Pojacalo za kucu/sobu ???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Pojacalo za kucu/sobu ???
Imam pojacalo Fender Frontman 15g (110E) i nisam zadovoljan njegovim zvukom. Treba mi savet sta da kupim da bi dobio kvalitetan i ne preglasan zvuk. Mozda Fender Champ 6000 ????
Re: Pojacalo za kucu/sobu ???
Ako hoces malo pojacalo a kvalitetan zvuk, onda je tvoj izbor ili Roland 15 ili Vox od 15 w.
Pisano je o tome na forumu pa pretrazi forum.
Pisano je o tome na forumu pa pretrazi forum.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ako hoćeš baš dojajan zvuk na jako maloj snazi obavezno probaj Peavey JSX Mini Colossal!
Ja sve gledam da ako pretekne neke kinte uzmem jedan za snimanje gitara!
Možda je malo glupo to reći, ali zašto uopšte pojačalo za po kući a ne neka sprava tipa guitarport, V-amp2 i slično?
-
Gde moze da se kupi kod nas? Ko zastupa Pravey?Tiki the Boyler wrote:Ako hoćeš baš dojajan zvuk na jako maloj snazi obavezno probaj Peavey JSX Mini Colossal!
-
Evo sad gledam ovo pojacalo.Trebalo bi da je odlicno,ima dve lampe,5W snage,bilo bi dobro.Ali cena na Musicians Friend-u je $499.99!!!!!A koliko je kod nas,to neznam,pa ako imas novca ti ganjaj,a ako ne,moj predlog bi ti bio Vox AD 15VT.Mnogo dobro za cenu od 170e.Ja sam ga uzeo,i mogu ti reci da je odlicno,moze da bude i da bude vrlo tiho,a po potrebi moze i da grmi!U svakom slucaju,moja preporuka je Vox,a ti sam odluci.ndjordjevic wrote:Gde moze da se kupi kod nas? Ko zastupa Pravey?Tiki the Boyler wrote:Ako hoćeš baš dojajan zvuk na jako maloj snazi obavezno probaj Peavey JSX Mini Colossal!
Artist ....ndjordjevic wrote:Gde moze da se kupi kod nas? Ko zastupa Pravey?Tiki the Boyler wrote:Ako hoćeš baš dojajan zvuk na jako maloj snazi obavezno probaj Peavey JSX Mini Colossal!
ali probaj i Randall Kirk Hammet KH15
i
Vox DA5 camo .....
Sve je to za kuce ok ... ovo je za mal rokanja ako ti vise odgovara ....

Sve ovo bi trebalo biti u Artistu ....
Evo pogledaj malo moje rucno radjene lampasendjordjevic wrote:Imam pojacalo Fender Frontman 15g (110E) i nisam zadovoljan njegovim zvukom. Treba mi savet sta da kupim da bi dobio kvalitetan i ne preglasan zvuk. Mozda Fender Champ 6000 ????
http://www.flickr.com/photos/38383652@N00/
Gitaru pod misku pa do mene u Novi Sad da cujes je l' to taj zvuk sto trazis. Imam ih previse.
Branislav
koje su snage ti lampasi i koja je cena?
Lepo lepo Branislave
, jesi ono uzeo kutiju od napajanja od kompa? Jesi mozda pravio nekog Voxa ili Tween Reverba?

- Jimmy Henderson
Cestitam Branislave !
itekako zanimljivih ..........
nego , koji materijal koristis kod prednjeg panela ? (ispred zvucnika)
samo napred !
lep pozdrav !
itekako zanimljivih ..........
nego , koji materijal koristis kod prednjeg panela ? (ispred zvucnika)
samo napred !
lep pozdrav !
Jeste kuciste napajanja PC-a. Malci su ili sa http://www.ax84.com ili Tweed Fender-i. Dve jace sprave (push-pull 6V6 12W sa 10" i push-pull 6L6 20W sa 12") su moj dizajn - lampasi za usnjake.analogboy wrote:Lepo lepo Branislave, jesi ono uzeo kutiju od napajanja od kompa? Jesi mozda pravio nekog Voxa ili Tween Reverba?
Koristio sam svasta: univer (oplemenjena iverica), mediapan i brezov sper.Jimmy Henderson wrote:nego , koji materijal koristis kod prednjeg panela ? (ispred zvucnika)
Imas cene i karakteristike u PM. Necu da zloupotrebljavam topic.Blake wrote:koje su snage ti lampasi i koja je cena?
Branislav
- Highway One
E da li ce pojacalo duze da traje ako se koristi stalno na 2-3 na volume skali , nego na 9-10?
@Tema:
Ja imam Fender Frontman 25W , i stalno vezbam s njim u kuci
Nije mi preglasno,ali ga ja pojacam tek da se cuje

@Tema:
Ja imam Fender Frontman 25W , i stalno vezbam s njim u kuci

Nije mi preglasno,ali ga ja pojacam tek da se cuje
Ne mogu da tvrdim 100% jer nemam nikakav dokaz,ali po svoj logici,sasvim je svejedno da li će biti na 10 ili na 2.Mislim da je u toj situaciji jedino pitanje da li će zvučnik izdržati,ali mislim da ni za to nema bojazni,jer je sve to ipak pravljeno za sviranje a ne za maženje....Highway One wrote:E da li ce pojacalo duze da traje ako se koristi stalno na 2-3 na volume skali , nego na 9-10?
Ako nisam u pravu,voleo bih da me neko ispravi...
bez razmisljanja Roland cube 15, ili jos bolje 30, zakooon, to mi je bilo prvo pojacalo, prodao ga davno, i pre par dana ga otkupio ponovo...