Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
ovi likovi su samo za hardver dali isto kolko i majstoru za ruke i drvo, ako ne i više
https://www.youtube.com/watch?v=-tsXJqU1LoY[/quote]
Znas kako...ponovo tu krece prica da li to sve vrijedi ili ne, ima li razlike u drvetu ili ne i sl. Ja se potpuno slazem da su gitare precijenjene, slazem se da vrsta drveta nema veze sa vezom (dok gustina i struktura npr. ima...ali ne mnogo) Ali nema veze ni da li je parket od ruze ili od mahagonija pa ga placas skuplje ili jeftinije.
Prosto ko zeli, moze....ja bih radije pravio nego kupovao kinu za iste ili slicne pare, jer ipak je to nesto sto zelim i kako ja zamislim. Dobro je dok ima izbora pa nek radi ko sta hoce.
Imali smo gomilu rasprava vezano za slicnu temu samo o pedalama...istog sam misljenja. Ne mislim da je neko debil ako kupuje nesto sto je na cijeni i ako ona nije opravdana, jer moze da ne gubi novac ako vec ne mora. A isto tako ne mislim da je roba iz kine sranje, ima svoju svrhu i upotrebu, samo je pitanje prioriteta.
https://www.youtube.com/watch?v=-tsXJqU1LoY[/quote]
Znas kako...ponovo tu krece prica da li to sve vrijedi ili ne, ima li razlike u drvetu ili ne i sl. Ja se potpuno slazem da su gitare precijenjene, slazem se da vrsta drveta nema veze sa vezom (dok gustina i struktura npr. ima...ali ne mnogo) Ali nema veze ni da li je parket od ruze ili od mahagonija pa ga placas skuplje ili jeftinije.
Prosto ko zeli, moze....ja bih radije pravio nego kupovao kinu za iste ili slicne pare, jer ipak je to nesto sto zelim i kako ja zamislim. Dobro je dok ima izbora pa nek radi ko sta hoce.
Imali smo gomilu rasprava vezano za slicnu temu samo o pedalama...istog sam misljenja. Ne mislim da je neko debil ako kupuje nesto sto je na cijeni i ako ona nije opravdana, jer moze da ne gubi novac ako vec ne mora. A isto tako ne mislim da je roba iz kine sranje, ima svoju svrhu i upotrebu, samo je pitanje prioriteta.
Last edited by tocilj on 13 Dec 2015, 02:07, edited 1 time in total.
posle 10 godina sviranja zaslužio si ovako nešto pa izvoljevaj i prilagođavaj si do mile voljeRockatansky wrote:
Sto brate, posle 10 godina sviranja znam sta mi odgovara vise, a sada mogu i da biram i da priustim. Dobra je meni svak astandardna gitara samo neka ima svih 6 zica, ali ako vec imamo sansu da malo izvolevamo, sto da ne?

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... tstyle.htm
cijena sitnica..još da častiš
slažem se sve, ko voli nek izvolitocilj wrote:
Imali smo gomilu rasprava vezano za slicnu temu samo o pedalama...istog sam misljenja. Ne mislim da je neko debil ako kupuje nesto sto je na cijeni i ako ona nije opravdana, jer moze da ne gubi novac ako vec ne mora. A isto tako ne mislim da je roba iz kine sranje, ima svoju svrhu i upotrebu, samoje pitanje prioriteta.
ja samo provlačim svoj stav, koji je dakako konzervativan
Za mene su električne gitare Strat -Tele(Fender tipa), les paul (Gibson tipa) i hollow body (gibson, epiphone tipa)
sve ostalo je drnde mrnde, izvoljevanje, fetišizacija isl
Ovo je po mom mišljenju dovoljno da se svira šta hoćeš, tu i tamo možda neki magneti da se menjaju ko kako izvoljeva..ali i to može da se namunji pedalama, pojačalima tako da..eto
Nemam čak protiv ni da se plati majstor neki, al da mi uradi kopiju ko pljunutu
a ne neke kerefeke sa oblicima i varijantama..
i nekako sve mislim da čovek treba da bude baš baš super gitarista i široko poznat i priznat, pa da izvoljeva, jer mu eto zbog nečega treba modifikovana gitara
a ovako..sviraš u nekom prćilovcu u dnevnoj sobi pored televizora i kao treba ti custom made
sramota bre..
- Rockatansky
Neka si ti meni ziv i zdrav, ja sam svoj stvaralacki poriv zadovoljio jer sam za svoju dusu napravio sebi vec jednu gitaru od nule.Overdrive wrote: posle 10 godina sviranja zaslužio si ovako nešto pa izvoljevaj i prilagođavaj si do mile volje![]()
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... tstyle.htm

