvalitetu drveta

što ne napravi hardware kad je majstor..
mogu i ja na glodalici da zalepim šemu telca na dasku pa da izfrezengujem i apcigujem
samo što je onda i 200 evra mnogo
Mozda si u pravu, nebih u raspravu, ali znam da lik nije iz te price....gitare pravi iskljucivo prijateljima i poznanicima, a drvo je stvar zelje i ubjedjenja. Svi ostali majstori koje poznajem i za koje sam cuo deru tri puta vise....Overdrive wrote:ko što rekoh..tocilj wrote:
vata dakle tuposne na priču o kvalitetu drveta![]()
mogu i ja na glodalici da zalepim šemu telca na dasku pa da izfrezengujem i apcigujem
samo što je onda i 200 evra mnogo
Sada ce jos ispasti da branim lika, ali previse losih zakljucaka na osnovu malo cinjenica.....
Ovo su neke gitare koje je pravio pa ti procijeni koliko vrijedi i da li se isplati....meni ni iz dzepa ni u dzep:
https://www.youtube.com/watch?v=B0NeR_r0ZUw
https://www.youtube.com/watch?v=DRwYDy7PFPI
https://www.facebook.com/video.php?v=10203891205720709
- Rockatansky
STa, da pravi magnete i civije?Overdrive wrote: ko što rekoh..
vata dakle tuposne na priču o kvalitetu drveta![]()

Mozda mislimo na istoga a mozda i ne ja znam lika iz okoline NS koji radi super djitre po tim cenama 200tinsk evra je drvenarija (ok i pragovi), a ostalo zavisi od magneta, civija itd.... Meni to isto ne deluje puno. POznaniku je napravio telekaster, ali da ima glavu kao strat i kontra samo jedan magnet u bridzu, i jedan pot. Gde to imas da kupis za te pare? Nema. A on je bas tako hteo.Overdrive wrote: pa šta to može da se "želi" kod telekastera keveti...?
Jel mozes da mi nadjes fabricku gitaru tipa strat, sa kontra glavom, vrat javor, telo jasen, radijus na vratu 12", jumbo pragovi, deblji profil vrata, boja sunburst? Ne mozes, a ja bas to hocu, e zato se ode kod nekog ko radi ovako pa izaberes. Neka izadje sve zajedno i 400 evra nije ni puno.
evo pitaj samo dal imaju sanbrstRockatansky wrote:
Jel mozes da mi nadjes fabricku gitaru tipa strat, sa kontra glavom, vrat javor, telo jasen, radijus na vratu 12", jumbo pragovi, deblji profil vrata, boja sunburst? Ne mozes, a ja bas to hocu, e zato se ode kod nekog ko radi ovako pa izaberes. Neka izadje sve zajedno i 400 evra nije ni puno.

https://www.youtube.com/watch?v=tMKXxhY8c0Y
aj nek mi napravi ovako nešto..za 200 evritja..vuna kićo
https://www.youtube.com/watch?v=NHTwOw_1L80
https://www.youtube.com/watch?v=NHTwOw_1L80
Jel mozes da mi nadjes fabricku gitaru tipa strat, sa kontra glavom, vrat javor, telo jasen, radijus na vratu 12", jumbo pragovi, deblji profil vrata, boja sunburst? Ne mozes, a ja bas to hocu, e zato se ode kod nekog ko radi ovako pa izaberes. Neka izadje sve zajedno i 400 evra nije ni puno.[/quote]
Upravo o tome i ja pricam....znam da lik stavlja gomilu slojeva laka, pravi sipku i nekih par dobrih fazona. Radi jako sporo jer SVE radi rucno, bez ic masina i sl.
Drugaru iz benda je napravio nesto kao kopiju ovog basa: http://www.epiphone.com/Products/Electr ... -Bass.aspx ......naravno sa nekim zeljama tog mog drugara, sve sa custom rucno motanim magnetom i jebackim hardverom ga je izaslo oko 500 evra. A isti taj epifon iz kine je preko 600 evra.
Upravo o tome i ja pricam....znam da lik stavlja gomilu slojeva laka, pravi sipku i nekih par dobrih fazona. Radi jako sporo jer SVE radi rucno, bez ic masina i sl.
Drugaru iz benda je napravio nesto kao kopiju ovog basa: http://www.epiphone.com/Products/Electr ... -Bass.aspx ......naravno sa nekim zeljama tog mog drugara, sve sa custom rucno motanim magnetom i jebackim hardverom ga je izaslo oko 500 evra. A isti taj epifon iz kine je preko 600 evra.
- Rockatansky
Fakeocaster...
Koliko li kosta? Hocu i jumbo pragove, deblji vrat i radijus 12" i telo jasen...
Mislim gledaj, ja sam prvi koji ce pre da kupi Fender za 1000 evra nego da mi neki nas majstor napravi takvu istu ili bolju
za 1000 evra, priznajem snob sam
ali za neku normalnu cenu (a konkretno ovde pricamo o sasvim normalnoj ceni) bih kupio rucni rad, jos narocito ako ima bas specijalne zahteve koje ne mogu nigde da nadjem...

Mislim gledaj, ja sam prvi koji ce pre da kupi Fender za 1000 evra nego da mi neki nas majstor napravi takvu istu ili bolju

iz kine dobiješ sve to, plus sa hardveromRockatansky wrote:Fakeocaster...Koliko li kosta? Hocu i jumbo pragove, deblji vrat i radijus 12" i telo jasen...
Mislim gledaj, ja sam prvi koji ce pre da kupi Fender za 1000 evra nego da mi neki nas majstor napravi takvu istu ili boljuza 1000 evra, priznajem snob sam
ali za neku normalnu cenu (a konkretno ovde pricamo o sasvim normalnoj ceni) bih kupio rucni rad, jos narocito ako ima bas specijalne zahteve koje ne mogu nigde da nadjem...
ovi likovi su samo za hardver dali isto kolko i majstoru za ruke i drvo, ako ne i više
https://www.youtube.com/watch?v=-tsXJqU1LoY
ne znam, uvek su mi bili sumnivi anonimusi koji žele "custom made" gitare
Svetskim facama su sasvim okej regularne varijante oblika i drveta i hardvera, al eto ovim likovima sve to nije dovoljno dobro pa izmišljaju javorovoe i lipove ladove..
Svetskim facama su sasvim okej regularne varijante oblika i drveta i hardvera, al eto ovim likovima sve to nije dovoljno dobro pa izmišljaju javorovoe i lipove ladove..
- Rockatansky
Sto brate, posle 10 godina sviranja znam sta mi odgovara vise, a sada mogu i da biram i da priustim. Dobra je meni svak astandardna gitara samo neka ima svih 6 zica, ali ako vec imamo sansu da malo izvolevamo, sto da ne?Overdrive wrote:ne znam, uvek su mi bili sumnivi anonimusi koji žele "custom made" gitare