Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

XtrmntR

Re: Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Post by XtrmntR » 28 Jul 2008, 14:15

Ne da lici, nego jeste, vidi se na headstocku. :) Ako je ovaj rg550 370e, onda je vrlo dobra kupovina ako je iole u OK stanju. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2008, 14:42

Pa da, ali Cortex je napisao da je Washburn u pitanju, pa sam se malko zbunio...

A inace, Cortex, jesi li zainteresovan za nesto poput ovoga:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image ... guitar.jpg

???

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jul 2008, 14:56

Pa i meni se chinilo da je Ibanez ali jbga chovek je tu sliku stavio u oglas. Zvao sam lika i on mi reche da je gitara crna(?!) te je ova slika definitivno zalutala nekako u taj oglas i molim moderatore da je uklone, zbog greshke.

@sinisake
Sure. Why not? What did you have in mind? :)

Takodje nadjoh i ponudu za Yamaha RGX-112 gitaru oko 300 evra, shta mislite o ovoj gitari? Ja neshto nisam odushevljen, bilo bi super kada bi me neko iskusan demantovao. :D

Vrlo sam blizu toga da sve poshaljem u biiiiip!!! i da kupim prvu NOVU chiji mi vrat bude odgovarao. Pa yebem ti kupovinu, koliko cimanje...najgore je kupovati gitaru za 300 i kusur evra. :grummel_2:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2008, 15:17

Pa yebem ti kupovinu, koliko cimanje...najgore je kupovati gitaru za 300 i kusur evra. :grummel_2:
Eh, i ja sam tako mislio dok se nije ukazala mogucnost da potrosim ~1000 e na gitaru.
(Pare jos nisu u mojim rukama, ali gitara mi je u mislima :mrgreen: )

Sad vidim da je zajebano kupovati gitaru, koje god pare da su u pitanju. :grummel_2:

Samo nemoj da zuris!

A glede onog sto sam ti pokazao. Pa vidi, ja sam trentuno vlasnik jednog takvog Ibaneza, a u neko dogledno vreme, cim se dokopam para, kupio bih novu gitaricu(videces da sam otvorio temu o tome).

Posto nisam dovoljno bogat da ''drzim'' dve, a ako ti ne zuris, a zainteresovan si, mozemo o tome nastaviti na PP.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Jul 2008, 09:11

Nemoj tu Yamahu da kupujes. Ja inace volim Yamaha gitare, pa kad ti ja kazem da ne kupujes ovaj komad, onda mozes misliti ;)...

Ovu gitaru je imao moj poznanik, i zadrzao je 6 meseci i uvaljao je dalje. Mozda bi nesto moglo da se izvuce iz ove gitare sa promenom magneta, mada se meni cini da drvo koje je korisceno i nije bas nesto spec. Probao sam je na suvo, i gotovo da se ne cuje, sto ce reci da te ispod farbe cekaju razna cudna iznenadjenja. Kad u takav trup srafis magnete, niko ne zna sta ces da dobijes... A nije bas da ce neko da ti da magnete da probas... Tako da se po meni ta akcija nije isplatila, ali na ovom komadu koji sam ja probao. Kao i kod svih jeftinijih gitara vazi da je pozeljno probati vise komada.

Drugi nedostatak je hardver. Ako koristis vibrato, ode stim k'o nista. Ali ono - bas k'o nista. Ovo je za mene bilo veliko iznenadjenje, nisam navikao na takve stvari kod Yamahe.

Ton je sa fabrickim magnetima ok ako ces da sviras samo metal iz osamdesetih. Koliko vidim, ti bi svirao svasta drugo, ponajmanje metal iz osamdesetih.

Tu je i problem cene. 300 eura za takvu gitaru je previse. Iskreno, 100 do 150 je cena koju bih ja prihvatio, i onda da imam neku gitaru za zezanje po kuci, ne bih je za nesto ozbiljnije koristio.

Cini mi se da je ova gitara radjena kao jeftin klon Ibaneza i ESP-a iz doba kada je shredding bio jako popularan, samo nisu hteli da se otvore za kompletan hardver za shreddere, nema floyd, nema top lock...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 Jul 2008, 12:23

Cortex wrote: Takodje nadjoh i ponudu za Yamaha RGX-112 gitaru oko 300 evra, shta mislite o ovoj gitari? Ja neshto nisam odushevljen, bilo bi super kada bi me neko iskusan demantovao. :D
Opet greshka, lik mi je poslao slike i gitara je RGX 312! E sad Kristijane, aj malo o ovoj :) ili neko drugi ako neshto zna... a slike koje mi je poslao su sledece:

slika1
slika2
slika3
slika4

Shta mislite?
Vrlo sam blizu toga da sve poshaljem u biiiiip!!! i da kupim prvu NOVU chiji mi vrat bude odgovarao. Pa yebem ti kupovinu, koliko cimanje...najgore je kupovati gitaru za 300 i kusur evra. :grummel_2:
Ovo je tachnije nego ikad. Najverovatnije cu uzeti neki PAC112J (ipak ne zhelim da se odreknem single-ova) model i shtekati pare za neko pojachalo... Smorio sam se zhestoko.

