EX-YU TOP 10

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Re: EX-YU TOP 10

Post by Doolio » 21 Jul 2008, 00:19

to je sasvim druga stvar i to je sasvim okej sto si sad rekao, ali jednostavno ne mogu da citam misli, pa reagujem na slova koja vidim.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Jul 2008, 00:24

Doolio wrote:nije receno 'ja ne volim ekv i nema ih na mojoj listi' nego su bili u pitanju sledeci postovi koji su na mene uticali da napisem to sto sam napisao:

duane - e ja neznam kako neko moze reci za ekv da nespada medju 10 naj bendova stare juhe...

dzoni - ja,jer ih ne slusam
Da, tu si u pravu ali ja sam pretpostavio da je johnny_b_good to napisao misleci da kaze da ih ne slusa jer ih ne voli...

Izmedju ostalog, siguran sam da svako ima jedan (ili koliko god) bendova o kojima razmislja kao ti o EKV-u.
Kao i ja o Block Out-u a ja sam jedini koji ih je napisao! :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Jul 2008, 00:45

cekaj, pa ja nisam napisao sta mislim o ekv-u:)

aj ovako da ne bude da samo serem po topicu, odgovoricu na temu, ali na svoj nacin, posto mi liste stvarno ne idu, nabrojacu nekoliko bendova bez bitnog redosleda i obrazlozicu svaki ukratko.

ekv - meni ovo sasvim odgovara za slusanje i u principu volim takvu muziku i konretno ceo taj fazon kod nas mislim da je najuspesniji sto se tice kvaliteta bendova. takodje mislim da su im pesme dosta raznovrsne.

bijelo dugme - sta god oni bili, uradili i predstavljali, ipak su bili veliki bend, interesantno je sto je meni tamo najjaci bas, znaci bas linija mi je fenomenalna. brega je znao sta radi, iz svake njihove faze ja mogu da izvucem nekoliko pesama koje me rade, dal zbog nostalgije ili zbog kvaliteta, nije mi bitno.

smak - kvalitetan bend, ali ne volim taj klasicni rok i hard rok fazon, bas mi ne lezi, isto tako ne volim ni scorpionse, cepeline, prpl, blek sabat i tako te stvari, pa je prirodno sto mi se ne svidjaju. ali ih moram pomenuti svejedno.

azra - specifican bend i vrlo dosledan onome sto su radili, volim odredjen broj stvari, ali nikad nisam bio neki fan preteran, slusam casually.

block out - jedan od retkih savremenih domacih bendova kome se dodje na svirku i ne bleji se i smaraju se ribe nego se stvarno slusa muzika, neverovatna atmosfera i fenomenalni rifovi sa dobrim tekstovima, razumljivijim od mladenovicevih iako vrlo slicnim.

disciplina kicme - ne slusam, ne volim taj fank dzez dzdz trip, ali imam ogroman rispekt prema koji, bas ogroman.

film - jedan od 'pametnijih' bendova u tom fazonu, gotivim da ih poslusam. isti komentar mogu da dam i za haustor, mada mislim da je haustor kvalitetniji bend.

partibrejkers - sta reci, kultni bend. inace mi ne leze po muzici, ali sam ih intenzivno slusao, jer po ostalim stvarima mi savrseno odgovaraju, obozavam taj urbani trip, da napravim malu digresiju, svidja mi se sto u poslednjih pet godina nastaje sve vise klinackih bendova koji su u tom nekom fazonu, neki to cak pocinju da nazivaju i treci talas.

ritam nereda - ajde, nisu bas ex yu, al dobro, mogu da se uglave u pocetku. meni su oni do jaja mnogo:) imaju jako specifican zvuk i stil koji nisam video ama bas ni kod jednog drugog benda, stranog ili domaceg. agresivne pesme su mozda nesto najenergicnije (zajedno sa panterinim) sto sam cuo i svaki element je podredjen tome, uklopljen i to jako dobro, tu je vokal, tu je bubanj, bas koji se 'rostilja', premasni rifovi (pogotovo u kasnijoj metal fazi).

nemam pojma, mogao bih da spominjem gomilu drugih bendova, ja u sustini sam veliki nostalgicar i melanholik, tako da meni lezi da cujem i jabuku, valjak, orkestar, kazaliste i sve te ex yu bendove u stvari, ali bilo bi besmisleno da sad nabrojim sto komada.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Jul 2008, 01:11