A i necu vise nista kinesko, vec sam rekao da sam snob

Jbg. ja prvi imam tri gitare i ni jednu nebih mogao prodati za vise od 200 evra (kada bih zelio), toliko su skupe:-) Ali sam trazio gitaru koja po meni odlicno zvuci i moli me da je sviram:-) Probao sam i svirao gomilu skupih i nahvaljenih gitara i ja tu ne vidim (ali iskreno) neke velike razlike, meni moje jos uvijek zvuce savrseno dobro. Hamer, Michael Kelly i Epiphone....do duse ni jedna nije iz Kine, cini mi se da je Korea ipak malo iznad, ili sam ja prosto nabo na dobre komade (npr. Hamera sam poredio u Mix-music-u, isti model, isto sve...a gitare ni slicne, moja duplo bolja od te u radnji). Meni je bitno da radi...zabole me za marku.
Imao sam gomilu skupih pedala, kacio sam na forumu...sve prodao za preko 1000 evra (trebala mi lova) i kupio procesor Boss me-80....i on me sluzi. Naravno da nije to-to, ali nista i ne fali. Cak iz publike nebih nikad cuo razliku izmedju njega i npr. Shiba drive (koji sam platio svojevremeno 170 evra).
Ako te nesto vuce da sviras i uzivas, to treba da kupis...koga briga.
Imao sam gomilu skupih pedala, kacio sam na forumu...sve prodao za preko 1000 evra (trebala mi lova) i kupio procesor Boss me-80....i on me sluzi. Naravno da nije to-to, ali nista i ne fali. Cak iz publike nebih nikad cuo razliku izmedju njega i npr. Shiba drive (koji sam platio svojevremeno 170 evra).
kapiram, ne zanima te toliko muzika kolko inštrumenti..Rockatansky wrote:
A i necu vise nista kinesko, vec sam rekao da sam snob
tocilj wrote:Jbg. ja prvi imam tri gitare i ni jednu nebih mogao prodati za vise od 200 evra (kada bih zelio), toliko su skupe:-) Ali sam trazio gitaru koja po meni odlicno zvuci i moli me da je sviram:-) Probao sam i svirao gomilu skupih i nahvaljenih gitara i ja tu ne vidim (ali iskreno) neke velike razlike, meni moje jos uvijek zvuce savrseno dobro. Hamer, Michael Kelly i Epiphone....do duse ni jedna nije iz Kine, cini mi se da je Korea ipak malo iznad, ili sam ja prosto nabo na dobre komade (npr. Hamera sam poredio u Mix-music-u, isti model, isto sve...a gitare ni slicne, moja duplo bolja od te u radnji). Meni je bitno da radi...zabole me za marku.

I da...sa Rockatansky-em se slazem za skupu opremu samo iz jednog razloga...kad kupujes (naravno trazis jeftinije) skupe pedale i gitare ne gubis novac....to sam iskusio na svojoj kozi. Izmijenjao i probao gomilu skupih pedala i na kraju prodao za iste pare. Da sam ih kupovao kao sto sam gitare bio bih u dubokom minusu:-D
- Rockatansky
Ne, nista ne kapiras...Overdrive wrote: kapiram, ne zanima te toliko muzika kolko inštrumenti..

