Pojacalo za kucu/sobu ???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Bodomovac

Re: Pojacalo za kucu/sobu ???

Post by Bodomovac » 16 Aug 2008, 18:48

Highway One wrote:E da li ce pojacalo duze da traje ako se koristi stalno na 2-3 na volume skali , nego na 9-10? :|
Naravno da duže "traje" ako se svira tiše, mada to su tako mali i nebitni faktori da to možeš zanemariti... pre će od starosti ili loše izrade crći nego od glasnog sviranja...
EVH wrote:bez razmisljanja Roland cube 15, ili jos bolje 30, zakooon, to mi je bilo prvo pojacalo, prodao ga davno, i pre par dana ga otkupio ponovo... :D :D :D
Dobar je Roland, samo po mom mišljenju ima jako izveštačen zvuk...

Highway One

Post by Highway One » 16 Aug 2008, 18:53

Bodomovac wrote:
Highway One wrote:E da li ce pojacalo duze da traje ako se koristi stalno na 2-3 na volume skali , nego na 9-10? :|
Naravno da duže "traje" ako se svira tiše, mada to su tako mali i nebitni faktori da to možeš zanemariti... pre će od starosti ili loše izrade crći nego od glasnog sviranja...
EVH wrote:bez razmisljanja Roland cube 15, ili jos bolje 30, zakooon, to mi je bilo prvo pojacalo, prodao ga davno, i pre par dana ga otkupio ponovo... :D :D :D
Moj drugar ima isto pojacalo , samo manje , sa manjom snagom , ne svidja mi se zvuk , mada ne umem da objasnim :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 18 Aug 2008, 02:31

Highway One wrote:
Bodomovac wrote:
Moj drugar ima isto pojacalo , samo manje , sa manjom snagom , ne svidja mi se zvuk , mada ne umem da objasnim :)
Pa zato što Roland pojačala koriste HiWatt zvučnike koji reprodukuju zvuk takav kakav jeste, i ima kompresionu kutiju (ako se ne varam, pošto ima mali otvor nazad...), a upravo ova dva elementa "ubijaju" gitarski ton. Kontam da bi Roland pojačala bila MNOGO bolja ako bi se stavili neki dobri gitarski zvučnici tipa Celestion i napravila neka fina drvena kutija. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Aug 2008, 11:39

Uz sve dužno poštovanje, ispravio bih par stvari - ako nekom Roland Cube serija ne zvuči dobro (što je sasvim ok, ni ja nisam lud za njom), to može da bude zbog drugih razloga, ali neće biti zbog toga što...
Bodomovac wrote:...Roland pojačala koriste HiWatt zvučnike...
...jer ne postoje HiWatt zvučnici, HiWatt je koristio Fane (Fane Crescendo) zvučnike, a Rolandova pojačala koriste Rolandove zvučnike - oni jesu neznatno više HiFi, ali to je dobra stvar (naročito sa svim tim modelingom). Isto tako, i činjenica da...
Bodomovac wrote:...imaju kompresionu kutiju...
...nije ništa loše, naprotiv, najbolje Fenderove kutije (Bandmaster, recimo) jesu kompresione kutije, to više pomaže nego što odmaže.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 18 Aug 2008, 13:15

Na zvucniku u mom Rolandu pise ,,Bosssss made in china''.Zvucnik je sasvim dobar i sam dosta tezak malo je korpa slabasna ali do sada mu nije nista.
Ako je kompresiona ili ima bas refleks otvore, to se tako malo oseti u zvuku da je zanemarljivo.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 18 Aug 2008, 15:41

Rocket Roll wrote:
Bodomovac wrote:...Roland pojačala koriste HiWatt zvučnike...
...jer ne postoje HiWatt zvučnici, HiWatt je koristio Fane (Fane Crescendo) zvučnike, a Rolandova pojačala koriste Rolandove zvučnike - oni jesu neznatno više HiFi, ali to je dobra stvar (naročito sa svim tim modelingom). Isto tako, i činjenica da...
Moja greška, sad sam proverio na netu.... :oops:
Ali svejedno po mom mišljenju Roland pojačala imaju izveštačen zvuk....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Aug 2008, 16:27

Moja greška, sad sam proverio na netu.... :oops:
Ali svejedno po mom mišljenju Roland pojačala imaju izveštačen zvuk....
I ovo:

??? :wink:

Bodomovac

Post by Bodomovac » 18 Aug 2008, 18:33

O ovim pojačalima je bila reč. :off-topic:

jcm 800

Post by jcm 800 » 19 Aug 2008, 13:16

Ako imas para tu ti je najbolji Orange Tiny Terror.
Brate 15 w, A klasa. All valve...sto bi rekli Britanci.
Imas i switch da ga prebacis na 7w.
Ima od Fender cleana...prekov Vox ovog zvonastog ...preko Bassmanovog brown tona...do Plexijevog cruncha.
Uz booster (tube screamer, bad monkey, bluesbreaker ili nesto slicno mozes i do sasvim finog Iron Maiden ili Judas priest zvuka)
Za Metallicu ti treba neka fina pedala ali moze i to.
I sve to uz vrlo malo buke kad je na 7 wati.
Nije da radim za Orange ali je stvarno fenomenalno pojacalo. Ja htio da ga kupim...

Ali nekih 450 eur...reche i probudi se.

EVH

Post by EVH » 20 Aug 2008, 16:24

Bodomovac wrote:
ja sam mu samo potvrdio predlog koji su mu ljudi prethodno dali, a nisam pisao nikakav roman o rolandu niti sam skrenuo sa teme.Sta je prethodno pisano o rolandu neka covek sam pogleda...molim lepo. :music-smiley1:

Bodomovac

Post by Bodomovac » 20 Aug 2008, 18:00

EVH wrote:
Bodomovac wrote:
ja sam mu samo potvrdio predlog koji su mu ljudi prethodno dali, a nisam pisao nikakav roman o rolandu niti sam skrenuo sa teme.Sta je prethodno pisano o rolandu neka covek sam pogleda...molim lepo. :music-smiley1:
To se odnosilo na post iznad mog, pošto je on stavio klip sa onim ogromnim Rolandom, a pričali smo o tome kako ti Rolandi koje si ti naveo imaju izveštačen zvuk. :)

EVH

Post by EVH » 21 Aug 2008, 05:29

@Bodomovac ...o, sorry, nisam razumeo na vreme... :mrgreen:

Post Reply