1) Azra (Bio sam istinski fan ovog benda, kad sam ih otkrio, na kraju osmog, to me je bas drmnulo)
2) Haustor
3) Idoli
4) Lacni Franz (ovo treba da poslusaju oni koji misle da je EKV vrhunac rok poJezije, a narocito oni koji misle da je siroti Bora Corba pesnik)
5) Sarlo akrobata (meni bolje i od Ekatarine i od Discipline, iz ove perspektive) :lol:
6) Love Hunters (nastali 1987, znaci stara Jugoslavija :wink: )

ako se setim jos nekog, ce dopisem.
Redosled je manje-vise slucajan, nije vrednovanje u pitanju.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Jul 2008, 10:25

E vidim Doolio je naveo Bijelo Dugme.Stavio sam ih i ja na listu.Oni bi zasigurno trebali biti na 1.mestu kad bi gledali realno.Ipak ovo ide prema ukusu.Dugme je imalo najbolje vokale,izuzetne tekstove i kvalitet,najvecu popularnost-tj svi su radili ono sto bijelo dugme radi.Ovo nisam ja odvalio ovo je rekao jedan iz Prljavog Kazalista :wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 10:58

johnny_b_good wrote:E vidim Doolio je naveo Bijelo Dugme.Stavio sam ih i ja na listu.Oni bi zasigurno trebali biti na 1.mestu kad bi gledali realno.Ipak ovo ide prema ukusu.Dugme je imalo najbolje vokale,izuzetne tekstove i kvalitet,najvecu popularnost-tj svi su radili ono sto bijelo dugme radi.Ovo nisam ja odvalio ovo je rekao jedan iz Prljavog Kazalista :wink:
jedini textovi koji su im valjali su bili oni sto ih je napisao Dusko Trifunovic....

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Jul 2008, 12:05

Guitar_thrill wrote:
johnny_b_good wrote:E vidim Doolio je naveo Bijelo Dugme.Stavio sam ih i ja na listu.Oni bi zasigurno trebali biti na 1.mestu kad bi gledali realno.Ipak ovo ide prema ukusu.Dugme je imalo najbolje vokale,izuzetne tekstove i kvalitet,najvecu popularnost-tj svi su radili ono sto bijelo dugme radi.Ovo nisam ja odvalio ovo je rekao jedan iz Prljavog Kazalista :wink:
jedini textovi koji su im valjali su bili oni sto ih je napisao Dusko Trifunovic....
daaaaj... :roll:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 12:46

sta da ti dam? hoces da otvorimo temu u batllegrounds gde ce ljudi da tumace dubokoumnost Bregovicevih textova? u celoj karijeri je napisao mozda 5-10 dobrih textova.....on je kao pisao u nekim metaforama koje nemaju veze sa vezom,koje ni on sam ne konta.....tipican primer je Sve ce to mila moja prekriti ruzmarin,snjegovi i sas......

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Jul 2008, 13:26

pa to je njihova odlika...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Jul 2008, 18:41

ne znam, ja gotivim i njihove debilne tekstove, jesu nebulozni, ali generalna poenta je jasna otprilike u svakom, a pesme kao celina su dobre i sa takvim tekstovima. a istina je da su fala bogu najbolji duskovi.
al dobro, ja dugme gotivim pa gotivim, prevelika mi je doza nostalgije da ih ne bi gotivio, jednostavno mi je nemoguce...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Jul 2008, 20:00

block out je vrh bend, samo mislim da se o njima neprica... neki ljudi zapravo ni neznaju sta to oni sviraju... gradski rok sa hevi elementima? xD

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Jul 2008, 20:13

ahahah gradski rok:)))
koliko ja znam, o njima se ne prica iz dva razloga: pod jedan, ne eksponiraju se, pod dva, zna se da su do jaja i nema tu sta da se prica. ne, stvarno, sad kad se setim, block out je JEDINI nas bend za koji nisam cuo da ga neko hejtuje, cak i ko ih ne slusa je u fazonu 'da da blokaut rispekt' i tu se zavrsava diskusija:)

serem, sad sam se setio brejkersa i obojenog programa, ni za njih nisam cuo hejtove:)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Jul 2008, 20:20

'Oces da cujes? :wink:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 21 Jul 2008, 20:32

haha, svejedno mi je, samo mi je bilo interesantno, barem ja nisam upoznao coveka koji ih hejtuje (osim ljudi koji nisu ni 2% u muzici, ali to ne racunam)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 21 Jul 2008, 21:05

Onaj car na elektrolizi je Gordan Paunovic. Ma bend je naj kod nas. Fenomen zestok. Moze da prica ko sta hoce i da ga poredi sa kim god hoce. "Ne tuci me ciko naci cu te kad porastem". :lol: "Ja vas stvarno ne razumem".

Post Reply