Rekoh necu NISTA kinesko, ne samo instrumente, nego nista ni CNC masine, ni automobile, ni telefone, ni patike, ni jakne, ni farmerice. To je licni stav. Nema veze sa muzikom.
E sada, niko tebe ne osudjuje sto si kupio kinesku gitaru

to je ekonomsko razmišljanje i to nema veze sa muzikom, složićemo se..tocilj wrote:I da...sa Rockatansky-em se slazem za skupu opremu samo iz jednog razloga...kad kupujes (naravno trazis jeftinije) skupe pedale i gitare ne gubis novac....to am iskusio na svojoj kozi. Izmijenjao i probao gomilu skupih pedala i na kraju prodao za iste pare. Da sam ih kupovao kao sto sam gitare bio bih u dubokom minusu:-D
e sad, ja u tom smislu razmišljam, besmisleno je i naručivati gitare kod majstora, jer tek onda ne mogu da se prodaju jer nisu "brend"
zato i mislim da u tom trgovačkom rezonu treba kupovati ili najskuplje (ko ima lovu) ili najjeftinije - kineske, jer ovde jedino i ide ili najskuplja ili najjeftinija roba
Pre se prodaju strat od 1000 i onaj od 100, nego onaj od 500 evra, valjda zato jer se kod nas izgubio taj srednji stalež
e sad, da ja imam love za bacanje, i da već imam sve gitare koje su mi trebale, možda bih i dao šansu nekom majstoru da mi komotno uradi neku ali, mislim da bi to bilo više pitanje estetike nego kvaliteta, jer..ako nisam bio zadovoljan sa gibsonim, epiphone i fender gitarama..onda verovatno nešto sa mnom nije u redu
mhm.. taj kompjuter sa kog kucaš je napravljen u Berlinu, pa da..Rockatansky wrote:
Ne, nista ne kapiras...
Rekoh necu NISTA kinesko, ne samo instrumente, nego nista ni CNC masine, ni automobile, ni telefone, ni patike, ni jakne, ni farmerice. To je licni stav. Nema veze sa muzikom.
E sada, niko tebe ne osudjuje sto si kupio kinesku gitaru

Overdrive wrote:to je ekonomsko razmišljanje i to nema veze sa muzikom, složićemo se..tocilj wrote:I da...sa Rockatansky-em se slazem za skupu opremu samo iz jednog razloga...kad kupujes (naravno trazis jeftinije) skupe pedale i gitare ne gubis novac....to am iskusio na svojoj kozi. Izmijenjao i probao gomilu skupih pedala i na kraju prodao za iste pare. Da sam ih kupovao kao sto sam gitare bio bih u dubokom minusu:-D
e sad, ja u tom smislu razmišljam, besmisleno je i naručivati gitare kod majstora, jer tek onda ne mogu da se prodaju jer nisu "brend"
zato i mislim da u tom trgovačkom rezonu treba kupovati ili najskuplje (ko ima lovu) ili najjeftinije - kineske, jer ovde jedino i ide ili najskuplja ili najjeftinija roba
Pre se prodaju strat od 1000 i onaj od 100, nego onaj od 500 evra, valjda zato jer se kod nas izgubio taj srednji stalež
e sad, da ja imam love za bacanje, i da već imam sve gitare koje su mi trebale, možda bih i dao šansu nekom majstoru da mi komotno uradi neku ali, mislim da bi to bilo više pitanje estetike nego kvaliteta, jer..ako nisam bio zadovoljan sa gibsonim, epiphone i fender gitarama..onda verovatno nešto sa mnom nije u redu
Oko ovoga se vec nebih slozio sa tobom...ovde pricamo o savrsenim gitarama za 300 do 400 evra i njihovom ekvivalentu u vrijednosti od preko 1000....
Mojstor nije za onoga ko ne zna sta tacno hoce od gitare, ko nema vec izgledjen ukus i ko planira da je prodaje.
Ja bih uvijek radije napravio gitaru kakvu zelim, kakve boje zelim, tezine, drveta i sl. za 300-400 evra (sa dobrim magnetima, nego za slicne pare ili 50 evra jeftinije nesto potpuno kinesko.
Na kraju krajeva cak i da narucim cijeli hardver iz kine opet bi tih nekoliko zelja vezano za tijelo i vjera u trud i magiju rucnog rada prevladala.
Naravno, vecina majstora kod nas ne naplacuje toliko nego dere....i na tom nivou bih se slozio sa tobom, ali po nekim ovim cijenama ne. Ja iskreno ispod 300 evra u prodavnici ne nadjoh nikad, nista vrijedno paznje, kada su gitare u pitanju.
- LifelessDead
Te gitare za ispod 300 evra nisu ni napravljene za sviranje
Ozbiljno, to je da se ucis na njoj, pa ju posle bacis ili poklonis mladjem burazeru.
High end kineske gitare su otpilike na cemu moze da se svira, a da se ne ulazu pare u nju. Sve preko toga placas za sitnice koje mnogo kostaju.
Ja sam skoro sve kupovao polovno i mislim da je to najbolja varijanta, bez obzira koju gitaru kupujes. Nove su mnogo skupe, cak i ove kineske, bar za nas standard, a i koju god da kupis izgubices na njoj kad ju budes prodavao. Naravno, nije nase trziste toliko bogato da na oglasima mozes uvek da nadjes sta te interesuje i da ti odgovara, ali vredi cekati, uvek nesto naleti.

