Preporuke za Fuzz Face Si

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Nyarlathotep
MF veteran

Re: Preporuke za Fuzz Face Si

Post by Nyarlathotep » 05 Aug 2008, 16:51

Z.Vex Fuzz Factory je bolestina i tesko ludilo - cesto jedva svirljivo.
dugo sam kod sebe drzao drugarov primerak i moze par sjajnih boja da se namesti, ali i bezbroj bolestina za buku i izivljavanje.
medjutim, nizasta ne bih menjao mog Roger Mayer Mongoos-a. takav gejn i bas, tu toplinu i takav osecaj drveta nisam do sada nigde osetio, iako ima izvrsnih fuzz pedala. jbg, i platio sam ga 150 GBP.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Aug 2008, 17:33

Mongoose je predivna pedala, no ipak je podvarijanta ProCo Rata, uz par razlika...

Image

...a zvuk ProCo Rat dizajna (LM308 u "slew"-u), mada lično moj apsolutno omiljeni zvuk, nije srodan onom zlom "dlakavom" klipovanju dva germanijumska / silicijumska tranzistora u klasičnom Dallas Arbiter dizajnu ala FuzzFace.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Aug 2008, 21:34

sinko, znam da cifre ne lazu, ali ne zvuci ni nalik ratu. nimalo. blizi mi je swollen pickleu i bee baa, po zvuku.
ti znas matori, ja ne, samo slusam. mada mongoose jeste relativno mlad, pocetak osamdesetih.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Aug 2008, 21:35

verujem ti, naravski.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Aug 2008, 00:25

Ma znam, Monggose ne zvuči toliko nalik Ratu, više je "fuzzy", dizajn je ipak drugačiji - nego je FuzzFace "fuzzy" na drugačiji način, "suvlji" i "nezgodniji", više "pogrešnih" harmonika i sve to.

Tako je, prosto, uvek sa fuzzevima - tako slični, a tako različiti. To je i glavni razlog zbog kojeg ih i treba skupiti sve. 8)

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Aug 2008, 00:55

Z.Vex F Factory me nikada nije privlacio nesto preterano, iako se nalazi na mnogim pro-bordovima, jer, iz licnog iskustva, nikada nisam shvatao poentu (ili pronalazio namenu) od/dist koje u sebi imaju 100+ kombinacija, zvukova i mogucnosti, a svi zvucni primeri, pomenutog z.vex-a, na koje sam naisao demonstriraju bas to: "Gledaj kako ce sada da zapisti, gledaj kako zuji i hvata AM stanice, gledaj kako sada krci, aha evo ume i da vristi....."
Radio signale je hvatao i moj stari DS-1 kada mu otpanjis dist... :roll:
Kod mene pre prolazi ono "jedan, ali vredan" :deda:
Ili mozda samo ja nemam strpljenja da sedim i satima pokusavam da iz jedne relativno jednostavnje sprave pokusavam da izvucem nesto korisno? Ko ce ga znati...

Mongoose u opisu na GGeek-u zvuci veoma zanimljivo, sada cu se malo setkati po netu i slusati sta ima od toga, ali prvensveno je cilj bio da vidim tacno sta preporucujete, a ima u BG-u u ponudi, da bi na kraju mogao to i da probam i ispazarim... Medjutim kada ste vec poceli sa inostranstvom, ajd da nastavimo. Sve bolji izbor, ali sve vise i boli glava :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Aug 2008, 00:58

Mongoose jeste 100% ultra fuzzy low-end high gain vuspra, kako kazu Ameri. ali i neverovatno overdrajvican faz, prepun boje drveta, osetljiv na ulazni signal (odlicno reaguje na volume pot na djitri). od najtoplijeg drajva do zidina faza. moja omijena pedala. sa lampom u pojacalu pravi magiju. nazalost, nema ga u BGu, kupio mi ga drugar u Londonu.

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Aug 2008, 01:15

Najvise me je zaintrigirao kada sam procitao da je zvuk 'namesten' na onu 'knopflerovsku' wah poziciju (barem podseca na tako nesto), te je veoma lako 'izaci' iz mixa celog benda, sto svi znamo (nadam se da znamo :wink: ) da je jedna od mana Fuzz Face.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Aug 2008, 01:22

ima taj jedva primetljiv wah-like zvuk na solo tonovima. ali bukvalno se jedva primeti. nista drasticno, ali bas fino i oblo zapeva...

