Monster kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Monster kablovi
Pa, nemam pojma, ja zapravo nisam ni mislio da ga prodajem. Ali, ako ti toliko znaci ja bi ti prodao za 60-tak dolara (3000 dingera) koliko sam ga platio. Kupio sam ga u Guitar Center-u u Rockville-u (Washington DC)
pozzz
pozzz
- Cilal Najed
Django, hvala ti na drugarskom odnosu i da sviram bas kupio bih ga odmah, ali mislim da si ti kupio model za bass, a ja zelim iskljucivo model za akusticne instrumente sa fancy drvenim dzekom. Mislim i da se razlikuju u zvuku jer kada sam probao gore navedeni "skupi kabal" koji je na basu radio neverovatno dobro, na mom instrumentu nije bilo nikakve razlike...
U svakom slucaju jos jednom hvala!
p.s. da li si ga uporedjivao sa nekim kablovima dostupnim u srbiji i kakvi su rezultati (jaci signal ili vise low midlova, prezentniji... ?)
U svakom slucaju jos jednom hvala!
p.s. da li si ga uporedjivao sa nekim kablovima dostupnim u srbiji i kakvi su rezultati (jaci signal ili vise low midlova, prezentniji... ?)
Pa, svirao sam proel i cordial kablove, ali kao sto si ti rekao kad sam probao ove monster kao da sam promenio elektroniku. Ili kao da sam ukljucio preamp. Ili kako je jedan moj drugar rekao 'kao da sam skinuo ćebe sa pojačala'... Malo sam preterao
, ali mnogo su bolji... 

- Cilal Najed
Moram da iskoristim priliku i javno se zahvalim Djangu! Poslao mi je Monster kabal za akusticne instrumente iz Washingtona!
Za koji dan cu napisati impresije. Prvi utisak kada ga vidite je "u, ala je debeo kabal" i naravno odmah odvrnete kapicu dzeka da vidite lemove i kako izgleda "unutra". Medjutim, termo buzir vam ne dozvoljava da bilo sta vidite.
U petak i subotu sviram, pa taman u nedelju uz jutarnju kafu pisem o Monstrumu.
Za koji dan cu napisati impresije. Prvi utisak kada ga vidite je "u, ala je debeo kabal" i naravno odmah odvrnete kapicu dzeka da vidite lemove i kako izgleda "unutra". Medjutim, termo buzir vam ne dozvoljava da bilo sta vidite.
U petak i subotu sviram, pa taman u nedelju uz jutarnju kafu pisem o Monstrumu.
- Cilal Najed
Kao sto sam obecao..
Nije bas uz kaficu, jer sam dosao jutros u 6...
Vec sam pisao sta me je navelo da probam i neki skuplji kabal, pa da ne ponavljam...
Impresije su sledece:
Kada ustekas Monstum kabal u instrument imas osecaj kao da treba da povuces struju iz Djerdapa, zbog njegove debljine i tezine. Konektori su pozlaceni, a kapice su od drveta, stvarno fancy. Zanimljivo je da imate pravac kretanja signala, tj. koji kraj ide u instrument, a koji u pojacalo.
Poredio sam ga sa Proel+Neutrik kablom i na mom instrumentu nisam uocio neku promenu ni u boji, ni u jacini, ali moram da naglasim da sviram preko aktivnog Fishman RareEarth humbuckera. Verujem da bi sa pasivnim magnetom bilo neke razlike, ali nisam jos probao. Probacu sa Dean Markley ProMag, pa cu napisati sta mislim i o toj varijanti.
Sava mi je rekao "velika razlika u ceni, a minimalna u zvuku" i to je apsolutno tacno.
Iskreno, nisam ni ocekivao neku veliku razliku da cujem, ali sam to ipak potajno zeleo.
Za koji dan cu ga sa jos jednim "ozbiljnim" kablom - "Novkabel" i pasivnim pick up-om, i posveticu malo vise vremena tom prilikom prilikom.
Sve u svemu, verujem da postoji razlog za takav status Monster kablova i sada sam ponosni vlasnik jednog...
Nije bas uz kaficu, jer sam dosao jutros u 6...
Vec sam pisao sta me je navelo da probam i neki skuplji kabal, pa da ne ponavljam...
Impresije su sledece:
Kada ustekas Monstum kabal u instrument imas osecaj kao da treba da povuces struju iz Djerdapa, zbog njegove debljine i tezine. Konektori su pozlaceni, a kapice su od drveta, stvarno fancy. Zanimljivo je da imate pravac kretanja signala, tj. koji kraj ide u instrument, a koji u pojacalo.
Poredio sam ga sa Proel+Neutrik kablom i na mom instrumentu nisam uocio neku promenu ni u boji, ni u jacini, ali moram da naglasim da sviram preko aktivnog Fishman RareEarth humbuckera. Verujem da bi sa pasivnim magnetom bilo neke razlike, ali nisam jos probao. Probacu sa Dean Markley ProMag, pa cu napisati sta mislim i o toj varijanti.
Sava mi je rekao "velika razlika u ceni, a minimalna u zvuku" i to je apsolutno tacno.
Iskreno, nisam ni ocekivao neku veliku razliku da cujem, ali sam to ipak potajno zeleo.
Za koji dan cu ga sa jos jednim "ozbiljnim" kablom - "Novkabel" i pasivnim pick up-om, i posveticu malo vise vremena tom prilikom prilikom.
Sve u svemu, verujem da postoji razlog za takav status Monster kablova i sada sam ponosni vlasnik jednog...
cool, jel pise mozda u nekom prospektu kolika mu je kapacitivnost po stopi tj. feet-u duzine?!
- Cilal Najed
Django mi je Monster poslao u paketu kao prporucenu poklon posiljku, pa smo se dogovorili da izvadi iz pakovanja i posalje mi samo kabal, da ne bih slucajno platio carinu. Verujem da moze dase nadje na netu i ta informacija.
- Rocket Roll
Kliketi-klik ovde: http://www.monstergreed.com/Index%20wit ... t%20MC.htm
Druga strana priče je na tom linku... Nešto od toga je čak i upotrebljivo kao argument, ako se pažljivo proseje žito od kukolja.
Druga strana priče je na tom linku... Nešto od toga je čak i upotrebljivo kao argument, ako se pažljivo proseje žito od kukolja.
Ooooo ameriko, zemljo mogucnosti...
:smajli koji se krsti:

Ma, kakva poklon posiljka, ima do zadnjeg centa sve da platis!Cilal Najed wrote:Django mi je Monster poslao u paketu kao prporucenu poklon posiljku