Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
metalstringer

Re: Oprema Koju Imate

Post by metalstringer » 22 May 2016, 11:03

RadeRas wrote:Znači, još jedan fuz, po meni najlepša kutija koju sam uradio do sada. Divlja trešnja, kapice od glogovog drveta, unutra Fulltone 70 sa BC108 trandžama, fino izgleda, moram da se pohvalim 8)
Spoiler:
Image
Spoiler:
Image
:ziveli:

Odlican.kako si radio finish?ja sam terao nitro lak (bezbojni) u 3 sloja,a posle 2 zavrsna sloja isto bezbojan izmesan sa malo bajca kada sam farbao gitaru.mozda bih neku gitaru radio na nacin kao sto izgledaju ove pedale,pa ako moze pomoc.i jos jedno pitanje,da li bi mogao da mi napravis overdrive tubescreamer pedalu i koja bi bila cena (pp)?

RadeRas

Post by RadeRas » 22 May 2016, 12:43

metalstringer wrote:
RadeRas wrote:Znači, još jedan fuz, po meni najlepša kutija koju sam uradio do sada. Divlja trešnja, kapice od glogovog drveta, unutra Fulltone 70 sa BC108 trandžama, fino izgleda, moram da se pohvalim 8)
Spoiler:
Image
Spoiler:
Image
:ziveli:

Odlican.kako si radio finish?ja sam terao nitro lak (bezbojni) u 3 sloja,a posle 2 zavrsna sloja isto bezbojan izmesan sa malo bajca kada sam farbao gitaru.mozda bih neku gitaru radio na nacin kao sto izgledaju ove pedale,pa ako moze pomoc.i jos jedno pitanje,da li bi mogao da mi napravis overdrive tubescreamer pedalu i koja bi bila cena (pp)?
Jaoo ..farbao sam je običnom bojom iz prve farbare, uvalili mi neku sa voskom, na vodenoj bazi. Jedino što nisam četkom, nego krpom pa ispada mnogo lepo Inače nije postojana, lako se ogrebe. :? Sjaj ima zato što sam drvo finiširao šmirglom 3000 granulacije. Može i da se ne lakira i sija. :) Gde mene nadje za klon TSa, ja učim za sebe, gde bih smeo nekome nešto da pravim da se brukam haha. Pogledaj oglase ima baš mnogo osoba koje rade pedale na osnovu originala, sigurno znaju da naprave veran originalu. Sad me ti naprimi na TS i evo pogledao sam sve što sam našao na netu od Tube Screamer šema i čudno da nigde nisam video šemu sa 7 tranzistora već samo sa 2? Ja imam TS-9 Ibanez i baš sam pogledao unutrašnjost, tamo ima 7 tranzistora i mislio sam da postoji identična šema za kopiju ali izgleda nešto izostavljeno. Poz i drago mi je da ti se svidjaju kutije. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 22 May 2016, 19:08

sta ce ti 7, verovatno je visak za kolo za switching. 2 su bufferi, 5 za switching....nema potrebe ni jedno ni drugo :) Dobar je TS, al mi nekako timmy na istu foru, a bolji. Imas i pot za kontrolu basa. Dosta transparentan ton a super dodje bass cut, pogotovo ako ga koristis da budzis pojacalo za metal (kapiram da to metalstringer hoce :) )
Spoiler:
Image

metalstringer

Post by metalstringer » 22 May 2016, 20:07

pa treba mi kao booster za metal a takodje i kao klasican overdrive za blues.pre neki dan sam video jedan maxon na tomanu po ceni oko 109 $.za klasican ibanezov TS 808 mnogo brate para treba.zato bih vise varijantu handmade da kupim.ras da mi uradi kuciste-wood stil a bancika, ako moze :), jedan taj klasican TS,da odradi elektroniku.timmy bi dobro dosao.valjda bi kostala jeftinije ta pedala od maxona i TS 808 :) a i draze bi mi bilo da posedujem jedan custom overdrive.

Frostensen

Post by Frostensen » 24 May 2016, 15:09

nemanjavelimirovic wrote: Image
Kako ti nije zao, de ce ti dusa d'ovo prodajes za drugi kombo :( Umetnicko delo u malom... pa papa idi kod onog iz Pankceva sto pravi ljudima pojacala, Tasm..Ta... Nenad neki, znaju ga ovde (sace me ubije sto prozivam), pa ako je raspolozen za konverziju, da ti srolja nekog cutom Fendera u to ::ranting::

Frostensen

Post by Frostensen » 25 May 2016, 13:27

Mislim, izvinjavam se sto ovako upadam. Ne znamo se, nego, bavim se dizajnom i ne mogu da ne primetim da je ovo jedno od najlepsih pojacala koje sam video ikad. Da l' si znao sta radis ili si slucajno je druga prica, nego eto, zali boze da ode kod nekog ko mozda nece voditi racuna.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 May 2016, 04:02

