gitaristi i njihove gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- SiskoMarcetic
gitaristi i njihove gitare
Izvinjavam se ako je tema deplasirana ali search mi nije dao nikakvu korisnu informaciju.
Naime na nekim inostranim sajtovima dati su spiskovi gitarista sa svojim najcescim ili jedinim gitarama
kojima nastupaju.
Mene konkretno interesuje koji model je ona zuta gitara koju je pokojni Milan Mladenovic koristio
Naime na nekim inostranim sajtovima dati su spiskovi gitarista sa svojim najcescim ili jedinim gitarama
kojima nastupaju.
Mene konkretno interesuje koji model je ona zuta gitara koju je pokojni Milan Mladenovic koristio
- Rocket Roll
Re: gitaristi i njihove gitare
Misliš na Milanov Gibson RD?SiskoMarcetic wrote: Mene konkretno interesuje koji model je ona zuta gitara koju je pokojni Milan Mladenovic koristio
- tHe bLuEsMaN
Pa da najverovatnije misli na tog Gibsona..
Da li se on i dalje proizvodi?

- Rocket Roll
Bio je aktuelan neki limited run Standarda, ali verovatno su se već rasprodali: http://www.zzounds.com/item--GIBDSRD
- Dersu Uzala
Imali su 2007. RD Standard reissue. Pasivna elektronika. Originalne serije (RD Artist i RD Custom) su sedamdesetih imale aktivnu elektroniku.
- SiskoMarcetic
To je to hvala, a sad dal je neko raspoložen da napravi listu naših gitarista sa njihovim najčešće viđenim gitarama, onda bi na kraju mogli da izvučemo zaključak o popularnosti modela.
koga još interesuje popularnost modela??SiskoMarcetic wrote:To je to hvala, a sad dal je neko raspoložen da napravi listu naših gitarista sa njihovim najčešće viđenim gitarama, onda bi na kraju mogli da izvučemo zaključak o popularnosti modela.

- SiskoMarcetic
mene ,onako statisticki neobaveznoxspaceman wrote:koga još interesuje popularnost modela??SiskoMarcetic wrote:To je to hvala, a sad dal je neko raspoložen da napravi listu naših gitarista sa njihovim najčešće viđenim gitarama, onda bi na kraju mogli da izvučemo zaključak o popularnosti modela.
-
jesi li se ti to upravo dobrovoljno javio da napravis tu listu?SiskoMarcetic wrote:mene ,onako statisticki neobaveznoxspaceman wrote:koga još interesuje popularnost modela??SiskoMarcetic wrote:To je to hvala, a sad dal je neko raspoložen da napravi listu naših gitarista sa njihovim najčešće viđenim gitarama, onda bi na kraju mogli da izvučemo zaključak o popularnosti modela.

Da li neko zna koji je model gitara koju je Milan Mladenovic svirao na zadnjem koncertu i istorijat te gitare?
ako mislis na telekastera sa emg magnetima, to je neki rucni rad, ali ko ga je radio nemam pojma
Da,mislio sam bas na tu gitaru...!!Uvek sam se pitao koji je model ali nikad nisam nasao ni jedan koji je identican njegovoj a nema nikakav logo.majtimika wrote:ako mislis na telekastera sa emg magnetima, to je neki rucni rad, ali ko ga je radio nemam pojma
Tu gitaru je radio pokojni Meca (ima još beogradskih gitarista koji su svirali i sviraju njegove gitare)...djoksi wrote:Da li neko zna koji je model gitara koju je Milan Mladenovic svirao na zadnjem koncertu i istorijat te gitare?
Zanimljiva je gitara...Milan Mladenovic je svirao dosta dugo na njoj i uvek me intrigirao taj spoj telecastera sa humbuckerima i floyd rosom,pogotovo za to vreme a nikada nisam procitao nijedan clanak o njenom istorijatu i karakteristikama...eg303 wrote:Tu gitaru je radio pokojni Meca (ima još beogradskih gitarista koji su svirali i sviraju njegove gitare)...djoksi wrote:Da li neko zna koji je model gitara koju je Milan Mladenovic svirao na zadnjem koncertu i istorijat te gitare?
Meni se nikada ta njegova gitara nije svidjala haha. Na rokenrolu zauvek sam ga zadnji put slušao i gledao i svirao je baš tu gitaru. Šta zna dete šta je autentična gitara haha. Jebiga, bio i ostao legenda, i lepo što je imao svoju autentičnu gitaru da ga ljudi i po tome pamte.