Ma, ''duh onoga sto je Bukli radio'' si ti ustanovio. To su neke tvoje konstrukcije...
Jos nisi odgovorio smatras li tekstove Leonarda Koena kic-pesmicama, konkretno, da li je Hallelujah glupa pesmica u istom rangu sa "Ako ima boga"? Taj odgovor cekam...
Vidi, tim citiranjem njegovih tekstova neces nista postici, ne trudi se preterano. Nije sve u recima, nego i u tome kako se otpevaju, zar ne?
Odnosno, kad Mark Sandman otpeva:
I'm never going back never going back to you
I'm never going to see you again
I'm never going to dig out your picture
I'm never going to look you up someday
Life is very short
You don't love me anymore
So I'm never going to see you again
[ Find more Lyrics at
http://www.mp3lyrics.org/9ctc ]
I'm never going to write you a letter
Never going to call you on the phone
I'm never going to drive by your house
I'm never going to catch you coming outside
Never going to walk up your walk
And ring your bell
And feel you fall into my arms
I'm never going to see you (x2)
I'm never going to see you again
Your gone for good
onda je to istinski potresno, u stvari vise onako fino melanholicno i sentimentalno...
(Da na to ste vi prikriveni metalci alergicni). Da se neko drugi pri'vatio toga ne bi valjalo.
Uostalom, ako krenemo da se gadjamo losim rok-stihovima, necemo daleko dogurati. Ja od pjevaca ne ocekujem da bude i pjesnik, ako se desi - dobro, ako ne -nikom nista.
I da, izvini, gde se to Bakli deklarisao kao vesnik neke ''nove osecajnosti'' koju stalno pominjes? Ja sam stvarno malo citao o njemu, vise sam slusao njegovu muziku, pa ako imas neke izvore, bio bi' zahvalan...
I za kraj, 'ajde malo i ja da opicim koji citat, sa Vikipedije:
Grace won appreciation from a host of revered musicians, including members of Buckley's biggest influence, Led Zeppelin.[73] Jimmy Page considered Grace close to being his "favorite album of the decade".[74] Robert Plant was also complimentary.[75] Others who had influenced Buckley's music lauded him:[76] Bob Dylan named Buckley "one of the great songwriters of this decade",[75] and, in an interview with Village Voice, David Bowie named Grace as one of the ten albums he would take with him to a desert island.[77] The album eventually went on to feature in Rolling Stone's 500 Greatest Albums of All Time in 2003, appearing at #303.[78]
Jbg, Bob Dilan nije studirao knjizevnost, pa sigurno nije dovoljno kompetentan, mo's misliti - knjizevnos'...