Problem sa bassom
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Fat Old Sun
Problem sa bassom
Naime u poslednjih nedelju dana primetio sam pri sviranju bassa neku vrstu krcanja i sustanja ,ne znam tacno kako da opisem taj zvuk ,ne javlja se konstantno vec tokom sviranja u odredjenim vremenskim intervalima u trajanju od mozda dve tri sekunde,zatim prestaje (sve se cuje normalno )a onda opet posle nekog vremena pojavi se isti sindrom.Pomislio sam mozda je baterija pri kraju i zamenio je .Ali problemi su se nastavili .Gitara mi je jos pod garancijom pa cu je verovatno nositi na servis ali reko bolje da se raspitam mozda znate sta je .Unapred hvala!
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: Problem sa bassom
Kabl mozda?
Ako nije skini poklopac pa prekontrolisi zice i lemove.
Ako nije skini poklopac pa prekontrolisi zice i lemove.
Ma bolje nemoj je otvarash, nego odnesi tamo gde si kupio .
Meni se na mom jazz bassu cesto desi da se odvije navrtka od ulaznog jacka,pa se kabl klima.
Da nije neshto do pojachala? Iskreno sumnjam da je neshto do gitare,ipak je to Fender,oni su izmislili bas gitaru.
Meni se na mom jazz bassu cesto desi da se odvije navrtka od ulaznog jacka,pa se kabl klima.
Da nije neshto do pojachala? Iskreno sumnjam da je neshto do gitare,ipak je to Fender,oni su izmislili bas gitaru.
- Fat Old Sun
probao sam i na drugom pojacalu kod ortaka i potpuno je ista stvar a pokusao sam sa vise kablove ,isto.
- sirac-šunka
- vragolan
Mozda ti se zbunili noiseless magneti, pa povremeno zaboravljaju da su noiseless
Sorry, salim se.
Ja bih istog momenta odneo gitaru nazad u radnju i nakrsio bi im se maj....piiiiiib!

Sorry, salim se.
Ja bih istog momenta odneo gitaru nazad u radnju i nakrsio bi im se maj....piiiiiib!
- Fat Old Sun
Upravo to kad se setim da su noiseless dodje mi da...
- sirac-šunka
- vragolan
Pa ne znam what's the fuss sa tim noiseless-ma?
Znam jos i jednog lika koji ih je na istom petozicanom American Deluxe Jazz Bass-u zamenio posle par nedelja i to Seymour-Duncan Basslines magnetima sa obrazlozenjem da, iako ovi Noiseless-i zvuce kool sami za sebe, ton ipak ne izlazi lepo u bendu i na svirci.
S druge strane, mnogi signature Fender modeli imaju upravo ove Noiseless magnete.
Koja je tvoja optuzba?
Znam jos i jednog lika koji ih je na istom petozicanom American Deluxe Jazz Bass-u zamenio posle par nedelja i to Seymour-Duncan Basslines magnetima sa obrazlozenjem da, iako ovi Noiseless-i zvuce kool sami za sebe, ton ipak ne izlazi lepo u bendu i na svirci.
S druge strane, mnogi signature Fender modeli imaju upravo ove Noiseless magnete.
Koja je tvoja optuzba?
ja imam Marcusa i ja sam se te napasti reshio tako shto nisu ni ugradjeni na gitaru,doshla je sa vintage magnetima,mada generalno mislim da na svim skupljim modelima ne treba nishta dirati,ako su noiseless, ostavi ih, nisu ih oni dzaba stavili, sta sad kao mi smo pametniji od firme?
- Fat Old Sun
E ljudi uspesno sam resio problem ,naime dolazio mi burazer koji je zavrsio elektrotehniku i bas nesto poceli da pricamo.I ustanovim s mojim caletom da posto je u pitanju zgrada stara 50 i kusur godina ,neki delovi nemaju uzemljenje.Medjutim posto je stan renoviran ,moj djed je svojevremeno odradio vestacko uzemljenje takozvano "nulovanje".Sada samo jedna soba nema uzemljenje i to ona u ciji sam ja steker ubadao pojacalo ovih dana.A ja bas boravio u toj sobi ovih nedelju dana jer je u drugu presao buraz.Ukljucim ja u taj drugi steker kad ono ni traga od sustanja i krcenja (o taj noiseless)
.E sad da li je u pitanju bilo uzemljenje ili visa sila glavno sada sve radi ok .Izvinite sto sam vas smarao za bezveze ali mi ni na kraj pameti nije palo uzemljenje.Pozdrav!

Sto bi rekli oni iz Maratonaca "deda deda,bash si krme!" .Ma samo kad je sve resheno,Fender je to,di sme to da ne radi kako treba!