Danas, konačno i zvanično, propisno napravio board (a u pozadini se čuje uzdah olakšanja kompletnog Foruma: ''Fala ku*cu, prestaće da nas smara više):
Image
Dakle, kao što već znamo, Baba Slim mi je velikodušno poklonio njegov stari board (i kofer za isti), i usput mi dao gomilu dobrih saveta, za napajanje pre svega. :ziveli: Napajanje je izvedeno preko Ageha ispravljača o kojem je Baba govorio naširoko i nadugačko. Ja sam ga otvarao i pratio šemu, u principu je poput Boss napajanja, isto regulisanje napona preko 7809 kola, samo što ima dodatnu filtraciju i jaču amperažu. Praktično ceo board se napaja sa tog jednog ispravljača putem Mooer daisy chain-a koji sam kupio od člana Historic-a, ako se ne varam. Jedine dve pedale koje se napajaju na bateriju su wah (na kojem baterija traje pola godine), i Maxon SD-9 koji je osetljiv na napajanje i ipak provereno najbolje radi na Eveready bateriju. Sve je inače obezbedjeno naravno sa čičak-trakom, itd...
Lanac je sledeći: Crybaby GCB95 (true bypass) - Maxon SD-9 - Xotic BB Plus - Boss CS-3 - DIY Phase 45 - Arion SCH-1 - TC Flashback. Pre toga, strat, posle Peavey Classic 30.
U neko doba će umesto kompresora uleteti jedan DIY drive, a komp će stajati van boarda i dodavaću ga sa strane samo za narodnjačke tezge, i to bi bilo to.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 26 May 2016, 08:53

Interesantno, ja vec par nedelja radim, pa nikako da zavrsim za sebe jedan PB i bas tako ima taj izdignut deo :D

A gde se moze kupiti ta cicak traka, ja imam nesto slicno, ali ovo sto si ti koristio je prava stvar!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 May 2016, 10:09

@Tommy: :ziveli: :kiss: Uzgred budi receno, strava si ga skockao, super izgleda.

@Rockatansky: Samolepljivu cicak traku koju lepis na pedale mozes nabaviti u Uradi sam na Novom naselju, i nije jeftina, nepunih 400rsd je kutijica od 60 cm trake (majke im ga spalim, ranije se za te pare kupovalo pakovanje od metar i po ::ranting:: ::ranting:: ), a ova siroka koju lepis na board - ona je 200rsd/m u radnji koja prodaje te krojacke zezancije, u prvom pasazu s desne strane u Zmaj Jovinoj (ako ti je Miletic iza ledja), i nju zalepis univerzalnim lepkom (nikako super lepkom, on u ovom slucaju ne radi posao, ne znam zasto). Ovo je najsira traka koju drze, i meni je za ovaj board bilo dovoljno 2m da ga oblepim po celoj povrsini. Nogice sa donje strane kupljene u PSP electronic u Doza Djerdja. Ako te jos nesto zanima, pitaj. :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 26 May 2016, 12:22

Hvala, bac cu pogledati, znam da su te stvari skupe...

Ja imam neku malo uzu, belu, tu cicak, mozda ce raditi, nju cu na pedale a ta siroka sto ide na bord, to mi je potrebno. Hvala.

Aha kontao sam za nozice tamo da su kupljene, trebaju mi tamo i sarke za kofer, i jos ponesto, ali rade samo do 16h, pa nikako da stignem...

clapton

Post by clapton » 26 May 2016, 19:40

tommytigh77 wrote:Danas, konačno i zvanično, propisno napravio board (a u pozadini se čuje uzdah olakšanja kompletnog Foruma: ''Fala ku*cu, prestaće da nas smara više):
Image
Dakle, kao što već znamo, Baba Slim mi je velikodušno poklonio njegov stari board (i kofer za isti), i usput mi dao gomilu dobrih saveta, za napajanje pre svega. :ziveli: Napajanje je izvedeno preko Ageha ispravljača o kojem je Baba govorio naširoko i nadugačko. Ja sam ga otvarao i pratio šemu, u principu je poput Boss napajanja, isto regulisanje napona preko 7809 kola, samo što ima dodatnu filtraciju i jaču amperažu. Praktično ceo board se napaja sa tog jednog ispravljača putem Mooer daisy chain-a koji sam kupio od člana Historic-a, ako se ne varam. Jedine dve pedale koje se napajaju na bateriju su wah (na kojem baterija traje pola godine), i Maxon SD-9 koji je osetljiv na napajanje i ipak provereno najbolje radi na Eveready bateriju. Sve je inače obezbedjeno naravno sa čičak-trakom, itd...
Lanac je sledeći: Crybaby GCB95 (true bypass) - Maxon SD-9 - Xotic BB Plus - Boss CS-3 - DIY Phase 45 - Arion SCH-1 - TC Flashback. Pre toga, strat, posle Peavey Classic 30.
U neko doba će umesto kompresora uleteti jedan DIY drive, a komp će stajati van boarda i dodavaću ga sa strane samo za narodnjačke tezge, i to bi bilo to.
aj sa srecom vise i da snimis taj fejzer i Arion pod hitno. :D

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 May 2016, 20:18

Hvala, potrudiću se za snimak neki skorije.

metalstringer

Post by metalstringer » 26 May 2016, 21:40

tommytigh77 wrote:Danas, konačno i zvanično, propisno napravio board (a u pozadini se čuje uzdah olakšanja kompletnog Foruma: ''Fala ku*cu, prestaće da nas smara više):
Image
sa srecom da koristis! :ziveli: a sta je ovo narandzasto?

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 May 2016, 21:56

metalstringer wrote:sa srecom da koristis! a sta je ovo narandzasto?
Hvala! Ovo narandžasto je klon MXR Phase 45 koji sam sastavio. http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... 18&t=25180

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 May 2016, 22:51

do jaja bord matori! cestitam! :)

Post Reply