Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Post by Cortex » 31 Jul 2008, 00:56

Hvala vam ljudi svima stvarno :) , da, zadovoljan sam instrumentom, a nadam se da cete imati priliku i da ga chujete shto pre :) Mozhda u sledecem Solo "takmichenju" mozhda na jam session-u a mozhda u ko zna kojoj varijanti, sada vec imam mogucnosti... :)

I da, friedman, radio je taj lik, stvarno super chova. Ali ne razumem jednu stvar. Ako je on nizak, ti onda imash dva metra! :D Mislim, lik je skroz prosechne visine...

Slike sam mogao i sad da okachim ali sam zaboravio jebeni password za photobucket a sutra idem na neko kampovanje pa kad se vratim...

Konachne utiske cu izneti u ovoj temi kad gitaru josh malo isprobam, ali mislim da je Ibanez zaista napravio best buy model koji se mozhe svideti shirokom krugu gitarista, koji je kvalitetno odradjen i koji je zaista pobednik u ovom cenovnom rangu. Interesantno je da niko nikada nije pomenuo ovaj model, u Mitros-u ga nemaju, i ja prvi put chuh za njega danas, bash deluje kao gitara koja se ne prodaje mnogo, kao model koji je nepravedno ostao u senci. Da, prezadovoljan sam kupovinom :D :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Jul 2008, 01:01

kolega kamper ziveo, odrzimo staru srpsku tradiciju u zivotu !!! XD

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 31 Jul 2008, 01:04

Cestitam i ja takodjer!
Pomno sam pratio ovu temu, bilo je zanimljivo, ali eto svemu dodje kraj... :( je li zna neko kad pocinje sledeci serijal Prison Break-a? :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jul 2008, 01:49

Ne zna se kad :D Dobra serija btw, nisam je gledao, ali odgledah par epizoda, odlichno uradjena... :mrgreen:

Evo nekih slika, proradio mi je photobucket, slikano mobilnim telefonom danas na brzinu, jedna da se uchitava ovde, tri linka:

Image

Link1
Link2
Link3

Critical
PedoBear

Post by Critical » 31 Jul 2008, 09:54

Prelepa gitara!!!
SVaka chast na izboru :D
Vidim imas i kvalitetan telefon (tj kamericu na fonu) :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jul 2008, 10:06

To shto je gitara tako lepa je srecna sluchajnost, nisam je izabrao zbog toga :)

A telefon je Sony Ericsson K800i, i glavna fora mu je kao ta kamera, 3.2 Mpx, fine slike pravi, ja se inache ne lozhim na mobilne telefone, ali kad ti par jadnih crknu, onda vec kupish neki malo bolji :mrgreen:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 31 Jul 2008, 10:28

nisam je izabrao zbog toga
Pa naravno da nisi ,samo htedoh reci ,You are a very lucky man :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Jul 2008, 11:31

mene je carsav kupio... francuska... a da i gitara je kul xD

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Aug 2008, 23:37

Ej ljudi imam jedan problem s gitarom, prva zhica mi se nenormalno rashtimava i to...necete mi verovati, u tripu sam da se nekad sama od sebe zategne a ne samo opusti! :lol: Shalu na stranu, mnogo me nervira ovo i voleo bih da se reshi, shta mislite da je u pitanju, chivija koja nije zategnuta dovoljno(to jest shraf na njenom vrhu, ako ovo uopshte mozhe da bude razlog; i primetio sam da su nekako bash labave...sem na 5-oj zhici ta je pak bash stegnuta nekako...), neshto dole kod tremolo-a ili neshto trece?

Unapred hvala :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Aug 2008, 01:44

Jao! Pa ovo je pocetak nove epizode! Juhu, idem da stavim kokice! :mrgreen:
Cortex wrote:chivija koja nije zategnuta dovoljno(to jest shraf na njenom vrhu, ako ovo uopshte mozhe da bude razlog; i primetio sam da su nekako bash labave...sem na 5-oj zhici ta je pak bash stegnuta nekako...), neshto dole kod tremolo-a ili neshto trece?
Ja glasam da je civija. Mislim da bi trebalo sve da budu jednako podesene i zategnute. Samo ne znam jos na koji sraf mislis. Ja sam mislio na onaj koji se nalazi odozdo civije u odnosu na deo gde se stavlja zica.
Mozda ni same zice nisu najsvezije, bez obzira sto je gitara nova.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Aug 2008, 02:18

Druga sezona je li...
Spoiler alert: ocekuje nas kidnapovanje gitare i pravljenje headless-a od nje (ko je gledao prison break shvatice)