Hvala svima na komentarima...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 29 Jul 2008, 13:37

Ako mislis da vidimo slike mraces da nam das sifru za tvoj gmail :D

XtrmntR

Post by XtrmntR » 29 Jul 2008, 13:58

A i adresu. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Jul 2008, 14:04

Tu nisam imao u rukama, pa ne znam sta da ti kazem. Svirao sam rgx 520 i da imam sada pare, veruj mi sad bih je odmah kupio. Nadam se da im rast cifre u oznaci modela ide u korak sa rastom kvaliteta ;)

Salu na stranu, ako cu da sudim prema komentarima sa Harmony Centrala, nisam siguran da je to bas pametna kupovina, i dalje tvrda cena...

Nije isklljuceno da je to instrument star vec 20 godina, a nekako imam utisak da se niko nije bas pohvalio da ga je floyd vibrato lepo sluzio na ovim jeftinijim gitarama, i ko zna sta je od njega ostalo sada posle 20 godina. Ako ces da menjas kobilicu, razmisli da li je pametno da sad das 300 eura.

Meni se cini da je Yamaha odustala od ovog tipa gitara. Ovaj 520 model koji sam spomenuo jos uvek moze da se nadje u prodavnicama, ali ne i na njihovom sajtu. Meni je zanimljiv jer ima hard tail (sta vise, string-through-body, kao na AES 620), 2xH magnete, a dugu skalu, 25,5", zanimljiv instrument, neobican spoj, dobije se malo bistriji ton zbog duge skale, a ima snazan ton humbuckera. Jos uvek imaju jednu niskobudzetnu shredder-like gitaru i na svom sajtu, i po nasim prodavnicama, koja je valjda oko 250 eura nova, to je rgx 121 i tu sam u prodavnici malo "cacnuo" ali ne dovoljno da dam precizniji sud. U sustini, nije mi delovala dovoljno zanimljivo da je detaljnije gledam. Ta nema floyd kobilicu, izgleda da su i sami zakljucili da im je na jeftinijim modelima to mnogo slaba tacka. Inace ova 520 je "malo" skuplja...

Dok ne probas, neces znati, ali meni se ovako cini da to nije bas dobra ponuda. Moram da se ogradim, mozda gresim, to mi je neki opsti utisak uzevsi u obzir sta jesam svirao od Yamaha gitara, i sta sam video kao komentar korisnika.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Jul 2008, 00:27

KnightOfDoom wrote:Ako mislis da vidimo slike mraces da nam das sifru za tvoj gmail :D
Au jebote, ovo mi nije ni palo napamet :lol: samo sam desni klik copy image location i pichi! :lol:

Hahahahaha, strashno :D Nema ni veze, poslushacu Kristijanov savet i ne ramatrati tu gitaru.

Reshio sam da sutra odem i kupim gitaru. Gotova stvar. Shvatio sam da moji prohtevi i nisu tako veliki, treba mi pouzdan, stabilan(ne, necu da se penjem na njega :D ) instrument koji ce pre svega imati dobar clean zvuk, od finog drveta(ne volim kad uzmem gitaru u ruke pa imam utisak da drzhim neku igrachkicu) i obavezno gitara sa single coil magnetima. Ipak mi se ne dopada zvuk humbucker-a na gitarama koje sam u mogucnosti da kupim u ovom trenutku(sem kod jednog Peavey modela u Artistu koji je strava gitara ali mi se vrat ne dopada, jbga...). Kad se sve ovo sabere, PAC112J dodje ta gitara i to je gitara koju cu 90% sutra i kupiti. Javljam se sutra nakon kupovine a vama svima hvala na komentarima i shto ste pratili ovu temu.

:)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Jul 2008, 17:50

Danas reshih da odem do josh par prodavnica, prva bejashe Music Media Centar. Tamo sam se zagledao u jedan Ibanez, SA260 FMAMB (jbt, koja oznaka), gitara izgleda prelepo, i ja reko' ajde da je probam, mada Ibanez mi ni u snu nije padalo na pamet da kupim... Probao sam je kroz neko Ibanez pojachalo(iako sam reshio bio da sve gitare koje probam probam kroz Roland Cube kako bih imao bar neki reper u poredjenju) koje stvarno razbija i veoma mi se dopala. Prvo shto mi se dopalo je versatilnost tonova, H-S-S konfiguracija magneta daje veliki izbor, i zaista je svaki od 5 polozhaja jako lepog zvuka i velike su razlike u bojama. Vrat je ok, nije bash najudobnija gitara koju sam svirao, pogledam cenu, 28600 din., ok...za takvu gitaru je stvarno ok cena. Odem do Mitrosa...

U Mitros-u sam nashao veoma interesantne Schecter gitare, Extreme Omen im je naziv. Dva Humbucker-a, ali ono shto je mene odushevilo je prisustvo coil spliter-a u okviru tone potenciometra(samo se isti povuche na gore) tako da gitara praktichno daje 6 razlichitih izbora zvuka! Zvuk hum-ova je taman i bash bash debeo, ali uz splitovanje se dolazi do vrlo interesantnih drugih zvukova. Izrada je prosto odlichna, veoma lepo drvo, komforan vrat, lepo i izgledaju gitare, cena 28450 din. Zamalo da uzmem neku od ovih! Preporuchujem svakome ko zheli dobru gitaru u ovom cenovnom rangu da OBAVEZNO baci pogled na ove gitare! (pokushah da nadjem sliku na njihovom sajtu i ne uspeh!?!?!?!?!?)

