Solderless vs lemilica

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Solderless vs lemilica

Post by Overdrive » 09 Dec 2015, 20:39

Treba naručim texas special

Ima onih koji se ne leme i onih koji se leme

Za ove solderless nisam ni znao da postoje, pa reko dal je neko instalirao to, jel to isti the đavo?

valjda ima neki menjual u tem paketu..

Fenderica

Re: Solderless vs lemilica

Post by Fenderica » 11 Dec 2015, 10:35

Overdrive wrote:Treba naručim texas special

Ima onih koji se ne leme i onih koji se leme

Za ove solderless nisam ni znao da postoje, pa reko dal je neko instalirao to, jel to isti the đavo?

valjda ima neki menjual u tem paketu..
Princip je isti, samo su nijanse.. :D Ali, kada smo kod ovih magneta, toliko hvaljenih i osporavanih, što baš oni? Da li si razmislio o klasičnim peessedam/šes'dvojkama fenderovim, ili nekim drugim markama? Recimo Lindy Fralin? Gledao sm neki klip gde mi se čini da Fralin magneti zvuče bolje:

Overdrive

Post by Overdrive » 11 Dec 2015, 10:50

već imam na jednom stratu te klasične

ovi će biti za drugog strata, već naručio sa TS loaded pickguard, sa sve cts potovima 8)

Fenderica

Post by Fenderica » 11 Dec 2015, 10:52

Overdrive wrote:već naručio sa TS loaded pickguard, sa sve cts potovima 8)
Sigurno preko 200 ojra, jel?

Overdrive

Post by Overdrive » 11 Dec 2015, 11:13

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:već naručio sa TS loaded pickguard, sa sve cts potovima 8)
Sigurno preko 200 ojra, jel?
ptako nekako

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 17:11

el stigli teksasi? Baš me zanima, ili li razlike kada si njih postavio i koliko si primetio na bolje, gore? To je ono što si očekivao ili sasvim neki drugi ton, filing? Daj neku recenziju, naravno ako su stigli! :)

Cope

Post by Cope » 29 Dec 2015, 17:54

Fenderica wrote:el stigli teksasi? Baš me zanima, ili li razlike kada si njih postavio i koliko si primetio na bolje, gore? To je ono što si očekivao ili sasvim neki drugi ton, filing? Daj neku recenziju, naravno ako su stigli! :)
Pa ono - Stiv Rej Ban, Neša Teksas Flad, i tako to... Pršte soprani staklo puca! :)

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Dec 2015, 18:17

Fenderica wrote:el stigli teksasi? Baš me zanima, ili li razlike kada si njih postavio i koliko si primetio na bolje, gore? To je ono što si očekivao ili sasvim neki drugi ton, filing? Daj neku recenziju, naravno ako su stigli! :)
Stigli su naravno.
Ne znam kakvu sad "recenziju"..Upakovani su odlično, sve žice su kvalitetne, debele, lemovi ispeglani, pickguard šildovan, majstor ih je samo prikačio praktično na izlaz, tj džek od gitare i uzemljenje i to je to

To su low output magneti i dopada mi se što može da se odvrne pojačalo (i da se lepo manipuliše volume na gitari) i da tako dobijem ton koji sam želeo, dakle ne previše twangy, ali ne ni previše jazzy, već neka srednja priča.

Rekklo bi se da su pogodni za detaljno clean sviranje, srv blues skroz

evo ovaj momak ih ima, odnedavno ga zapratih na yt

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:20

Overdrive wrote:
To su low output magneti i dopada mi se što može da se odvrne pojačalo (i da se lepo manipuliše volume na gitari) i da tako dobijem ton koji sam želeo, dakle ne previše twangy, ali ne ni previše jazzy, već neka srednja priča.
E to, ja pričam drugu da su teksasi slabiji od Fender usa standard magneta, da treba više ton pot da se odvne, on kaže da sam lud. Mislim da sam negde to takodje pročitao. Znači jesu slabiji? A ovo oko srednje priče, uf, ja bih i twangi i džezi u jednom, kažu uzmi šes'dvojke, ti su ono, drugi kažu, šes'devetke, i tako kao magarac izmedju dva plasta sena :mrgreen:

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Dec 2015, 18:24

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:
E to, ja pričam drugu da su teksasi slabiji od Fender usa standard magneta, da treba više ton pot da se odvne, on kaže da sam lud. Mislim da sam negde to takodje pročitao. Znači jesu slabiji? A ovo oko srednje priče, uf, ja bih i twangi i džezi u jednom, kažu uzmi šes'dvojke, ti su ono, drugi kažu, šes'devetke, i tako kao magarac izmedju dva plasta sena :mrgreen:
pazi, ovo twangy jazzy to je sve sa svim potovima na 10

možeš da dobiješ kakav hoćeš zvuk ako malo promuljaš potove, ali rekao bih ovako, na standardnoj poziciji da su malo više kompresovan zvuk

vrlo lepo reaguju na finese sa reverbom, drajvom itd..

nisam još probao da ih spuštam i dižem, pa da vidim i tu kako se ponašaju. Ima vremena

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:28

Overdrive wrote:
nisam još probao da ih spuštam i dižem, pa da vidim i tu kako se ponašaju. Ima vremena
Ja sam skoro bio do Ilijanija sa frendom, malo je pogledao moj strat, lep posao sam i sam uradio, jedino što mi je podešavao je baš ta visina magneta. On je to "od uha", znači, spušta ga sve dok se ton kada okineš žicu ne izjednači, ovako, kad su magneti previše blizu žica, ton nekako leluja, talasa, zavija, ...znači spuštaj dok zavijanje ne nestane. Tako nekako da ti objasnim. :ziveli: Inače, ovaj tvoj tip iz klipa više priča nego što svira, udavi ga haha

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Dec 2015, 19:06

Fenderica wrote:
Overdrive wrote: Inače, ovaj tvoj tip iz klipa više priča nego što svira, udavi ga haha

Post Reply