Ozbiljno, to je da se ucis na njoj, pa ju posle bacis ili poklonis mladjem burazeru.
High end kineske gitare su otpilike na cemu moze da se svira, a da se ne ulazu pare u nju. Sve preko toga placas za sitnice koje mnogo kostaju.
Ja sam skoro sve kupovao polovno i mislim da je to najbolja varijanta, bez obzira koju gitaru kupujes. Nove su mnogo skupe, cak i ove kineske, bar za nas standard, a i koju god da kupis izgubices na njoj kad ju budes prodavao. Naravno, nije nase trziste toliko bogato da na oglasima mozes uvek da nadjes sta te interesuje i da ti odgovara, ali vredi cekati, uvek nesto naleti.
-
Ne bih se slozio sa vama da ispod 300e nema dobre gitare i vredne paznje i da su sve kineske gitare tog ranga krs.Licno sam probao a kasnije i uzeo pre par godina corta od 200e koji izuva kako radi cak ima tremolo koji da se kupi u radnji nov kosta 50-60e u pitanju je wilkinsonov two point tremolo.Vise puta sam bio prisutan i svirao te jeftine gitare koje rade i vise nego dobro,nisu savrsene,ali rade korektno.Na jednoj svirci nisam mogao da verujem kakav ton covek izvlaci(u pitanju je stariji i iskusni gitarista)iz tenson strata i nekog digitec rp 6 procesora pa sve to u razglas.Realno niko od nas ovde ne zivi od muzike i po meni je bacanje para za skupu opremu ako se svira u stanu ili na po nekoj svirci gde one koji slusaju zabole da li je gitara od 200,400 ili 1000e niti oni cuju razliku u tonu izmedju tih gitara.To je samo moje misljenje neko i ne mora da se slozi sa tim.
kako se svaka tema svede na to kolko treba dati pare na opremu...interesuje li vas bilo sta drugo u zivotu 
do sad je *ebeno ocigledno da svako ima misljenje koje a) nece da promeni i b) hoce da nametne ostalima. Necemo doci do konacnog resenja, niko nece nauciti nista i takve diskusije samo sluze za verbalno izdrkavanje.
za*ebite ako boga znate

do sad je *ebeno ocigledno da svako ima misljenje koje a) nece da promeni i b) hoce da nametne ostalima. Necemo doci do konacnog resenja, niko nece nauciti nista i takve diskusije samo sluze za verbalno izdrkavanje.
za*ebite ako boga znate