Potom probah Yamaha PAC112J koju sam i hteo prvobitno da kupim, na Cube-u naravno, i ponovo shvatih koliko je to lepa gitara za male pare, jednostavna, lepog zvuka, ubistvenog hum-a za neki metal recimo(chak i na Cube-u...) i tako...
Na kraju se reshih da ponovo odem u Music Media Centar i probam onaj Ibanez na Cube-u i to je bilo to. Do sada nisam napomenuo da sam sve gitare iskljuchivo svirao na clean, uz tipa pola minuta distorzije chisto da chujem boju u tom rezhimu rada...
Ovaj Ibanez je zvukom oduvao Pacificu i zvuk mi se uchini mnogo lepshim i zhivopisnijim od gore pomenutih Schecter gitara(nekome ce se one sigurno svideti, ja sam trazhio drugi zvuk i to je to). Zvuk je na dist-u takodje odlichan kod ove gitare! I onda ja kazhem liku za Schecter i njihove coil spliter-e i lik uhvati tone potenciometar na tom Ibanezu, podizhe ga gore i ja shvatih da i ta gitara ima isto to. Onda sam prekalkulisao, Pacificu cu jako teshko prodati, svaki klinac zheli Ibanez. I uzmem nju. :) Lik koji radi tamo me je odushevio svojom strpljivoshtju i predusretljivoshtju. 3 puta je on meni radio setup gitare tamo na licu mesta dok nisam bio zadovoljan! Menjao zhice, odaljivao ih, priblizhavao vratu, centrirao shipku u vratu(bar mi se chini da je rekao da to u nekom momentu radi), i na kraju cu ipak malo josh da podignem zhice :D :D Naravno, ja ne znam da ovo uradim, iako je verovatno najlaksha stvar na svetu :D , pa cu sachekati sledeci BG jam :hide: :mrgreen:

Evo slika(uzhivo izgleda josh bolje, verujte mi) i karakteristike gitare:

Image

Body Type: Solid Body
Body Wood: Mahogany
Bridge Pickup: IBZ AHS2
Bridge Type: SAT Pro II Tremolo Bridge
Controls: Chrome
Fretboard: Rosewood
Fretboard Radius: 16
Hardware Color: Polyurethane
Middle Pickup: IBZ AHS1
Neck Joint: Bolt-on
Neck Pickup: Volume / Tone
Neck Shape: C-Shape
Neck Wood: Maple
Number Of Frets: 22
Number of Strings: 6
Nut Width: 42mm
Pickup Configuration: Other
Pickup Selector: None
Scale Length: 25 1/2" (648 mm)
Top Wood: with Flame Maple
Tremolo: IBZ True-Duo Bucker
Tuners: 5-way

Skapirao sam probajuci razne gitare ovih dana da meni odgovaraju jumbo pragovi(a one Schecter gitare imaju bash njih) dok ovaj Ibanez ima medium pragove, shteta... Dopada mi se veoma, shto ova gitara nema Floyd Rose(or whatever) jer jednostavno, nisu dobri na jeftinijim modelima... Na kraju, ramishljam, da mi je neko rekao da cu posle tolike potrage za pravom dzhitrom kupiti Ibanez... ali eto :) Gitara je solidne tezhine, nisam ni znao da je telo od mahagonija dok nisam doshao kuci. Uskoro cu okachiti neku sliku bash moje gitare, bzvz da bude samo ova generic sa sajta...

Veoma sam zadovoljan kupovinom, nadam se da ce nekome ova tema i moji naknadni utisci koje cu ovde izneti biti od koristi.

Ispostavilo se da me ushi nisu prevarile, pogledah i na netu utiske drugih i evo ih LINK. Very nice, huh?

:)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 30 Jul 2008, 18:00

Cestitam i da te sluzi sto godina :mrgreen:

Btw,cekam da vidim slike i da je malo cujemo :)

friedman

Post by friedman » 30 Jul 2008, 20:01

Svaka cast na kupovini, gitara stvarno izgleda prelepo!!! Kad budes mogo okaci neke slike bas tvoje gitare :)

P.S. Da nije u Music Media Centru radio jedan niski, celavi mozda? Dosta je ljubazan, sve mi je detaljno objasnio sto me interesovalo. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Jul 2008, 20:36

Nek ti je sa srecom, i da te dugo i lepo sluzi. Ovako po specifikacijama deluje kao mnogo fin instrument, a sam kazes da si zadovoljan sa zvukom - dakle sve na svom mestu. Woo yay!

Enterprise

Post by Enterprise » 30 Jul 2008, 21:50

Cestitam na kupovini.Mnogo mi se svidja boja tvoje gitare :D,dobro si izabrao :D.Da te sluzi 100 godina.

Post Reply