Imam Servise Notes za CE2 u kome je objašnjeno kako se podešava taj trimer osciloskopom tako da je to najmanji problem. To mi je naredna preokupacija.

Jedno pitanjce, ovaj opamp TL022 čime ga vi menjate? Ima TL062 u MG.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Uzmi bilo koji JFET dual opamp.RadeRas wrote: Jedno pitanjce, ovaj opamp TL022 čime ga vi menjate? Ima TL062 u MG.
Onda rešen problemssmc wrote:Uzmi bilo koji JFET dual opamp.RadeRas wrote: Jedno pitanjce, ovaj opamp TL022 čime ga vi menjate? Ima TL062 u MG.
ma sta ce ti sve to, lemi, butaj, teorija je za strebereRadeRas wrote:Ove Boss pedale su stvarno obradjene haha. Hvala memorisao.
Baš lepo objašnjenotommytigh77 wrote:Pored service notes, ovo ti je isto vrhunsko štivo za CE-2, do sitnih crevca objašnjeno, imaš i šemu za True Bypass:
http://www.electrosmash.com/boss-ce-2-analysis
[/quote]TS je toliko prosta sema ...al to je to.Ima je bar u 200 pedla sa identicnim ili blago izmenjenim sklopom.
Sve ostalo je stvar reklame pojedinih firmi...oni zgrcu pare i ako se kod vecine nihovih proizvoda istanovi posle izvesnog vemena da bi ipak nesto trebalo promeniti da bi bilo "bolje"...tj zabavnije ili drugacije.Nema nista protiv toga oni placaju inzenjere,reklame ,radnike...to je sasvim u redu.
Ono sto mene ponekad zna da baci u bedak kao sto kolega rece je ...to sto mnogo ljudi ,muzicara mojih kolega...ne slusaju nego gledaju...
Puno puta robuju brendovima...i shvatam ih kad mi kazu...jeste tvoj rad kosta duplo manje ili vise al kome to sutra da prodam...ovako cu lakse bez obzira sto za godinu dana upotrebe iste isto toliko izgube na cenu novo/polovno...no sve to sad nije tema ovoga.
Dakle sve se moze podesiti na uvo...ko cuje i prepoznaje razliku definitivno moze...
Problem nastaje kad se hoce da vise pedala zvuci identicno ...zato bi trebao osciloskop ,zato sam ga ja koristio...jer sam imao problem da napravim nekoliko isti pedala sa potpuno istovetnim elementima koje ne zvuce isto
A kao ono Srpski gurui zgrcu pare na pedalama...pa evo ja sam bogat...
apollomusicservice wrote: ↑08 Apr 2017, 14:12Daphon E20DL konstrukcijski vrlo dobra pedala a uz malo prepravke, zamene dilej čipa i par trimer potenciometara sa podešavanjem ona zvuči sasvim dobro. Evo jednog primera.
https://soundcloud.com/apollomusicservice/daphon
Ovu nadogradnju sam uradio vise da se prikaze da relativno od jeftine pedale moze se dobiti solidna pedala uporediva sa drugima po vise parametara. Prvenstveno sam imao na umu Boss DM2 i DM3 modele kojima je cena vrlo visoka. Behringer VD400 je takodje vrlo korisna ali malo zaostaje za ovom po nekoliko parametara. Kuciste kod Daphon-a je masivno metalno dok ove druge plasticno, potenciometri su takodje daleko kvalitetniji kod prve a i 3102 cip kod Behringera unosi malo smetnje i bilo bi dobro zameniti ga. Cena modovanja nije velika ali opet kazem ovo je projekat cisto da mnogima da jos jednu varijantu ako imaju potrebe za analognim dilejom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest