Gibson SG Standard
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Gibson SG Standard
Da li mozda znate koliko ova gitara kosta, ja nisam mogao nigde da nadjem cenu, ali ako je skupa zeleo bih da kupim gitaru koja ima zvuk najsllicniji ovoj gitari za malo manje pare, tu gitaru svira Angus Young(ACDC) i onaj iz black Sabbath-a, pa jel mozda vi znate koja bi bila onako...povoljna 

Re: GIBSON SG STANDARD ELECTRIC GUITAR
Cene u Srbiji su sledece:
novi modeli se krecu od 1050e za Gibson Sg special faded do 2800e za neki extra model
polovne su ti od 900e (mozda cak i nadjes neki za 800e) pa navise...
Imas Epiphone g-400 koji je vizuelni i donekle zvucni pandan sg-u; Mislim a su oko 450-550e...
novi modeli se krecu od 1050e za Gibson Sg special faded do 2800e za neki extra model

polovne su ti od 900e (mozda cak i nadjes neki za 800e) pa navise...
Imas Epiphone g-400 koji je vizuelni i donekle zvucni pandan sg-u; Mislim a su oko 450-550e...
-
Zadnji put kad sam gledao, u Mitrosu bese G-400 34.000 dinara
Gore spomenuta dvojica ti sviraju i JayDee SG gitare,kao alternativu potraži info na netu možda če te zanimati!Highway Star wrote:Da li mozda znate koliko ova gitara kosta, ja nisam mogao nigde da nadjem cenu, ali ako je skupa zeleo bih da kupim gitaru koja ima zvuk najsllicniji ovoj gitari za malo manje pare, tu gitaru svira Angus Young(ACDC) i onaj iz black Sabbath-a, pa jel mozda vi znate koja bi bila onako...povoljna
-
Auh....Pa ta je jos skuplja, kosta oko 1100 eura, ja sam mislio ako biste mogli da mi preporucite neku malo jeftiniju(ili mnogo) ali da proizvodi slican zvuk heh...
Hvala.

- Guitar_thrill
- MF veteran
pa "slican" zvuk male pare ti proizvodi bilo koja HH gitara...tj. kod jeftinijih gitara ne primecujes toliku razliku u zvuku medjusobno,kao kod skupih...jer se sve prave od jeftinijih materijala (ovo je bvar moje misljenje)Highway Star wrote:Auh....Pa ta je jos skuplja, kosta oko 1100 eura, ja sam mislio ako biste mogli da mi preporucite neku malo jeftiniju(ili mnogo) ali da proizvodi slican zvuk heh...Hvala.
- mislim_stvarno
Re: Gibson SG Standard
Kod marica ima Apolo SG koji dosta lici, a i zvuk je verovatno tu negde...
Cena mu je oko ili ispod 20,000.
Nema ga na sajtu, ali kad god sam otisao neki im je visio u radnji...
P.S. Onaj iz Black Sabbath-a se zove Tony Iommi...
Cena mu je oko ili ispod 20,000.
Nema ga na sajtu, ali kad god sam otisao neki im je visio u radnji...
P.S. Onaj iz Black Sabbath-a se zove Tony Iommi...
-
Ustvari ako sam ja dobro shvatio onu temu najcesca pitanja za gitaru, samo treba da gledam da ima one Magnete(Ako se to tako zove) iste ili sllicne kao i gitara koju sam prvo rekao - GIBSON SG STANDARD ELECTRIC GUITAR i bice slican zvuk, zar ne?
Bas i ne
. Ne zavisi zvuk samo od magneta, ima tu i drugih faktora.

-
aha
...a koje jos slicnosti treba da postoje?

- Rocket Roll
Dobar mahagoni za vrat i za telo, set-in vrat, aluminijumski stopbar i aluminijumski TOM (Tune-O-Matic), CTS potenciometri, dobri kondenzatori na tonskom kontrolama, dobre čivije, dobar selector switch. Malo manje su bitni - ali ipak utiču na zvuk - telo od što manje delova, lak finiš, glava i vrat lepljeni pod 18%, vrat spajan sa telom na šesnaestom pragu, bone nut, poštovanje SG skale i SG položaja magneta.
Ima razloga što SG košta koliko košta, i zašto kopije ne zvuče kao original - i kraj priče.
Ima razloga što SG košta koliko košta, i zašto kopije ne zvuče kao original - i kraj priče.
-
hehe, ustvari mislim da cu kupiti Ibanez gax 70, trebalo bi da je priblizno, kazu da je to jeftinija kopija SG-a. Hvala vam inace. 

- johnny_b_good
ma paz' da je priblizno ... 

Ako ti ona dva roga na GAX-u lice na SG ondak dobro........
lice..............ali iz daleka...........
lice..............ali iz daleka...........
-
He he, ja sam rekao da "kazu", tu na nekoj temi , valjda se zove "sto da kupim".
viewtopic.php?f=20&t=3999