Randall Srbija :: BiH i sire ....
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Randall Srbija :: BiH i sire ....
Ja sam tek prije 1 mjesec prvi put vidio Randall amp za bas gitaru .. tako da je vrlo moguce da su ih tek eksperimentalno poceli raditi ...
Odgovorice tebi moj drug Tiki detaljno, samo da skonta ovaj post.
Odgovorice tebi moj drug Tiki detaljno, samo da skonta ovaj post.
- sirac-šunka
- vragolan
Hvala na odgovoru, taman sam pomislio da niko nece ni primetiti moja pitanjca.
Samo, cini mi se da Randalli za bas ipak haraju, vec neko vreme. Naisao sam na jedan oglas za Randall RBA 500 Bass head koji vec delije poprilicno ofucano:

Sa Tikijem sam vec pricao o ovom cabinetu, samo nisam imao ovako konkretna pitanja u vezi Randalla, mislio sam da sve moz lepo da se progoogla, pa da ne smaram coveka, ali eto...
Ma problem je u tome sto nikako da stigne neki pristojan 210 kabinet (koji bi ipak trazio manje para, a i manje misica
) koji vec od pocetka leta trazim. Jos sam i usteko neke jevre, a dinar stalno apresira i poslah sve u q*ac...
i istrpeh i ovu sezonu onu moju je*enu 12-icu.
Sad evo legle jos neke parice sa skorasnjih svirki (ovaj put mnogo cvrsca valuta - dinar
), pa se ponovo dao u potragu za svojim bubucim kabinetom. Moracu jedan dan da se bacim na put do Artista i isprobam to sto ima tamo.
Aj ako nesto neko jos zna o Randallima za bas, unapred zahvalan.
Samo, cini mi se da Randalli za bas ipak haraju, vec neko vreme. Naisao sam na jedan oglas za Randall RBA 500 Bass head koji vec delije poprilicno ofucano:
Sa Tikijem sam vec pricao o ovom cabinetu, samo nisam imao ovako konkretna pitanja u vezi Randalla, mislio sam da sve moz lepo da se progoogla, pa da ne smaram coveka, ali eto...
Ma problem je u tome sto nikako da stigne neki pristojan 210 kabinet (koji bi ipak trazio manje para, a i manje misica

Sad evo legle jos neke parice sa skorasnjih svirki (ovaj put mnogo cvrsca valuta - dinar

Aj ako nesto neko jos zna o Randallima za bas, unapred zahvalan.

Ja sam probao u Artistu Randala za bas od 750 w, koliko se secam lampas kroz Edenov kabinet 4x10.
Imao je prihvatljiv zvuk, ali ne vredi te pare.Izgleda robusno i lepo je uradje ali nema tu zvuka.Probao sam sa 5 gitara i zvucao kao pojacalo od 200 evra.
Moda je los komad, ili serija ali meni je mnooooogo lose zvucao.
Imao je prihvatljiv zvuk, ali ne vredi te pare.Izgleda robusno i lepo je uradje ali nema tu zvuka.Probao sam sa 5 gitara i zvucao kao pojacalo od 200 evra.
Moda je los komad, ili serija ali meni je mnooooogo lose zvucao.
Mislim da je Randall rezervisan za extremnu muziku .. tako mi se bar cini kada gledam listu muzicara koji ga koriste.... otuda taj specificni ton Randall-a ....
Bice da je to, a ja nisam metalski nastrojen stoga...
- sirac-šunka
- vragolan
Mene nije zanimala glava, nego samo zvucnjak, kabinet, jel.
4x10 kabinet, bez obzira na brend, ne bi trebalo da zvuci metalski i uz odgovarajucu glavu mozda moze cak i funky
Tiki mi je vec preporucivao ovo (samo nisam mogao tad da skupim sve novce), a ni on nije mjetalski orjentisan, pa eto...

4x10 kabinet, bez obzira na brend, ne bi trebalo da zvuci metalski i uz odgovarajucu glavu mozda moze cak i funky

Napokon dobar dil za malo para
http://www.randallamplifiers.com/produc ... /index.asp#
120w Kirk Hammett glava KH120RHS + KH142 Randall box za oko 650 EURa....
nece bas uciniti da zvucite kao Kirk, ali ce vam za malo para dati da napokon imate pristojan i glasan drive.
Cijena je iz Artista u Banjaluci >> 1298 KM = 663 EUR

http://www.randallamplifiers.com/produc ... /index.asp#
120w Kirk Hammett glava KH120RHS + KH142 Randall box za oko 650 EURa....
nece bas uciniti da zvucite kao Kirk, ali ce vam za malo para dati da napokon imate pristojan i glasan drive.
Cijena je iz Artista u Banjaluci >> 1298 KM = 663 EUR

- Tiki the Boyler
- Urednik
Sirče i Šunko... šta bi sa onim Nemesisom 210... kod mene se krčkaju i 410 i 210, a ti ništa...
Randall zaista na sajtu nema basistički odjel... šta je u pitanju - nemam pojma!
Što se tiče njihovih glava iz RB serije - bez sumnje su dobro izrađene, čime se opravdava relativno visoka cijena! E sad... zvuk je definitivno heavy orijentisan. Dosta clean klanga... Meni je legao jedino na drive kanalu... ali, stvar ukusa - definitivno!
Što se navedenog boxa tiče... opet slična stvar. Doima se poprilično kvalitetno urađen, ali je zvuk poprilično "šupalj"... rokerski orijentisan! Recimo da me je prvo podsjetio na SWR... U kombinaciji sa Precom vjerovatno odlična kombinacija. Naravno da se situacija u kombinaciji sa nekom drugom glavom mijenja, ali u svakom slučaju ima taj naglašeni "šuplji" karakter!
Ono što mi se svidjelo kod tog boxa jeste njegova izuzetna kompaktnost!
Što se tiče Mic Eliminatora... u pitanju je posebna varijatna DI boxa sa ugrađenim filtrom odgovarajuće karakteristike koji simulira zvuk boxa! Složićeš se sa mnom da ozvučavanje unutrašnjosti boxa mikrofonom ne bi baš dalo wow zvuk!

