Podni štimeri

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Re: Podni štimeri

Post by KnightOfDoom » 15 Aug 2008, 15:08

Ne znam kako je na korgu, ali uglavnom na svakom stimeru imas da biras "koju ces zicu da stimujes" , sto mene smara. U tom slucaju imas i "snizilicu" pa ako stavis recimo dve onda ti pokazuje E ali je ustvari D (tj. pokazuje da je ta zica...ala sam objasnio :lol: ) ... na behringeru imas samo dve snizilice, dok na onom malom korgovom (ga-30 valjda) imam 4 komada...Valjda i na ovom sto se gazi ima 4.. ne znam. Imas i hromatski mod gde ti pokazuje svaku notu kako okidas zicu, e to je vec kul :) Da imas i da biras da li je gitara ili bass...ali ako stavis hromatski bole te uvo.
Mislim, skini uputstvo pa vidi tacno kako je tamo. Ili nek se javi neko ko ima taj korg.

friedman

Post by friedman » 15 Aug 2008, 15:48

Gledao sam neke klipove, Korg Pitchblack je hromatski :)

Sava

Post by Sava » 15 Aug 2008, 16:02

Taj Korg Pitch Black deluje baš interesantno pa ako zaista bude 40 evra kod nas biće to pravi best bay. Generalno, Korgovi štimeri su brzi i sasvim dobri.

Kada smo već kod štimera malo je ot, ali me zanima da li se neko susretao sa onim malim spravicama koje se kače na glavu gitare? Koje ste modele probali i iz kog cenovnog ranga? Šta ima od toga kod nas da se nabavi i po kojim okvirnim cenama?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 21 Aug 2008, 14:54

Sava wrote:Taj Korg Pitch Black deluje baš interesantno pa ako zaista bude 40 evra kod nas biće to pravi best bay. Generalno, Korgovi štimeri su brzi i sasvim dobri.

Kada smo već kod štimera malo je ot, ali me zanima da li se neko susretao sa onim malim spravicama koje se kače na glavu gitare? Koje ste modele probali i iz kog cenovnog ranga? Šta ima od toga kod nas da se nabavi i po kojim okvirnim cenama?
Zaista je 45EUR!

A stigao je i novi dupli PitchBlack (mada mu ja trenutno ne kapiram namjenu) PB-02 po cijeni od 102EUR!

Što se tiče malih kontaktnih štimera koji se mogu kačiti na glavu gitare ja sam probao Korg AW-1. Radi odlično (mada zavisi od rezonantnosti samog instrumenta) i košta 64EUR!

Poz!

Jackson

Post by Jackson » 21 Aug 2008, 15:35

U kojoj prodavnici?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 23 Aug 2008, 10:01

Artist...

btw. Juce sam pomno testirao PitchBlack+ i... moram naci tih 100EUR. Definitivno ide u moj board!

Dakle... iako bypass na pedali nije mehanički, pedala definitivno ne krade ništa zvuka, a u Mute modu rada na (dobro pojačano) pojačalo ne prolazi ama baš ništa. Nikakve zujke, šumovi i sl.
Ono što me je cijelo vrijeme bunilo jeste visoka cijena, ali sam onda shvatio i zbog čega je tako... PitchBlack+ u sebi ima ugrađen fantastičan A/B box, tako da je odlično rješenje za ljude koji nose dvije gitare na svirku! (i sam sam često u takvoj situaciji pa znam koliko prebacivanje kablova u 10 sekundi zna da nervira) Prilikom A/B selekcije nema nikakvih klikova i popova, a zvuk selektovane gitare ničim nije degradiran (bez obzira da li ste zaboravili utišati gitaru na drugom kanalu).
Ono što je takođe fenomenalno jeste istovremeni prikaz normalnog (kazaljka stila) i strobo moda! Donji red LEDerica za normal, a gornji za strobo - štimanje je precizno do jaja!
Štimer podržava sedmožičan gitare i šestožičane basove, a pored gitarskog, bass i hromatskog štimera tu su i open štimovi, kao i mogućnost programiranja i memorisanja do 5 alternativnih štimova! Izuzetno je osjetljiv i bez problema registruje dropnute žice, kao i petu žicu na krš bassu!
Još jedna super stvar jeste mali daisy chain kablić za napajanje do 4 pedale! (doduše, izveden je malo specifično, pa ga možete koristititi samo uz PitchBlack, tj. on mora biti prvi u lancu, ali radi posao)

Dakle... apsolutna preporuka!

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 24 Aug 2008, 00:54

mislim da na stimeru ne treba da se stedi(kao ni na ostalim pedalama naravno), moracu i ja da uzmem tako nesto. Tako sam se zajebo sto sam uzeo onaj berindzer tu300, 300x sam se zajebo. Sad razmisljam da uzmem berindzerov di boks, ali se plasim da se ne ***** opet

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Aug 2008, 01:32

Dusan wrote:Tako sam se zajebo sto sam uzeo onaj berindzer tu300
:D
+1

Jackson

Post by Jackson » 09 Sep 2008, 15:25

A jbt vec mesec dana zovem Artist u NS i Bg, pitam za korg pitchblack, i oni mi kazu "snadji se"
Jebo malter! Jel moze neko da mi donese iz Banja Luke? :P

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 09 Sep 2008, 18:51

Mogu ja da ti pošaljem, ako ti to nešto znači...

Jackson

Post by Jackson » 12 Sep 2008, 20:15

jel im'o ko kontakta sa ibanezovim lu20?

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 29 Sep 2008, 14:10

Funkomat wrote:
+1
+2 :D:D:D

Sava

Post by Sava » 07 Oct 2008, 18:21

Funkomat wrote:
+1
Obrazloženje?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Oct 2008, 18:42

Tad jos nisam imao ovo napajanje koje sad imam, pa je zujala toliko da nisam mogao da je drzim u lancu ali sad je vec taj problem srecom resen...

Ono sto joj sad zameram je sto propusta malo zvuka (sto se pretpostavljam pogorsava posto u pocetku nije propustala) i sto tesko reaguje na E zicu, za sta ponekad nemam strpljenja ali sve u svemu, sad kad zujanja nema, mogu da povucem to da sam se za'ebao jer za te pare nema boljeg.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2008, 19:25

Funkomat wrote:...tesko reaguje na E zicu, za sta ponekad nemam strpljenja...
A jesi probao strobo mod?

Post Reply