Za pocetak da kazem malo o sebi i o onome sto mi treba. Dakle, godina 40, akusticnu gitaru sviram jos od srednje skole. Sviram je skoro pa iskljucivo samo za svoju dusu (bilo je tu nekih gig-ova u mladosti), dakle iskljucivo amaterski. Nivo sviranja, recimo da bih mogao proci kao solidan ritam gitarista u svakom bendu, nije da ne znam, daleko od virtouza.

Da li je kriza srednjih godina (verovatno) ili ne, uglavnom resio sam da se pocastim nekom elektricnom gitarom. Sta zelim? Znam da hocu da bude stratocaster, znam da hocu maple fingerboard (svidja mi se), znam da treba da ima tremolo rucicu (ne za neko divljanje, ali cisto da se doda malo vibrata). Sto se tice cene, recimo da je gornji kapak 200 evra. Preferiram novu gitaru, ne zato sto bezim od polovnih, vec zato sto se bojim macke u dzaku. Ne razumem se dovoljno u elektricne gitare, novu bar mogu da reklamiram ako shvatim da nesto ne valja.
Sto se amp-a tice, za pocetak bi to verovatno bio Guitar Rig ili tako nesto na kompu, a kasnije bih uzeo nesto tipa Vox Mini 3 ili neko slicno modeling pojacalo, bitno je da im built-in efekte za zajebanciju.

Od onoga sto se nudi kod nas, recimo da su mi zapali za oko Jay Turser JT-300 stratovi, deluju mi najozbiljnije od 100e-gitara, osim toga video sam da Harley Benton ST imaju jako dobre ocene i review-ove, malo bi mi komplikovanije bilo doci do njih, ali ne i nemoguce. Naravno, sve je ovo iskljucivo sa interneta, ponavljam, el. gitaru nikada nisam imao, svirao mozda par puta u zivotu pre mnogo godina, tako da je moje prakticno znanje o njima nikakvo.
Ako neko ima neki predlog/savet bio bih vise nego zahvalan na njemu, ja sam se potrudio da sto blize objasnim moje zelje