Randall zaista na sajtu nema basistički odjel... šta je u pitanju - nemam pojma!
Što se tiče njihovih glava iz RB serije - bez sumnje su dobro izrađene, čime se opravdava relativno visoka cijena! E sad... zvuk je definitivno heavy orijentisan. Dosta clean klanga... Meni je legao jedino na drive kanalu... ali, stvar ukusa - definitivno!
Što se navedenog boxa tiče... opet slična stvar. Doima se poprilično kvalitetno urađen, ali je zvuk poprilično "šupalj"... rokerski orijentisan! Recimo da me je prvo podsjetio na SWR... U kombinaciji sa Precom vjerovatno odlična kombinacija. Naravno da se situacija u kombinaciji sa nekom drugom glavom mijenja, ali u svakom slučaju ima taj naglašeni "šuplji" karakter!
Ono što mi se svidjelo kod tog boxa jeste njegova izuzetna kompaktnost!
Što se tiče Mic Eliminatora... u pitanju je posebna varijatna DI boxa sa ugrađenim filtrom odgovarajuće karakteristike koji simulira zvuk boxa! Složićeš se sa mnom da ozvučavanje unutrašnjosti boxa mikrofonom ne bi baš dalo wow zvuk!
- sirac-šunka
- vragolan
Eh, pa pokusavao sam da se vinem do daleke mi Banja Luke... imao sam par kombinacija, ali na kraju nista...
Poslednji put kad sam cimao ovaj ovdasnji Artist, rekli su mi da je stigao Nemesis cabinet 410 i to prilicno povoljno nesto cak manje od 400 evra. Razmisljao sam se da se uputim i usporedim ova dva kabineta, Randall i Nemesis, ali mi je pak opet problem, ako pazarim to, moracu da kupim i auto, a to mi se ne isplati bas...
Ovako se vec slepam kod klavijaturiste ili bubnjara, ali kad im se pojavim sa 410-ke samo ce da me pogledaju i produze dalje
Bilo kako bilo, cini mi se od kabineta 210 u Srbiji ni od korova.
Stigao je MarkBass bash juce, Traveler, najslabija serija kosta negde oko 630-650 evrica. Razmisljao sam i za to da se pozajmim, da kupim nesto sto necu da menjam za godinu-dve, ali ne znam jos, videcu... vec sam pregurao najbitnije svirke ove sezone, pa sad sta vec bude...

Poslednji put kad sam cimao ovaj ovdasnji Artist, rekli su mi da je stigao Nemesis cabinet 410 i to prilicno povoljno nesto cak manje od 400 evra. Razmisljao sam se da se uputim i usporedim ova dva kabineta, Randall i Nemesis, ali mi je pak opet problem, ako pazarim to, moracu da kupim i auto, a to mi se ne isplati bas...

Bilo kako bilo, cini mi se od kabineta 210 u Srbiji ni od korova.
Stigao je MarkBass bash juce, Traveler, najslabija serija kosta negde oko 630-650 evrica. Razmisljao sam i za to da se pozajmim, da kupim nesto sto necu da menjam za godinu-dve, ali ne znam jos, videcu... vec sam pregurao najbitnije svirke ove sezone, pa sad sta vec bude...
Randall rg50tc(full lampas) je cini mi se u istom cenovnom rangu kao i valveking.
Da li Randall ima bolji dist?
Tj kakvo je uopste rg50tc pojacalo?

Ja sam probao tog Randall-a davno u Artistu sa onim Phill Colen Jacksonom sto je stajao tamo, i ono ima bash bash lep i moderan gain. Meni se dopalo neam pojma, ne mogu sad da zalazim u opisivanje zvuka, ali definitvno imao topao i sochan gain.
Znaci to je amp za mene... 
Mislim da je oko 600 e.

Mislim da je oko 600 e.

Izvinjavam se za off ali nadam se da znate da Kirk i live i u studiju koristi Dizel vh4? 
Po klipovima koje sam cuo i nije nesto inspirativno pojacalo... (tj. moduli)
Al' super je ideja sa kombinovanjem modula stvarno.

Po klipovima koje sam cuo i nije nesto inspirativno pojacalo... (tj. moduli)
Al' super je ideja sa kombinovanjem modula stvarno.
Ljudi koliko bi bilo Randall rg 75 g3?
Mozda negde postoji polovno... XD
Jurim to pojacalo, nema se para za lampasa...
Mozda negde postoji polovno... XD
Jurim to pojacalo, nema se para za lampasa...
RG 75 G3 je 400 EUR nov ... u BiH.....
U svakom slucaju Randall ima vise gaina. Valveking je po pitanju gaina onako na pola ....jelenko wrote:Randall rg50tc(full lampas) je cini mi se u istom cenovnom rangu kao i valveking.