svaka cast druze , ne znam sta vise da kazem .....
Avantura izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Avantura izrade gitare
ovaj viden je (u dobrom smislu) LUD !!!!!  

Super! 

Uradjena je na isti princip kao ona (tj koliko vidim istog je oblika)

Uradjena je na isti princip kao ona (tj koliko vidim istog je oblika)
Jeste.Critical wrote:Uradjena je na isti princip kao ona (tj koliko vidim istog je oblika)
Potuno isti oblik i dimenzije kao na prvoj (čak je i gornja ploča druga polovina daske koja je ostala od prve gitare).
Razlika je jedino u kombinaciji drveta (po želji naručioca).
Gitara je odlicna samo ja bih stavio manje kapice na potenciometre ove strse nekako.

Da, razmišljao sam i ja o tome.kljaja wrote:Gitara je odlicna samo ja bih stavio manje kapice na potenciometre ove strse nekako.
Ali kao što rekoh naručilacje imao presudnu reč. Njemu su manje kapice nezgodne i teške za "hvatanje" na brzinu u toku svirke (a iskreno ima istine u tome).
E pa Videne ovo je stvarno super, vidim ja da će da padne jedna serijska proizvodnja ovog tvog modela, evo sada kada se polako približavamo Evropskoj uniji (valjda hoćemo  
 ) mogao bi da uzmeš jedan kredit za mala preduzeća i otvoriš fabričicu za početak a kasnije neka svetski proizvođači drhte pred naletom MADE IN SERBIA gitara. 

NikolaNis wrote:E pa Videne ovo je stvarno super, vidim ja da će da padne jedna serijska proizvodnja ovog tvog modela, evo sada kada se polako približavamo Evropskoj uniji (valjda hoćemo) mogao bi da uzmeš jedan kredit za mala preduzeća i otvoriš fabričicu za početak a kasnije neka svetski proizvođači drhte pred naletom MADE IN SERBIA gitara.
Posebno mi se dopada ideja o uzimanju kredita
Ja cu da budem predstavnik za Austriju i Nemacku  

Covece samo uzmi kredit pocni i eto odmah razradjen posao

Covece samo uzmi kredit pocni i eto odmah razradjen posao
Pa **** ga, volim da širim optimizam oko sebe...viden wrote:NikolaNis wrote:E pa Videne ovo je stvarno super, vidim ja da će da padne jedna serijska proizvodnja ovog tvog modela, evo sada kada se polako približavamo Evropskoj uniji (valjda hoćemo) mogao bi da uzmeš jedan kredit za mala preduzeća i otvoriš fabričicu za početak a kasnije neka svetski proizvođači drhte pred naletom MADE IN SERBIA gitara.
Posebno mi se dopada ideja o uzimanju kredita.
Evo, nešto se radilo u ovim vrelim danima.
Kako sam malo više svirao "akustiku" uželeo sam se električne gitare pa je tako nastao i ovaj stratocaster.

Telo je izrađeno od jove (joha, jalsa), vrat od javora sa pločom za pragove od palisandra.
Kako su vremenske prilike bile dobre, a ja sam hteo da sve bude kao kod "dobrih starih Fendera" ovaj put sam stavio nitro finiš.
Inače, ovo je moj prvi "sunburst" pa je, nakon tone obojenih dasaka radi vežbe, rezultat potpuno zadovoljavajući.
"Gvožđuriju" sam skupljao godinama pa tako i nemam uvid koliko bi to sada koštalo.
Pickup-ovi su posebna priča. Kako sam hteo nešto "posebno" (
 ) magnete sam "motao" sam, ručno (tj. uz pomoć male naprave izrađene od ručne bušilice) na AlNiCo jezgru i prvi utisci su sasvim pozitivni. Mogu da kažem da se oseća razlika u poređenju s mašinski motanim magnetima.

Kako sam malo više svirao "akustiku" uželeo sam se električne gitare pa je tako nastao i ovaj stratocaster.

Telo je izrađeno od jove (joha, jalsa), vrat od javora sa pločom za pragove od palisandra.
Kako su vremenske prilike bile dobre, a ja sam hteo da sve bude kao kod "dobrih starih Fendera" ovaj put sam stavio nitro finiš.
Inače, ovo je moj prvi "sunburst" pa je, nakon tone obojenih dasaka radi vežbe, rezultat potpuno zadovoljavajući.
"Gvožđuriju" sam skupljao godinama pa tako i nemam uvid koliko bi to sada koštalo.
Pickup-ovi su posebna priča. Kako sam hteo nešto "posebno" (
Svaka cast, ovo izgleda izuzetno lepo!
Nego, da li bismo mogli da cujemo neke snimke?
Kako ta lepotica radi, bas me zanima?
Jos jednom - sve pohvale!

Nego, da li bismo mogli da cujemo neke snimke?
Jos jednom - sve pohvale!
Pa šta bi vi hteli?sinisake wrote:Nego, da li bismo mogli da cujemo neke snimke?
I da izgleda lepo i da dobro zvuči
Šalu na stranu potrudiću se da je snimim kol'ko-tol'ko pristojno.
Inače nemam dobro pojačalo, integrisana muzička...
Al' potrudiću se da se negde "ogrebem" za snimak čim ugrabim malo vremena.
Jebote izgleda ko prava gitara,hahahahh
Covece svaka chast,ja sam mislio da si se samo bacio na akusticne kad ono..........
ODLICHNO!! Jedva cekam da je cujem ,bas me zanima kakve si magnete "skuvao"

Covece svaka chast,ja sam mislio da si se samo bacio na akusticne kad ono..........
ODLICHNO!! Jedva cekam da je cujem ,bas me zanima kakve si magnete "skuvao"
Ma, tako je najbolje, nema varanja, direkt u line-in i eventualno neki Amplitube, pa da cujemo...viden wrote:Pa šta bi vi hteli?sinisake wrote:Nego, da li bismo mogli da cujemo neke snimke?
I da izgleda lepo i da dobro zvuči?
Šalu na stranu potrudiću se da je snimim kol'ko-tol'ko pristojno.
Inače nemam dobro pojačalo, integrisana muzička....
Al' potrudiću se da se negde "ogrebem" za snimak čim ugrabim malo vremena.