Pozdrav svima,
Imam Squire Affinity gitaru staru 6 meseci kupljenu u Mitrosu. Citajuci po forumu vidim da mnogi menjaju magnete pa se pitam da li bi zamena istih poboljsala kvalitet zvuka na mojoj gitari. Na sajtu Squire za ovu gitaru pise samo da su u gitaru ugradjena 3 single coil pickup-a, ne pise kog proizvodjaca. Uglavnom pokusavam da sviram blues i classic rock i kada bi stavio neke Fenderove original da li bi zvuk bio bolji? Koliko bi me kostali novi magneti i ko bi mogao da ih zameni? I na kraju da li se to isplati?
Hvala na savetima unapred.
A da, pominje te i setup gitare. Da li bi ti to ucinilo mogu gitaru od 200E boljom?
Squire Affinity i zamena pickup-ova i setup???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Squire Affinity i zamena pickup-ova i setup???
пази свирам бас, али у сваком случају уради сетап према твојим потребама. Ја кад сам купио половни бас, жице су биле много до магнета опуштене ко бабине сисе, те сам морао да их подигнем подешавајући трас род, тј тензију врата (бар сам ја то тако схватио), и подешавајући висину жица на бриџу. Што се тиче магнета, нисам гитариста, али све зависи од врсте музике коју би свирао и тона који тражиш.
Надам се да сам ти мало олакшао проблем и помогао и око оног другог поста где помињеш тензију жица.
Надам се да сам ти мало олакшао проблем и помогао и око оног другог поста где помињеш тензију жица.
-
Uzimajuci u obzir sta bi svirao,da sam na tvom mestu,ja bih se opredelio za Fender Custom Shop Texas Special magnete.E sad,set sa 3 magneta u Mitrosu kosta oko 22000 dinara(bar je kostao),tako da ako imas para i nije ti zao da das vise za magnete nego sto si dao za gitaru,ovo je neka moja preporuka.U svakom slucaju,procesljaj malo forum,naci ces sigurno jos slicnih tema.
E ovo je sad diskutabilno.ndjordjevic wrote:I na kraju da li se to isplati?
U koliko je drvo na tvojoj gitari dobro i ako gitara na suvo ima dobar zvuk,bilo kakva nadogradnja će samo poboljšati instrument.
Medjutim...I ako se trudim da nemam predrasude po pitanju marki gitara,mislim da tvoj Affinity i nije radjen od nekog kvalitetnog drveta,niti da ima neki naročit ton na suvom...Nadam se da grešim,ali moje iskustvo sa jednim Squire-om iz Affinity serije je zaista loše i mislim da ne vredi ulagati u njega.
Da probam da to objasnim plastično,ako na Yugu staviš spojlere,kožna sedišta i BMW-ov motor,biće bolji,ali nikada neće biti nešto pompezno.Dobićeš tek toliko da se po neko okrene za njim i kaže "Dobra fora".Moćićeš da ga voziš max 130 km/h jer mu karoserija i sve ostalo nije predvidjeno za brzine iznad 100km/h i uvek će ti biti mali.
Medjutim, ako na jednu prosečnu Opel Kalibru staviš isto to,dobićeš auto koji može,po odredjenim karakteristikama, da izajde na crtu mnogim Mercedesima,BMW-ima i sličnim proizvodjačima.Ići će bar 160 km/h,biće dovoljno veliki i mnogi će želeti da ga provozaju.
Moje mišljenje je da nadogradnju vredi raditi samo ako imaš koliko-toliko dobru osnovu.A mislim da Affinity nije baš neka osnova.
Takodje,imajući u vidu da ti je ovo prva el. gitara i predpostavljajući da si početnik što se sviranja tiče,mislim da ne bi trebalo da se preterano opterećuješ modifikacijama,nego džitru u ruke i udri po žicama dok ti jagodice ne oteknu!Modifikacije dolaze tek kasnije,kada stekneš iskustvo i kada tačno znaš šta želiš,jer kako nisu sve felne iste za sva kola,tako i nisu svi magneti isti za svaku gitaru i vrstu muzike.
Medjutim...I ako se trudim da nemam predrasude po pitanju marki gitara,mislim da tvoj Affinity i nije radjen od nekog kvalitetnog drveta,niti da ima neki naročit ton na suvom...Nadam se da grešim,ali moje iskustvo sa jednim Squire-om iz Affinity serije je zaista loše i mislim da ne vredi ulagati u njega.
Da probam da to objasnim plastično,ako na Yugu staviš spojlere,kožna sedišta i BMW-ov motor,biće bolji,ali nikada neće biti nešto pompezno.Dobićeš tek toliko da se po neko okrene za njim i kaže "Dobra fora".Moćićeš da ga voziš max 130 km/h jer mu karoserija i sve ostalo nije predvidjeno za brzine iznad 100km/h i uvek će ti biti mali.
Medjutim, ako na jednu prosečnu Opel Kalibru staviš isto to,dobićeš auto koji može,po odredjenim karakteristikama, da izajde na crtu mnogim Mercedesima,BMW-ima i sličnim proizvodjačima.Ići će bar 160 km/h,biće dovoljno veliki i mnogi će želeti da ga provozaju.
Moje mišljenje je da nadogradnju vredi raditi samo ako imaš koliko-toliko dobru osnovu.A mislim da Affinity nije baš neka osnova.
Takodje,imajući u vidu da ti je ovo prva el. gitara i predpostavljajući da si početnik što se sviranja tiče,mislim da ne bi trebalo da se preterano opterećuješ modifikacijama,nego džitru u ruke i udri po žicama dok ti jagodice ne oteknu!Modifikacije dolaze tek kasnije,kada stekneš iskustvo i kada tačno znaš šta želiš,jer kako nisu sve felne iste za sva kola,tako i nisu svi magneti isti za svaku gitaru i vrstu muzike.

-
Ako je covek pocetnik,onda se slazem sa mr. Blingom.Jer bolje mu je da taj novac potrosi na edukaciju i poboljsanje svojih sposobnosti nego na nove magnete.I ja sam u pocetku mislio da prava gitara "svira sama",pa onda otisao u Mitros i probao Mark Knopfler-ov Stratocaster i video da znam isto toliko koliko sam znao na mom Squier-u.Tako da,osetices nek manju razliku i to je to(ukoliko si pocetnik,i ukoliko su magneti na tvojoj gitari ispravni).
A ako nisi pocetnik,ja sam ti naveo moj izbor,ali opet je mozda bolje cuvati pare za nesto ozbiljnije pa tek na njemu raditi modifikacije.A ako budes prodavao tvoju modifikovanu gitaru neces tesko da ces uspeti da uzvuces koliko si dao za magnete.
Eto toliko od mene.Na tebi je izbor.
A ako nisi pocetnik,ja sam ti naveo moj izbor,ali opet je mozda bolje cuvati pare za nesto ozbiljnije pa tek na njemu raditi modifikacije.A ako budes prodavao tvoju modifikovanu gitaru neces tesko da ces uspeti da uzvuces koliko si dao za magnete.
Eto toliko od mene.Na tebi je izbor.