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Aug 2008, 03:38

Pominjanjem slicnosti izmedju ProCo Rat-a i Mongoose-a ste me podsetili na mog starog Rat-ica koga sam nekada davno prodao za 40 maraka... Kako je to bila "njonjava" pedala, ali na extremno dobar nacin, samo sto sam joj ja jedinu namenu nasao na minimalnom drajvu, a to mi tada nije bilo dovoljno (na vecem drajvu nije mnogo trpela singlove, ali sada bih znao kako to da resim :grummel_2: )... :cry: Mlados'-ludos'!

Nego da se vrnemo na temu, imam TS-ove, pa mi trenutno ne treba 'njonjavo', barem ne vise nego sto oni nude.

1. Da li je iko informisan i ako jeste, da li zeli to da podeli sa nama/mnom: Kako radi Fulltone Octafuzz na fuzz rezimu. Tj. kao koji fuzz se ponasa, sta je TO?

2. Da li je neko cuo/probao OVO (deluju kao extra opasne spravice): http://www.stompboxes.co.uk/
(obratiti paznju na Drag'n'Fly)!!!

3. Rocket nisi normalan!!! Ubi me sa ovim! Slusajte koliko to OPASNO zvuci!!! (Pre neko vece sam ih sanjao... :oops: )
Fuzz '69
http://www.youtube.com/watch?v=Zgak0bnBhR0
http://www.youtube.com/watch?v=XVPIHozQ ... re=related

Skreddy Lunar Module
http://www.youtube.com/watch?v=YtzRZy8KanQ

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Aug 2008, 10:27

guv'nor wrote:Da li je iko informisan i ako jeste, da li zeli to da podeli sa nama/mnom: Kako radi Fulltone Octafuzz na fuzz rezimu. Tj. kao koji fuzz se ponasa, sta je TO?
"To" je samo TychoBrache OctaFuzz, ništa drugo. Daje neku vrstu octave-up zvuka kada sviraš preko dvanaestog praga, Hendriks ga je koristio na nekim pesmama (zaboravih kojim). Takođe ga baš nema puno smisla kupovati (naročito ne po našim uvoznim cenama, ako ga Mitros ima), jer može da se napravi, a i Dunlop je nedavno napravio jedno fino reizdanje: http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=151066.

Image

Image
guv'nor wrote:...obratiti paznju na Drag'n'Fly!!!
Kad se kaže "hibridni" fuzz, misli se na Joe Gagan EasyFace dizajn, odnosno Dallas Arbiter FuzzFace kojem je Q1 germanijumski, a Q2 - silikonski. Dobija se, kažu, "najbolje od oba sveta" - ne znam, nisam probao.

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Aug 2008, 11:54

guv'nor wrote: Kako radi Fulltone Octafuzz na fuzz rezimu. Tj. kao koji fuzz se ponasa, sta je TO?
Izvin'te, sada sam video da ovo "sta je TO" zbunjuje malo... Znam sta je i kako zvuci, mislio sam na ovo:

Image

Tj. kao koji fuzz radi kada se 'ubije' octave-up, ima li neke slicnosti sa nekim fuzz-om ili je to ipak nesto za sebe?

Fusebop

Post by Fusebop » 07 Aug 2008, 12:21

Posto sam vlasnik jednog Octafuzza (placenog oko 61% jeftinije nego u Srbiji) mogu da ti odgovorim.

Taj switch iskljucuje oktavu i pretvara pedalu u obican fuzz sa, doduse, pomalo nizim kolicinama gaina.
Ali vrlo je obilan zvuk, zasicen harmonicima, lepo prelazi u tonski tacan feedback i ono sto je najvaznije
za mene - izuzetno je osetljiv na dinamiku i kontrolu volumena na gitari.

Mogu da pokusam da snimim sempl ako je neko zainteresovan, mada se fuzz po prirodi
tesko snima na komp (iz mog iskustva).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Aug 2008, 12:31

(Pretekao me FuseBop.)

Fusebop

Post by Fusebop » 07 Aug 2008, 12:33

Pogresno spelujes moj user-name.

Post Reply