Trebam pomoc. Hvala unapred ;)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Trebam pomoc. Hvala unapred ;)
E sad. Imam pojacalo Aster LK-630 i sve odlicno radi osim overdrive efekta. Znaci kada je upaljen overdrive isto kao da gitara i nije prikljucena na pojacalo. Znaci umjesto efekta kao da je neka pauza. Ne znam sta je problem, mozda se neshto odlemilo, mozda dugme ali ako neko zna resenje, bio bih zahvalan da napise ovde.
Re: Trebam pomoc. Hvala unapred ;)
Da ti nije post gain na tom kanalu utisan? Hehehe .. znam da je glupo, ali odvrni prvo se potenciometre do pola pa probaj... 

To sam i ja na pocetku pomislio ali nije.
Onda ti je jednostavan problem, ali nosi pojacalo u servis.n00bcake wrote:To sam i ja na pocetku pomislio ali nije.
Mislim da ti je spalo napajanje sa toh kanala gdje je overdrive .. dakle kvar je tipa spao ti onaj konektor za napajanje i slicno ... meni se desilo na mojoj Randall glavi od truckanja u kombiju .. u fabrici nije bilo dobro stegnuto/zalemljeno ....
Ok. Hvala na brzom odgovoru.
Ima da ti uzmu 2000 za popravku, ako ti nije u garantnom roku!n00bcake wrote:Ok. Hvala na brzom odgovoru.
povraxca mi se od tranzistorskih pojachala sa efektima. uvek nesto crkava od "truckanja" ! mom ortaku se ista randall sje*o,i to kod line in-a!
Jebaji ga ... Dobar je Randall, alio eto pokatkad slabo stegnu stopice
@ n00bcake
Nedaj da te varaju, reci im u servisu da znas sta je u pitanju. Reci "spalo napajanje sa stampane ploce sa tog kanala pa vas molim samo da mi to vratite, da ja sada ne otvaram" ... da te ne farbaju u startu da je bilo ovo ili ono .... ako nemas garanciju, uzmi odvijac i odvrni sta treba da imas vizuelni pristum stampanoj ploci.
Jednostavno pogledaj da li kakva zica strci u zraki, odvojene .. ili nemoj ti, nadji ipak nekoga ko se razumije .. da je bar srednju elektro zavrsio ...
NARAVNO, AKO ODLUCIS TI DA POGLEDAS SAM UNUTRA OBRATI PAZNJU DA POJACALO BUDE ISKLJUCENO IZ STRUJE, OBAVEZNO!!!! PROVJERI DVA PUTA PRIJE NEGO UZMES ODVIJAC U RUKU!!!

@ n00bcake
Nedaj da te varaju, reci im u servisu da znas sta je u pitanju. Reci "spalo napajanje sa stampane ploce sa tog kanala pa vas molim samo da mi to vratite, da ja sada ne otvaram" ... da te ne farbaju u startu da je bilo ovo ili ono .... ako nemas garanciju, uzmi odvijac i odvrni sta treba da imas vizuelni pristum stampanoj ploci.
Jednostavno pogledaj da li kakva zica strci u zraki, odvojene .. ili nemoj ti, nadji ipak nekoga ko se razumije .. da je bar srednju elektro zavrsio ...
NARAVNO, AKO ODLUCIS TI DA POGLEDAS SAM UNUTRA OBRATI PAZNJU DA POJACALO BUDE ISKLJUCENO IZ STRUJE, OBAVEZNO!!!! PROVJERI DVA PUTA PRIJE NEGO UZMES ODVIJAC U RUKU!!!
Pogledao sam i cini se da je sve u redu. Mozda je i switch u pitanju. Opet hvala na odgovorima i naci cu nekoga ko se vise razumije da mi pomogne.