Moguce da su civije ali ako kazes da se zategne zica onda moze da bude samo zbog tremola. Kontam da ti stoji "na sredini"... ni tamo ni vamo :D Nisi ga fiksirao da mozes samo da opustis zice vec mozes i da ih zategnes . Ne znam koliko si opruga stavio unutra , ako su tri izvadi jednu pa ponovo podesi bridge. U krajnjem slucaju mozes da otpustis srafove i pustis bridge da ti legne na gitaru (inace 'ebo tremolo na gitari ako neces zatezati zice njim...).
U svakom slucaju nova je gitara, treba vremena i oprugama i zicama da skontaju sta ih je snaslo. Kada zamenim zice (imamo slicne gitare, moja je jeftinija verzija tvoje :) ) treba par dana da sve dodje na svoje mesto. Posle "privikavanja" sve sljaka kako treba sem ako se bas ne izivljavam sa tremolom.
Verovatno ti nisam pomogao pa cekaj da se javi neko pametniji od mene po ovom pitanju :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2008, 13:50

KnightOfDoom wrote:Druga sezona je li...
Spoiler alert: ocekuje nas kidnapovanje gitare i pravljenje headless-a od nje (ko je gledao prison break shvatice)
Eeeeeeee pa ja sam samo trecu sezonu Prison-a i gledao i pomenuto obezglavljenje se deshava valjda tamo! :lol:
Moguce da su civije ali ako kazes da se zategne zica onda moze da bude samo zbog tremola. Kontam da ti stoji "na sredini"... ni tamo ni vamo :D Nisi ga fiksirao da mozes samo da opustis zice vec mozes i da ih zategnes . Ne znam koliko si opruga stavio unutra , ako su tri izvadi jednu pa ponovo podesi bridge. U krajnjem slucaju mozes da otpustis srafove i pustis bridge da ti legne na gitaru (inace 'ebo tremolo na gitari ako neces zatezati zice njim...).
U svakom slucaju nova je gitara, treba vremena i oprugama i zicama da skontaju sta ih je snaslo. Kada zamenim zice (imamo slicne gitare, moja je jeftinija verzija tvoje :) ) treba par dana da sve dodje na svoje mesto. Posle "privikavanja" sve sljaka kako treba sem ako se bas ne izivljavam sa tremolom.
Verovatno ti nisam pomogao pa cekaj da se javi neko pametniji od mene po ovom pitanju :D
Apsolutno nemam pojma shta mi prichash :D Zhice su nove, lik mi ih je stavio tamo u radnji, chak je prvu(problematichnu jel) stavljao dvaput, tj. jednom mu je pukla dok je nameshtao bridge, pa je stavio novu, Dean Markley mislim da je rekao da su. Anyway, nemam pojma kako bih ja ishta dirao oko tremolo-a, odavno sam vec napomenuo da mene samo zanima zvuk i svirka a nimalo konstrukcija gitare, mada polako uvidjam da ce to morati da se promeni.

Sirac, ja sam mislio na onaj drugi shraf, nekako mi je logichnije da je tu problem, ali kako ti kazhesh, mozhda je i na onom koji si ti pomenuo. Lik iz prodavnice mi je takodje podosta "oshishao" zhice, tj. njihove krajeve pa se nadam da mozhda nije tu problem jbga... ne znam.

Mozhda da sachekam neki sledeci jam pa da mi neko od iskusnijih na momenat pogleda? :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Aug 2008, 13:56

To je verovatno problem u set-up-u, odnosno traljavo odradjenom istom, mada svakoj gitari treba neko vreme da se "usvira", pogotovu ako su stavljene zice drugih dimenzija i slicno, a i novim zicama treba neko vreme da se istegnu. Ako ti se stim povisava onda ti gotovo sigurno problem do neravnomerno podesenog bridge-a, najverovatnije tenzije federa koji ga drze, to je nesto sto moze da se podesi za desetak minuta . Ako ne sredis gitaru do 21. kad se vracam sa letovanja, donesi je do mene ja cu ti je podesiti free of charge :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2008, 19:04

Wow, vrlo velikodushno druzhe Palac! :)

Ako se ne sredi samo od sebe :mrgreen: do tog datuma, definitivno cu prihvatiti ponudu. Tnx. :)

Napominjem da nisam bash siguran da mi se i zatezhe zhica sama od sebe, ali mi se chini tako, ne znam...ponekad nashtimujem i super radi sve 2-3 sata chak...a nekad jbt na svaka 2 minuta moram da podeshavam shtim. Samo prva zhica je problem!

Btw, Zeleni, jesi li bio ti na onoj svirci GT-a? :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Aug 2008, 21:05

Nema na cemu. Eh, da jesam nasao bih te da se upoznamo, radio sam pre toga do 21 pa sam morao da preskocim. Jbg-a... Javljam se kad se vrnem.
Pozz

Post Reply